Як вивчити польську?
|
|
Іван | Дата: Вс, 13.12.2015, 13:20:19 | Сообщение # 1 |
Генерал-лейтенант
Награды: 8
Украина, Житомир
|
Товариство, підкажіть, як краще вивчити польську? Можливо відео, аудіо уроки або якісь курси, хто. що може порадити з власного досвіду?
|
(Украина)
|
|
|
Nors | Дата: Вс, 13.12.2015, 13:49:53 | Сообщение # 2 |
Полковник
Награды: 3
Франция, Fr
|
Іван, для себя?
|
(Нидерланды)
|
|
|
Hoakina | Дата: Вс, 13.12.2015, 14:03:06 | Сообщение # 3 |
Генералиссимус
Награды: 666
Украина, Житомир
|
Іван, звернніться в Польський дім. У них і сайт, здається є.Добавлено (13.12.2015, 14:03:06) ---------------------------------------------
Цитата Nors ( ) Іван, для себя? нє, для дяді
|
(Украина)
|
|
|
Nors | Дата: Вс, 13.12.2015, 14:25:11 | Сообщение # 4 |
Полковник
Франция, Fr
|
Цитата Hoakina ( ) нє, для дяді Тоді, все ок. А то я було-подумав, що тов. Іван на "ПМЖ" до сусідів зазбирався (і там буде "Пишатись тим, що він українець").
Ні, нам тут потрібні такі хлопці... які вміють пишатися.
|
(Швеция)
|
|
|
BIGor | Дата: Вс, 13.12.2015, 14:48:22 | Сообщение # 5 |
Генералиссимус
Награды: 87
Украина, Житомир
|
Цитата Nors ( ) А то я було-подумав, що тов. Іван на "ПМЖ" до сусідів зазбирався (і там буде "Пишатись тим, що він українець").
Ні, нам тут потрібні такі хлопці... які вміють пишатися. Сидить жлоб в Швеції, і гівно розкидує на ЖЖ.
По темі, гарні матеріали для початківців: Hurra Po Polsku. А взагалі дуже багато матеріалів в інтернеті, або через програму DC++.
Сообщение отредактировал BIGor - Вс, 13.12.2015, 14:56:16 |
(Украина)
|
|
|
Іван | Дата: Вс, 13.12.2015, 15:38:49 | Сообщение # 6 |
Генерал-лейтенант
Украина, Житомир
|
Цитата BIGor ( ) По темі, гарні матеріали для початківців: Hurra Po Polsku. А взагалі дуже багато матеріалів в інтернеті, або через програму DC++. Це все безкоштовно?
|
(Украина)
|
|
|
Іван | Дата: Вс, 13.12.2015, 15:40:07 | Сообщение # 7 |
Генерал-лейтенант
Украина, Житомир
|
Цитата Hoakina ( ) Іван, звернніться в Польський дім. У них і сайт, здається є. Дякую. Але людині, якій потрібно вчити, живе не у Житомирі, а в одному із районних центрів.
|
(Украина)
|
|
|
Іван | Дата: Вс, 13.12.2015, 15:41:24 | Сообщение # 8 |
Генерал-лейтенант
Украина, Житомир
|
Цитата Nors ( ) Тоді, все ок. А то я було-подумав, що тов. Іван на "ПМЖ" до сусідів зазбирався (і там буде "Пишатись тим, що він українець"). Я питав по-суті. Якщо у вас словесна діарея, то не розкидуйтесь лайном.
|
(Украина)
|
|
|
Nors | Дата: Вс, 13.12.2015, 16:01:04 | Сообщение # 9 |
Полковник
Франция, Fr
|
Цитата Іван ( ) Я питав по-суті. Якщо у вас словесна діарея, то не розкидуйтесь лайном. Чё за бестактность. Я не тебе отвечал, имей выдержку. А тебе я задал вопрос: "для себя или нет?".
Если для себя - то проблематично. Если не для себя - то есть вариант "примазаться": учеба в Польше + учить язык. Туда щас наших многих гребут.
|
(Нидерланды)
|
|
|
Іван | Дата: Вс, 13.12.2015, 16:32:39 | Сообщение # 10 |
Генерал-лейтенант
Украина, Житомир
|
Цитата Nors ( ) Чё за бестактность. Я не тебе отвечал, имей выдержку.А тебе я задал вопрос: "для себя или нет?".
Если для себя - то проблематично. Если не для себя - то есть вариант "примазаться": учеба в Польше + учить язык. Туда щас наших многих гребут. Я не бажаю. аби тема перетворювалася в балаган. Дякую, за поради, проте вони не підходять.
|
(Украина)
|
|
|
kefir | Дата: Вс, 13.12.2015, 16:50:07 | Сообщение # 11 |
резонёр
Награды: 165
Украина, Житомир
|
http://www.polskijazyk.pl/ этот ресурс недавно анонсировался, типа финансирование идет из польской гос. казны. о качестве ничего не скажу.
Сообщение отредактировал kefir - Вс, 13.12.2015, 16:50:33 |
(Украина)
|
|
|
kefir | Дата: Вс, 13.12.2015, 16:58:30 | Сообщение # 12 |
резонёр
Награды: 165
Украина, Житомир
|
Цитата Іван ( ) як краще вивчити польську? а в принципе все как обычно, как и любой другой. онлайн ресурсы широкого профиля типа Duolingvo Busuu LingvaLeo. польский Дом+курсы в 21 школе (мне рекомендовали, но я там не был, без понятия насколько рекомендация хороша) подкасты, телевидение, новости, форумы. для андроида нашел интересную прогу memorise (набор словарного запаса)
Сообщение отредактировал kefir - Вс, 13.12.2015, 16:59:42 |
(Украина)
|
|
|
Іван | Дата: Вс, 13.12.2015, 17:41:23 | Сообщение # 13 |
Генерал-лейтенант
Украина, Житомир
|
Цитата kefir ( ) для андроида нашел интересную прогу memorise (набор словарного запаса) А для Іос щось є?
|
(Украина)
|
|
|
BIGor | Дата: Вс, 13.12.2015, 20:00:56 | Сообщение # 14 |
Генералиссимус
Награды: 87
Украина, Житомир
|
Цитата Іван ( ) Це все безкоштовно? Так, DC++ це файлообмінник. Хаб польський tarnowhub1.pl:5555 42 Тб інформації польською. Зайдіть ще в "Знання" - там є пристойні книги по польській мові. А так в інтернеті є все що хочете.
|
(Украина)
|
|
|
TarasS | Дата: Вс, 13.12.2015, 21:17:19 | Сообщение # 15 |
Генералиссимус
Награды: 123
Украина, Житомир
|
Цитата Іван ( ) Товариство, підкажіть, як краще вивчити польську? Можливо відео, аудіо уроки або якісь курси, хто. що може порадити з власного досвіду? З власного досвіду: якщо польська закладена у тобі генетично і десь лежить прихованим файлом - вивчити її дуже легко. Треба лише знайти та відкрити файл. Далі ти просто ніби згадуєш те, що знав колись.
Якщо цього нема - мешканцеві районного центру краще за все зробити таке:
1) вивчити польську абетку і встановити її на комп; 2) купити самовчитель польської мови (книжку!), брати до рук і читати щодня; 3) знайти носія мови, який практично пояснить правила читання і вимови, фонетику і фонологію; добре, якщо цей носій погодиться вчити далі, або хоча б періодично контролювати процес самонавчання.
|
(Украина)
|
|
|
Іван | Дата: Пн, 14.12.2015, 00:00:57 | Сообщение # 16 |
Генерал-лейтенант
Украина, Житомир
|
Цитата TarasS ( ) З власного досвіду: якщо польська закладена у тобі генетично і десь лежить прихованим файлом - вивчити її дуже легко. Треба лише знайти та відкрити файл. Далі ти просто ніби згадуєш те, що знав колись.Якщо цього нема - мешканцеві районного центру краще за все зробити таке:
1) вивчити польську абетку і встановити її на комп; 2) купити самовчитель польської мови (книжку!), брати до рук і читати щодня; 3) знайти носія мови, який практично пояснить правила читання і вимови, фонетику і фонологію; добре, якщо цей носій погодиться вчити далі, або хоча б періодично контролювати процес самонавчання. Дякую за грунтовні поради. Проте хотілось би більш детально почути про самовчитель, адже їх багато, який найкращий?
|
(Украина)
|
|
|
TarasS | Дата: Пн, 14.12.2015, 00:51:45 | Сообщение # 17 |
Генералиссимус
Награды: 123
Украина, Житомир
|
Цитата Іван ( ) Дякую за грунтовні поради. Проте хотілось би більш детально почути про самовчитель, адже їх багато, який найкращий? Це треба бачити, які є в асортименті. У мене в університеті, здається, був підручник Данути Василевської і Станіслава Кароляка. Але першою вчителькою була Кшися з дев'ятого поверху.
Сообщение отредактировал TarasS - Пн, 14.12.2015, 01:39:53 |
(Украина)
|
|
|
kos_strw | Дата: Пн, 14.12.2015, 01:06:44 | Сообщение # 18 |
Grammar nazi
Награды: 55
Украина, Житомир
|
Цитата BIGor ( ) По темі, гарні матеріали для початківців: Hurra Po Polsku. мы учимся по ней. не в польском доме. 250 грн/мес, группа, 2 р/неделю. если надо инфа - в ЛСДобавлено (14.12.2015, 01:06:44) ---------------------------------------------
Цитата kefir ( ) для андроида нашел интересную прогу memorise (набор словарного запаса) я на андроиде пользую Fun Easy Lern Польский - словарный запас набивать в несколько уровней - визуально показывают предмет и перевод, транкрипцию, голос произносит. Мож и для иоса есть
|
(Украина)
|
|
|