Икра красная лососевая
|
|
веруня | Дата: Пт, 04.02.2011, 08:38:01 | Сообщение # 26 |
Лейтенант
Репутация:
12
Награды: 6
Украина, Житомир
|
Спасибо всем огромное за советы! Я даже и не предполагала, что в этом деле есть такие тонкости; обязательно проведу все вышеизложенные эксперименты и о результатах отпишусь.
|
Offline
(Германия)
|
|
|
Cobalt | Дата: Сб, 05.02.2011, 17:06:19 | Сообщение # 27 |
Генералиссимус
Репутация:
6283
Награды: 480
Украина, Житомир
|
веруня, на здоровье! Ешьте икру черпаками!
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Serg1e | Дата: Сб, 05.02.2011, 17:23:00 | Сообщение # 28 |
Полковник
Репутация:
153
Награды: 239
Украина, Житомир
|
купував до Нового року (десь 20 січня 2010) ікру на стіл для дядів, треба було 10 баночок, в результаті дегустації і аналізу стану питання в Житомирі, забрав всю ікру (12 баночок) з Billa (Білли) на Богунії (за 65 грн. баночка), перша пробна баночка була вері гуд, як і решта. А тепер всі тонкощі: найкраща ікра (лосось) вибирається за датою виготовлення на баночці (найкраще- кінець серпня, початок вересня - період нересту цієї рибки) - (на цій баночці, марку не памятаю, тож не буду рекламувати, дата виготовлення була 31.08.10). Порівнював з продукцією за 80 і 130 грн. - однаково (ну майже). А от з тим, що продають за 35, 70, 120 грн. з датою виготовлення жовтень-грудень (10-12 місяці) - то це вже не ікра, а водичка. Перевірено)))))
|
Offline
(Великобритания)
|
|
|
Cobalt | Дата: Сб, 05.02.2011, 17:36:11 | Сообщение # 29 |
Генералиссимус
Репутация:
6283
Награды: 480
Украина, Житомир
|
Quote (Serg1e) (найкраще- кінець серпня, початок вересня - період нересту цієї рибки) Вы безусловно правы. А представляете, как прекрасно в эту пору ловить лосося, варить тут-же уху из него и готовить здесь же, на берегу быстрой и бурной реки недалеко от океана, икру-пятиминутку!!!
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Serg1e | Дата: Сб, 05.02.2011, 17:48:42 | Сообщение # 30 |
Полковник
Репутация:
153
Награды: 239
Украина, Житомир
|
Напевне, це має бути супер-пупер, проте кількість смаженого Salmon fish, що довелося мені зкуштувати, все ж таки схиляє до великого стейку)))) Як кажуть, найкраща риба це ковбаса (яловичий) стейк)))
|
Offline
(Германия)
|
|
|
Cobalt | Дата: Сб, 05.02.2011, 17:52:38 | Сообщение # 31 |
Генералиссимус
Репутация:
6283
Награды: 480
Украина, Житомир
|
Serg1e,
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Serg1e | Дата: Сб, 05.02.2011, 18:09:00 | Сообщение # 32 |
Полковник
Репутация:
153
Награды: 239
Украина, Житомир
|
Може, дані нотатки, що я привів і яких, в принципі, достатньо для вибору смачної ікри, допоможуть житомирянам, бо перебирати дану продукцію в Глобалі "Караван" немає ніякого задоволеня (в процесі куштування). Навіть розрекламовану "Камчадал" виготовляють в жовтні-грудні... Не купував цю ікру саме з цієї причини...
|
Offline
(Норвегия)
|
|
|
Hoakina | Дата: Сб, 05.02.2011, 18:26:12 | Сообщение # 33 |
Генералиссимус
Репутация:
6192
Награды: 666
Украина, Житомир
|
Serg1e, спасибі за поради!
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Serg1e | Дата: Сб, 05.02.2011, 19:08:35 | Сообщение # 34 |
Полковник
Репутация:
153
Награды: 239
Украина, Житомир
|
на здоров'я, мій генерале Hoakina )))))
|
Offline
(Германия)
|
|
|
веруня | Дата: Вс, 06.02.2011, 08:47:21 | Сообщение # 35 |
Лейтенант
Репутация:
12
Награды: 6
Украина, Житомир
|
по поводу Камчадала в стеклянных банках: мне отсоветовали брать такую икру, т.к. под воздействием света там происходят нехорошие процессы. они икру должны либо в зелёном стекле продавать, либо ещё в коробку банку упаковывать
|
Offline
(Германия)
|
|
|
Alex1111 | Дата: Вс, 06.02.2011, 12:12:47 | Сообщение # 36 |
Лейтенант
Репутация:
15
Награды: 2
Украина, Житомир
|
купував до Нового року (десь 20 січня 2010) ікру на стіл для дядів, треба було 10 баночок, в результаті дегустації і аналізу стану питання в Житомирі, забрав всю ікру (12 баночок) з Billa (Білли) на Богунії (за 65 грн. баночка), перша пробна баночка була вері гуд, як і решта. А тепер всі тонкощі: найкраща ікра (лосось) вибирається за датою виготовлення на баночці (найкраще- кінець серпня, початок вересня - період нересту цієї рибки) - (на цій баночці, марку не памятаю, тож не буду рекламувати, дата виготовлення була 31.08.10). Порівнював з продукцією за 80 і 130 грн. - однаково (ну майже). А от з тим, що продають за 35, 70, 120 грн. з датою виготовлення жовтень-грудень (10-12 місяці) - то це вже не ікра, а водичка. Перевірено))) Инфо для таких спецов как ты, лосось не рыба, а общее название, а те сроки что ты пишешь, в это время идет горбуша, а ее икра считается самой отстойной (лучшая икра нерки, это из промысловых, ну если повезет можно и тайменя поймать) А путина вообще в июле начинается, первая сима в речки заходитДобавлено (06 Февраль 2011, 12:12:47) --------------------------------------------- Если бы ты побывал на Камчатке, Сахалине, Куриллах то не писал бы такую хрень, кстати в банках хорошей икры просто тупо нет.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Serg1e | Дата: Вс, 06.02.2011, 12:21:50 | Сообщение # 37 |
Полковник
Репутация:
153
Награды: 239
Украина, Житомир
|
Alex1111, По загальну назву знаю, тому й не перераховую всіх представників Salmoninae. Початок "путины" дійсно з середини липня (для більшості Salmoninae) до 20-их чисел серпня (хоча нерест для всього виду - з травня по листопад, а ікра з нерки - дрібна, і не всім до смаку, хоч мясо дуже добре, а про ікру чавича Ви чули коли небудь-вона і є найкраща!!!!!) . Масовий промисел, вал, дійсно, як Ви кажете, в період липень-серпень - ідуть горбуша і кета. І що з того. Я привів свої міркування з приводу прийшов, вибрав і купив з огляду на ціна=якість (всього навсього - залізна баночка, виробництво згідно ГОСТу, дата виготовлення - серпень (8місяць)). Можете щось краще запропонувати-поділіться своїми секретами))))
|
Offline
(Германия)
|
|
|
Alex1111 | Дата: Вс, 06.02.2011, 13:03:03 | Сообщение # 38 |
Лейтенант
Репутация:
15
Награды: 2
Украина, Житомир
|
Я обьездил весь Дальний Восток, и голословно не говорю, я не просто слышал, а сам ловил. А икру там либо делаешь сам или покупаешь на рынке. Ну а самый вариант если знакомый хозяин рыбного стана или перерабатывающего заводика. У нас же более-менее нормальная по качеству икра только в кубоконтейнерах, ну а такие вещи как трепанг, морской еж жители Украины о них вообще понятия не имеют, как и о японской, корейской, китайской кухне. Или например, что судно груженное контрабасом идущее в Японию если спалят погранцы дешевле утопить. А про чавычу мне наверное нужно спросить у моего знакомого начальника рыбнадзора на Южных Курилах или директора "Тунайчи"
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Serg1e | Дата: Вс, 06.02.2011, 13:13:35 | Сообщение # 39 |
Полковник
Репутация:
153
Награды: 239
Украина, Житомир
|
Alex1111 Дякую за поради, те що Ви самі ловили відчувалося ще з Вашого першого посту. А де в Житомирі Ви порадите купувати ікру?
|
Offline
(Соединенные Штаты)
|
|
|
Andron | Дата: Вс, 06.02.2011, 13:26:54 | Сообщение # 40 |
Генерал-полковник
Репутация:
135
Награды: 36
Украина, Житомир-Хмельницький
|
глянув сайтец ... імхо, ця ікра Zarendom розвод для лохов .. це ще по назві я догадувався забацали дешевий сайт за 10 баксів, зарегали в зоні DE. гугл при пошуку видає їх сайт і багато укр сайтів, на яких реклама цієї ікри. тобто ніхто в світі (крім українців) не чув про таку торгову марку і їх продукт. походу звичайна китайська синтетика під видом крутої німецько/канадської ікри.... handmade, ручна зборка, перевірка якості кожної банки ... бла бла бла...
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Alex1111 | Дата: Вс, 06.02.2011, 13:31:04 | Сообщение # 41 |
Лейтенант
Репутация:
15
Награды: 2
Украина, Житомир
|
К сожалению не смогу Вам помочь, баночную я не покупаю, при возможности если кто-то из знакомых летит оттуда заказываю, там сейчас тоже ситуация не очень, скандал конкретный насчет рыбных аукционов, дошло уже до Медведа с Путиным, многие фирмы теперь поставляют икру только своим старым клиентам
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Serg1e | Дата: Вс, 06.02.2011, 13:38:18 | Сообщение # 42 |
Полковник
Репутация:
153
Награды: 239
Украина, Житомир
|
Alex1111, на жаль ситуація як і скрізь = якість відсутня, а те що називається ікрою, ковбасою чи до речі, Закарпатським коньяком, і продається у нас - це лише назва. Проте час від часу доводиться з такої продукції вибрати (і треба це вміти) найкращу.
|
Offline
(Франция)
|
|
|
Cobalt | Дата: Вс, 06.02.2011, 17:36:52 | Сообщение # 43 |
Генералиссимус
Репутация:
6283
Награды: 480
Украина, Житомир
|
Quote (Alex1111) судно груженное контрабасом идущее в Японию если спалят погранцы дешевле утопить. Это, если заранее не "договориться". По тому всё и идёт в Японию, Корею, Китай...
|
Offline
(Украина)
|
|
|
vladsonic | Дата: Пн, 07.02.2011, 17:52:35 | Сообщение # 44 |
|
Икра кеты: 250гр / стекл. баночка от 1шт 200грн от 5шт - 190грн от 30шт - 180грн 200гр / стекл. баночка от 1шт -160грн от 5шт - 150грн от 30шт - 140грн
|
(Украина)
|
|
|
Cobalt | Дата: Пн, 07.02.2011, 18:17:10 | Сообщение # 45 |
Генералиссимус
Репутация:
6283
Награды: 480
Украина, Житомир
|
В стеклянных банках можно легко определить икру на "старость". Если такая баночка в темноте слегка светится, то эта икра старая.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Alex1111 | Дата: Пн, 07.02.2011, 19:08:58 | Сообщение # 46 |
Лейтенант
Репутация:
15
Награды: 2
Украина, Житомир
|
С учетом того, что в тех краях любят топить радиомаяки с радиоактивными топливными элементами, то это не удивительно.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
ELVA | Дата: Пн, 07.02.2011, 19:48:30 | Сообщение # 47 |
Полковник
Репутация:
75
Награды: 21
Украина, Житомир
|
Мне уже эту же икру предлагали из Одессы по БОЛЬШУЩЕМУ блату. Потом из Запорожья... Похоже на лохотрон.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Cobalt | Дата: Пн, 07.02.2011, 21:03:32 | Сообщение # 48 |
Генералиссимус
Репутация:
6283
Награды: 480
Украина, Житомир
|
Quote (Alex1111) С учетом того, что в тех краях любят топить радиомаяки с радиоактивными топливными элементами, то это не удивительно.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
БандЕрос | Дата: Пн, 07.02.2011, 21:10:26 | Сообщение # 49 |
Граф Чортоліський
Репутация:
659
Награды: 104
Украина, Житомир
|
Люди! Їжте кабачкову (баклажанну)!
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Cobalt | Дата: Пн, 07.02.2011, 21:38:12 | Сообщение # 50 |
Генералиссимус
Репутация:
6283
Награды: 480
Украина, Житомир
|
Quote (ЕросБандерос) Люди! Їжте кабачкову (баклажанну)! Кабачки тоже икру мечут?
|
Offline
(Украина)
|
|
|