Живий Журнал
 
  • Страница 1 из 2
  • 1
  • 2
  • »
Модератор форума: Admin, kefir  
Форум Житомира » город Житомир » Спорт и увлечения » Рибалкам зелене світло (Риболовля в Житомирській області)
Рибалкам зелене світло
fish-ohranaДата: Вс, 13.02.2011, 22:28:11 | Сообщение # 1
Рядовой
Сообщений: 12
Репутация: 0
Награды: 0

Украина, Житомир
До Головдержуправління рибоохорони у Житомирській області надходять скарги громадян на неправомірні дії орендарів ставків котрі не допускають громадян до водойм для здійснення любительського і спортивного рибальства, відпочинку, напуванню худоби, тощо. У дійсності ми маємо картину. “Горе-орендарі” оформивши за мізерні кошти оренду водного об'єкта обносять його триметровою загорожею і ставок у центрі села стає недоступним для рибальства, купання, напування худоби, розведення водоплавної птиці.
У зв'язку зі цим Головне державне управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Житомирській області повідомляє, що відповідно п. 3.1. Правил любительського і спортивного рибальства затверджених Наказом Державного комітету рибного господарства України № 19 від 15.02.1999 року любительський і спортивний лов риби і водних безхребетних для власних потреб дозволяється всім громадянам України, іноземцям, а також особам без громадянства у всіх водоймах України, за винятком вилову у водоймах природно-заповідного фонду, ставкових та інших риборозплідних господарствах (за умови створення такого господарства та оформлення передбаченої чинними нормативними актами документації — авт.), водоймах, спеціальне використання яких обмежене (питні, технічні, лікувальні та інші), водоймах, де лов або добування (далі — лов) заборонені Правилами рибальства. Любительський і спортивний лов риби повинен проводитись в межах норм (3 кг.) затверджених Правилами рибальства на незаборонені знаряддя лову (вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку, та спінінгом).
Навіть якщо громадянин виловив рибу на орендованому ставу але вона відсутня в акті зарибнення (тобто не вселялась орендарем), громадянин не повинен сплачувати орендарю за рибу. У випадку якщо громадянин виловив рибу, що вселялась орендарем він повинен відшкодувати вартість виловленої риби або повернути її у водойму.
Також, за умовами договорів оренди має бути обов'язково передбачена можливість доступу до водойми для громадян з метою відпочинку у спеціально відведених місцях та напування худоби. Так 25.08.2010 року Головою Житомирської обласної державної адміністрації С.М. Рижуком було підписано Доручення районним державним адміністраціям здійснювати контроль за вільним доступом до водних об'єктів, оскільки вони є державною власністю і надбанням її громадян котрі мають вільний доступ для купання, напування худоби, розведення водоплавної птиці.
Обмеження прав громадян щодо любительського і спортивного рибальства, відпочинку на орендованих водоймах, напуванню худоби, тощо є грубим порушенням. При наявності таких випадків просимо у письмовій формі повідомляти Головдержуправління у Житомирській області за адресою: 10005, м. Житомир, пров. Гуйвинський, 6 та районні державні адміністрації, правоохоронні органи та органи прокуратури.

інспектор рибоохорони Василь Вербівський



Сообщение отредактировал fish-ohrana - Вс, 13.02.2011, 22:29:06
Offline (Украина)  
  Блог пользователя fish-ohrana   
WalikoДата: Вс, 13.02.2011, 22:40:53 | Сообщение # 2
Генерал-полковник
Сообщений: 1200
Репутация: 909
Награды: 67

Сомали, Могадишо
А можно контактные телефоны в личку?... бывают случаи, когда становишься на рыбалке свидетелем браконьерских действий... и не всегда есть возможность физического вмешательства...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Waliko   
telefonДата: Вс, 13.02.2011, 22:42:00 | Сообщение # 3
Генералиссимус
Сообщений: 6142
Репутация: 2161
Награды: 407

Украина, Житомир
Уважаемый Василь, вы бы разместили тут свой электронный адрес. Чтобы мы, при необходимости, могли задавать Вам вопросы.
Спасибо.
И к просьбе Валико присоединяюсь.


Сообщение отредактировал telefon - Вс, 13.02.2011, 22:42:46
Offline (Украина)  
  Блог пользователя telefon   
fish-ohranaДата: Пн, 14.02.2011, 08:09:00 | Сообщение # 4
Рядовой
Сообщений: 12
Репутация: 0
Награды: 0

Украина, Житомир
Телефони дані в офіційній групі "Вкотакте" http://vkontakte.ru/club24035782


Сообщение отредактировал fish-ohrana - Пн, 14.02.2011, 08:11:07
Offline (Украина)  
  Блог пользователя fish-ohrana   
kolvichДата: Пн, 14.02.2011, 08:54:27 | Сообщение # 5
Генералиссимус
Сообщений: 2512
Репутация: 1678
Награды: 137

Украина, Zhitomir
Так,куда теперь можно посылать"хазяев" в с.Млыныще,что оттяпали себе часть реки Гуйва?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя kolvich   
valerynchikДата: Пн, 14.02.2011, 09:49:32 | Сообщение # 6
Генерал-лейтенант
Сообщений: 603
Репутация: 152
Награды: 43

Украина, Житомир
Quote (fish-ohrana)
Любительський і спортивний лов риби повинен проводитись в межах норм (3 кг.) затверджених Правилами рибальства на незаборонені знаряддя лову (вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку, та спінінгом).

вот тут получается что я могу ловить любую рыбу, на любом ставе общим весом до 3 кило
Quote (fish-ohrana)
Навіть якщо громадянин виловив рибу на орендованому ставу але вона відсутня в акті зарибнення (тобто не вселялась орендарем), громадянин не повинен сплачувати орендарю за рибу. У випадку якщо громадянин виловив рибу, що вселялась орендарем він повинен відшкодувати вартість виловленої риби або повернути її у водойму.

а тут получается что за того же карпа общим весом 3 кг я должен платить (как всегда недоработка, и не все ясно)
опять таки "акти зарибнення" сделать ничего не стоит, к примеру водоем на Солнечном, я знаю что там щука была с самого начала, но пришел орендатор, то я теперь могу стоять и ловить?! Да кто это разрешит?! Сегодня к примеру я в споре буду ловить, а завтра он пойдет заплатит и сделают ему акт. а я потом прийду, а он меня запомнит и скажет что лов запрещен - вот такой будет результат. Или водоем в "Чудодеево" все обнесено забором заходи лови, купайся, загорай, тока 200 - 400 грн выложи.


Сообщение отредактировал valerynchik - Пн, 14.02.2011, 09:53:31
Offline (Украина)  
  Блог пользователя valerynchik   
niknikДата: Пн, 14.02.2011, 09:57:17 | Сообщение # 7
Майор
Сообщений: 96
Репутация: 11
Награды: 2

Украина, Житомир
Шановний пан Василь Вербівський!

А як потрапити на річку Глибочок (!!!), а не став, що впадає в Тетерів вище с. Тригір’я, яка повністю відгороджена 4 метрової сіткою? Раніше там була чудова рибалка і без "хазяїв" :(. Про можливість роболовлі там я вже мовчу...

P.S. Можете вважати це офіційним запитом

Offline (Соединенные Штаты)  
  Блог пользователя niknik   
БандЕросДата: Пн, 14.02.2011, 10:08:23 | Сообщение # 8
Граф Чортоліський
Сообщений: 1501
Репутация: 659
Награды: 104

Украина, Житомир
А що робити з коднянськими заводями?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя БандЕрос   
Vik1981Дата: Пн, 14.02.2011, 10:58:13 | Сообщение # 9
Сержант
Сообщений: 20
Репутация: 15
Награды: 5

Украина, Житомир
Шановний автор, як інспектор рибоохорони, для початку візьміть Водний кодекс України (який доречі є законодавчим документом нашої країни) та почитайте розділ 10, можливо Вам стануть відомі такі поняття, як загальне та спеціальне водокористування, неполінуйтесь перечитати всі статті даного розділу до кінця і тоді якісь Правила... затверджені чиїмось наказом будуть усім до спини.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Vik1981   
kolvichДата: Пн, 14.02.2011, 11:23:37 | Сообщение # 10
Генералиссимус
Сообщений: 2512
Репутация: 1678
Награды: 137

Украина, Zhitomir
Наверное,лучше попивать кофе в офисе и ждать звонков с водоемов о браконьерах...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя kolvich   
fish-ohranaДата: Пн, 14.02.2011, 15:43:27 | Сообщение # 11
Рядовой
Сообщений: 12
Репутация: 0
Награды: 0

Украина, Житомир
Quote (ЕросБандерос)
Шановний автор, як інспектор рибоохорони, для початку візьміть Водний кодекс України (який доречі є законодавчим документом нашої країни) та почитайте розділ 10, можливо Вам стануть відомі такі поняття, як загальне та спеціальне водокористування, неполінуйтесь перечитати всі статті даного розділу до кінця

Водний кодекс України
Глава 10. ВИДИ І ПОРЯДОК ВОДОКОРИСТУВАННЯ
Стаття 46. Види водокористування
Водокористування може бути двох видів - загальне та спеціальне.
{Стаття 46 в редакції Закону N 1990-III (1990-14) від 21.09.2000}

Стаття 47. Право загального водокористування

Загальне водокористування здійснюється громадянами для задоволення їх потреб (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об'єктів без застосування споруд або технічних пристроїв та з криниць) безкоштовно, без закріплення водних об'єктів за окремими особами
та без надання відповідних дозволів.
З метою охорони життя і здоров'я громадян, охорони навколишнього природного середовища та з інших передбачених законодавством підстав районні і міські Ради за поданням державних органів охорони навколишнього природного середовища, водного господарства, санітарного нагляду та інших спеціально уповноважених державних органів встановлюють місця, де забороняється купання, плавання на човнах, забір води для питних або побутових потреб, водопій тварин, а також за певних підстав визначають інші умови, що обмежують загальне водокористування на водних об'єктах, розташованих на їх території.
Місцеві Ради зобов'язані повідомляти населення про встановлені ними правила, що обмежують загальне водокористування.
На водних об'єктах, наданих в оренду, загальне водокористування допускається на умовах, встановлених водокористувачем, за погодженням з органом, який надав водний об'єкт в оренду.
Водокористувач, який узяв водний об'єкт у користування на умовах оренди, зобов'язаний доводити до відома населення умови водокористування, а також про заборону загального водокористування на водному об'єкті, наданому в оренду.
Якщо водокористувачем або відповідною Радою не встановлено таких умов, загальне водокористування визнається дозволеним без обмежень.

{ Стаття 47 із змінами, внесеними згідно із Законом N 1990-III ( 1990-14 ) від 21.09.2000 }

Отже, на орендованій водоймі може бути заобонено любительське і спортивне рибальство за умови погодження з органом, який надав водний об'єкт в оренду. Тобто, таке обмеження має бути прописане в договорі оренди.
Місцеві Ради зобов'язані повідомляти населення про встановлені ними правила, що обмежують загальне водокористування (де ви бачили такі повідомлення?).
Якщо водокористувачем або відповідною Радою не встановлено таких умов, загальне водокористування визнається дозволеним без обмежень.

Добавлено (14 Февраль 2011, 15:43:27)
---------------------------------------------

Quote (ЕросБандерос)
тоді якісь Правила... затверджені чиїмось наказом будуть усім до спини.

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

Н А К А З N 19 від 15.02.99
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28 квітня 1999 р. vd990215 n19 за N 269/3562

Про затвердження Правил любительського і спортивного рибальства та Інструкції про порядок обчислення та внесення платежів за спеціальне використання водних живих ресурсів при здійсненні любительського і спортивного рибальства

[url]http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z0269-99[url]

Невже Ви думаєте, що я правила своїм наказом затвердив. Доречі вони зареєстрован в мінюсті. Отже, обов'язкові для викорнання всіма громадянами України.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя fish-ohrana   
БандЕросДата: Пн, 14.02.2011, 15:46:57 | Сообщение # 12
Граф Чортоліський
Сообщений: 1501
Репутация: 659
Награды: 104

Украина, Житомир
fish-ohrana, ти думаєш відкрив для мене Америку? Спочатку поясни чому договір аренди заключається без врахування моїх інтересів? Да і хто з користувачів тягає при собі подібні документи?

Р.С. розбирись кому ти надаєш відповіді. Хотя ти маладец. cool



Сообщение отредактировал ЕросБандерос - Пн, 14.02.2011, 15:48:09
Offline (Украина)  
  Блог пользователя БандЕрос   
WalikoДата: Вт, 15.02.2011, 10:43:31 | Сообщение # 13
Генерал-полковник
Сообщений: 1200
Репутация: 909
Награды: 67

Сомали, Могадишо
Quote (kolvich)
Наверное,лучше попивать кофе в офисе и ждать звонков с водоемов о браконьерах.

Уважаемый kolvich, Вы немного не правы... сотрудников рыбоохраны физически не хватит на все водоемы... и я считаю, что настоящие рыбаки должны в меру своих сил помогать им на этом поприще... можно конечно самому резать сети при наличии лодки, но конфликт двух гражданских лиц это одно, а когда есть представитель закона это совсем другое... да и лодка на рыбалке не всегда нужна... например я предпочитаю ловить фидером... а телефоны не обязательно офисные... в основном дают мобильный контакт... если честно у меня были когда-то, однако посеял...

Quote (Vik1981)
Шановний автор, як інспектор рибоохорони, для початку візьміть Водний кодекс України (який доречі є законодавчим документом нашої країни) та почитайте розділ 10, можливо Вам стануть відомі такі поняття, як загальне та спеціальне водокористування, неполінуйтесь перечитати всі статті даного розділу до кінця і тоді якісь Правила... затверджені чиїмось наказом будуть усім до спини.

Шановний Vik1981, це дуже добре шо ви знаєте та керуєтеся законами України, але маю сміливість нагадати вам статтю 13 Конституції Украіни:

Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші
природні ресурси, які знаходяться в межах території України,
природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської)
економічної зони є об'єктами права власності Українського народу.
Від імені Українського народу права власника здійснюють органи
державної влади та органи місцевого самоврядування в межах,
визначених цією Конституцією.

Кожний громадянин має право користуватися природними
об'єктами права власності народу відповідно до закону.

Власність зобов'язує. Власність не повинна використовуватися
на шкоду людині і суспільству.

Держава забезпечує захист прав усіх суб'єктів права
власності і господарювання, соціальну спрямованість економіки.
Усі суб'єкти права власності рівні перед законом.

Перевагу Конституції над Законами та підзаконними актами вам пояснювати не треба ж...

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Waliko   
БандЕросДата: Вт, 15.02.2011, 11:21:39 | Сообщение # 14
Граф Чортоліський
Сообщений: 1501
Репутация: 659
Награды: 104

Украина, Житомир
Quote (Waliko)
Перевагу Конституції над Законами та підзаконними актами вам пояснювати не треба ж...

На наступний раз візьму Вас з собою і Конституцією на рибалку і розкжете цю байку охоронцям ставків і в кращому випадку жабенятам



Сообщение отредактировал ЕросБандерос - Вт, 15.02.2011, 11:22:19
Offline (Украина)  
  Блог пользователя БандЕрос   
valerynchikДата: Вт, 15.02.2011, 12:42:58 | Сообщение # 15
Генерал-лейтенант
Сообщений: 603
Репутация: 152
Награды: 43

Украина, Житомир
Quote (ЕросБандерос)
На наступний раз візьму Вас з собою і Конституцією на рибалку і розкжете цю байку охоронцям ставків і в кращому випадку жабенятам

ага и меня возьмете я тож на это посмотрю cool
Offline (Украина)  
  Блог пользователя valerynchik   
WalikoДата: Вт, 15.02.2011, 12:53:56 | Сообщение # 16
Генерал-полковник
Сообщений: 1200
Репутация: 909
Награды: 67

Сомали, Могадишо
Quote (ЕросБандерос)
На наступний раз візьму Вас з собою і Конституцією на рибалку і розкжете цю байку охоронцям ставків і в кращому випадку жабенятам

ЕросБандерос, а я можу розповісти... тому що в мене є такий досвід... тобто розмови з охоронцями и навіть з орендарем... жабенят не було... Орендар не дозволяв поїти худобу і місцеві поскажилися сільському голові, а той у суді доводив хто правий, хто ні.... я не знаю чим усе закінчилось, тому шо рибалив там 2 рази... нецікаво... із "закритих" водоймищ я жалкую лише за Глибочком, про який писав niknik, там дійсно була цікава рибалка... а зараз місця моєї ловлі аж нияк не перетинаються з орендованими чи закритими водоймищами... і на щастя таких місць ще досить багато... але якщо не відстоювати свої права, то згодом все може змінитися...

Але за запрошення на риболовлю щиро дякую wink

Добавлено (15 Февраль 2011, 12:53:56)
---------------------------------------------

Quote (valerynchik)
ага и меня возьмете я тож на это посмотрю

valerynchik, а шо хочешь увидеть?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Waliko   
БандЕросДата: Вт, 15.02.2011, 12:59:55 | Сообщение # 17
Граф Чортоліський
Сообщений: 1501
Репутация: 659
Награды: 104

Украина, Житомир
Одна справа доводити правоту у суді, а інша - в повній риболовній амуніції пояснювати чувакам, що я маю право тут рибалити відповідно до ст 13 Конституції Украіни
Offline (Украина)  
  Блог пользователя БандЕрос   
WalikoДата: Вт, 15.02.2011, 13:51:13 | Сообщение # 18
Генерал-полковник
Сообщений: 1200
Репутация: 909
Награды: 67

Сомали, Могадишо
Quote (ЕросБандерос)
Одна справа доводити правоту у суді, а інша - в повній риболовній амуніції пояснювати чувакам, що я маю право тут рибалити відповідно до ст 13 Конституції Украіни

ну в суді пояснював сільський голова, а я пояснював охоронцям... і якщо із місцевими вони боролися жостко, кидали собакам палки на попливці, то мене не чипали... я звісно знав про судову тягонину, і сільский голова дав добро на риболовлю... у разі виграшу діла Орендарем мої права не були б порушені, тому що Орендар дійсно зарибив цей ставок и вирощував на продаж, але права селян на водопій худоби повинні були відстояти...
я згоден, що Конституція в більшості випадків не допоможе, але я привів статтю Конституції у противагу водному Кодексу України, який протиставили наказу Державного комітету рибного господарства України... у більшості випадків стави беруть в оренду для вирощування риби, і тому довести про зариблення не так і важко... вас навряд пожинуть, якщо ви будете ловити блешнею щупачків або окунців... а ось коропа чи товстолоба ловити не дадуть, або дадуть за гроші... те ж саме стосується господарств в яких розвивають культуру спортивної риболовлі... наприклад у Царівці... на жаль нам до цієї культури ще далеко, але за останні роки ми все ж десь небагато, десь більше але наблизилися до неї...

наша діскусія з розряду "або поговорити"... для мене проблеми закритих водоймищ поки що не існує, але нихто не заважає Вам при необхідності звернутися з офиційними запитами в відповідні органи, а при необхідності і наявності офиційних дозвільних бумаг до правоохоронців... якщо воно Вам дійсно треба...

Добавлено (15 Февраль 2011, 13:51:13)
---------------------------------------------

Quote (fish-ohrana)
До Головдержуправління рибоохорони у Житомирській області надходять скарги громадян на неправомірні дії орендарів ставків котрі не допускають громадян до водойм для здійснення любительського і спортивного рибальства, відпочинку, напуванню худоби, тощо.

комусь дійсно треба, і люди відстоюють своі права в першу чергу керуючись Конституцією, а не водним кодексом чи наказами...

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Waliko   
valerynchikДата: Вт, 15.02.2011, 17:19:24 | Сообщение # 19
Генерал-лейтенант
Сообщений: 603
Репутация: 152
Награды: 43

Украина, Житомир
Quote (Waliko)
вас навряд пожинуть, якщо ви будете ловити блешнею щупачків або окунців...
у меня складывается впечатление что вы мил человек не частый гость на платных ставах, судя из того как вы все описываете...
Quote (Waliko)
а шо хочешь увидеть?
а бандерос уже ответил в сообщении 17
дискусию считаю бессмысленной а вот про акты зарыбнення обязательно проверю на досуге уж ближе к весне, и я более чем уверен что будет так как я писал раньше в 6 посте biggrin
Offline (Украина)  
  Блог пользователя valerynchik   
WalikoДата: Вт, 15.02.2011, 17:49:04 | Сообщение # 20
Генерал-полковник
Сообщений: 1200
Репутация: 909
Награды: 67

Сомали, Могадишо
Quote (valerynchik)
у меня складывается впечатление что вы мил человек не частый гость на платных ставах, судя из того как вы все описываете...

ну почему же, ловлю изредка... но как правило плачу, потому что это "тематическая" рыбалка... в основном карповая... и плачу в основном за удовольствие потягаться... щука у нас не является промысловой рыбой... разводят в основном толстолоба, карпа, то что можно побыстрее вырастить и подороже продать... и запуская малька хозяевам водоема эта щука ох как мешает...
Quote (valerynchik)
дискусию считаю бессмысленной а вот про акты зарыбнення обязательно проверю на досуге уж ближе к весне, и я более чем уверен что будет так как я писал раньше в 6 посте

Quote (valerynchik)
к примеру водоем на Солнечном, я знаю что там щука была с самого начала, но пришел орендатор, то я теперь могу стоять и ловить?!

можешь... и купаться можешь... тебе в первом посте описали это...
Quote (valerynchik)
а завтра он пойдет заплатит и сделают ему акт. а я потом прийду, а он меня запомнит и скажет что лов запрещен

а ты ему 13 статью Конституции и Наказ держкомитета рыбхозяйства... (ну если уж начали мерятся... бумажками)
Quote (valerynchik)
Или водоем в "Чудодеево"

ну как бы с точки зрения рыбалки то уж к Чудодеево ты не приколупаешься... ты там платишь не столько за рыбалку, сколько за услуги которые идут к рыбалке... я приводил пример Царивки... это из той же оперы... чтобы сделать водоем с трофейной рыбой, людям ой сколько сил надо приложить... так что если ты рыбак, то давай "мухи отдельно, котлеты отдельно"... опять же нормальный человек не поедет в Чудодеево просто позагорать...

ПыСы: valerynchik, я когда был с тобой несколько резок, то извинился... вижу осадок остался... зачем все эти домыслы частый или не частый я гость и де? если бы эта тема не была мне близка, то "я не имею привычки обсуждать вопросы в которых я профан" (с) ты, в теме про кухни...

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Waliko   
valerynchikДата: Ср, 16.02.2011, 01:21:51 | Сообщение # 21
Генерал-лейтенант
Сообщений: 603
Репутация: 152
Награды: 43

Украина, Житомир
Waliko, все что в пы сы удали, я уже давно забыл, и это мы с тобой обсудили.
просто реально будет интересно реакция...
а к примеру еще один водоемчик Силикатный карьер... там вообще вся рыба все время была, а теперь зась, гани бабло, а если че скажешь то всем извесно шо там хозяин ...... так и на дне того карьера можно и остаться (не приведи Господь)


Сообщение отредактировал valerynchik - Ср, 16.02.2011, 01:24:36
Offline (Украина)  
  Блог пользователя valerynchik   
fish-ohranaДата: Сб, 02.04.2011, 12:40:23 | Сообщение # 22
Рядовой
Сообщений: 12
Репутация: 0
Награды: 0

Украина, Житомир
Offline (Украина)  
  Блог пользователя fish-ohrana   
valerynchikДата: Сб, 02.04.2011, 17:58:59 | Сообщение # 23
Генерал-лейтенант
Сообщений: 603
Репутация: 152
Награды: 43

Украина, Житомир
fish-ohrana, славная статья... вот именно о таких орендаторах мы и говорим...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя valerynchik   
fish-ohranaДата: Вс, 08.05.2011, 15:07:43 | Сообщение # 24
Рядовой
Сообщений: 12
Репутация: 0
Награды: 0

Украина, Житомир
В нашому регіоні рибалки дедалі частіше віддають перевагу штучним водоймам (ставкам) і лише частково здійснюють лов у річках, озерах та водосховищах. Це пов'язано з тим, що у природних водоймах, нажаль, з року в рік стає все менше і менше риби, а деякі види зникають назавжди.

Водойми які обирають рибалки аматори в більшості випадків мають своїх господарів і тому рибалка який приїжджає на таку водойму повинен знати свої права та обов’язки. З цією метою і виникла ця тема. Отож, давайте розпочнемо з головного - всі водні об’єкти загальнодержавного значення є власністю держави, а отже власністю Українського народу. В західних областях, як і в більшості областей окрім півдня країни, всі водойми є водоймами загальнодержавного значення. Таким чином в користування надаються лише на умовах оренди і ніяк не можуть передаватись у приватну власність. В оренду водойми надають районні державні адміністрації. Для здійснення рибогосподарської діяльності чи надання послуг з організованого любительського рибальства орендарі повинні мати спеціальний дозвільний документ:
- для водойм до 10 га рибоводно-біологічне обґрунтування рибогосподарської експлуатації водойми погоджене управлінням рибоохорони та управлінням охорони природи;
- для водойм більше 10 га режим рибогосподарської експлуатації водойми затверджений Державним комітетом рибного господарства України.
А для організації аматорського вилову риби орендарі які мають зазначені вище документи повинні розробити Порядок здійснення любительського рибальства погоджений з органами рибоохорони та відвести спеціальну ділянку водойми для надання цих послуг. Лише за наявності таких документів орендар має право продавати відловлювальні картки чи так звані ліцензії на вилов риби. Кожен орендар, який надає послуги з аматорського вилову риби на вимогу рибалки зобов’язаний пред’явити ці документи. В разі їх відсутності рибак-аматор має право безперешкодно та безкоштовно здійснювати вилов риби, оскільки в такій водоймі вся риба є об’єктом державної власності.
У випадку якщо орендар має документи на право здійснення рибогосподарської діяльності він може надати Вам право на риболовлю або відмовити. Особа яка здійснює збір коштів за відловлювальні картки повинна пред’явити документ який засвідчує її особу і надає право на збір коштів за надані послуги. Відловлювальна картка повинна містити назву водойми, її місце розташування, термін дії, вартість та інше. Повинна бути засвідчена підписом керівника та мокрою печаткою, а також мати порядковий номер. За сплачені кошти Вам повинні надати чек про сплату з обов’язковим записом у спеціальний журнал де реєструються всі рибалки-аматори.
Також здійснювати організовані форми аматорського та спортивного рибальства можуть здійснювати об'єднання громадян за якими закріплено водойму. В таких організаціях практикується постійне або тимчасове членство яке і надає право на вилов риби.
І в будь-якому випадку рибалка аматор зобов’язаний виконувати Правила любительського та спортивного рибальства, а також вимоги виписані орендарем водного об’єкту.
За наявності посвідчення на безкоштовний лов риби мають право: інваліди І та ІІ груп; учасники війни та збройних конфліктів; учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС І та ІІ категорій, а також діти до 16 років.
Всі норми щодо здійснення любительського та спортивного рибальства прописані у Правилах любительського та спортивного рибальства, що затверджені наказом Державного комітету рибного господарства України за №19 від 15.02.1999 року. В свою чергу громадяни та посадові особи які порушують зазначені вище правила несуть адміністративну відповідальність відповідно до ст. 85 ч.3, ч.4 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Штрафні санкції від 34 до 640 грн. (залежно від виду правопорушення).

Відповідно до:
п. 1.2. Район дії Правил рибальства охоплює водойми таких умовних регіонів:а) Чорноморський;б) Азовський;в) внутрішні водойми.
п. 1.2.1. До Чорноморського регіону належать:
....
- усі внутрішні водойми Автономної Республіки Крим;
- інші внутрішні водойми в межах Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.
п. 4.1. Любительський лов риби, інших водних живих ресурсів здійснюється:
на водоймах загального користування — безкоштовно;
на водоймах, наданих громадським об’єднанням для організації любительського рибальства:
членам таких об’єднань — за їх членськими квитками;
іншим громадянам — за платними відловлювальними картками, які видаються цими об’єднаннями. Вартість таких карток встановлюється громадськими об’єднаннями за погодженням з фінансовими органами Автономної Республіки Крим або відповідної області та з органами рибоохорони;
на водоймах, де впроваджене платне рибальство, лов з берега, з човнів або з криги — за платними дозволами, що видаються органами рибоохорони.
Установлення плати за рибальство з берега допускається тільки на річках, площа водозбору яких не перевищує 50 тис. квадратних кіломертрів.
Право безплатного рибальства на водоймах, де впроваджене платне рибальство, а також на тих, що закріплені за громадськими об’єднаннями, надається (за наявності відповідного посвідчення):
інвалідам I та II груп;
учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС I та II категорій, а також дітям до 16 років.

Є лише три випадки коли ця норма не діє:
1. Водойма є об'єктом природно-заповідного фонду де рибальство заборонено;
2. Водойма використовується як технічна, лікувальна, питна де рибальство заборонено;
3. Водойма місцевого значення і використовується в режимі Культурного рибного господарства (КРГ) де Правила рибальства не діють, а діють правила встановлені користувачем.

Як відомо мені в АР Крим є багато водойм місцевого значення де можуть функціонувати КРГ, але і в такому випадку орендар зобов'язаний на вимогу рибалки показати Режим КРГ де прописані правила рибальства на даній водоймі.

Інспектор рибоохорони Василь Вербівський
матеріал з сайту http://fishohrana.sitecity.ru



Сообщение отредактировал fish-ohrana - Вс, 08.05.2011, 15:11:13
Offline (Украина)  
  Блог пользователя fish-ohrana   
Vylkan_79Дата: Сб, 14.05.2011, 00:39:34 | Сообщение # 25
Рядовой
Сообщений: 14
Репутация: 0
Награды: 0

Украина, Житомир
Я или невнимательно читал, или ответа так и не последовало на вопрос niknik
Quote (fish-ohrana)
Шановний пан Василь Вербівський!

А як потрапити на річку Глибочок (!!!), а не став, що впадає в Тетерів вище с. Тригір’я, яка повністю відгороджена 4 метрової сіткою? Раніше там була чудова рибалка і без "хазяїв" :(. Про можливість роболовлі там я вже мовчу...

P.S. Можете вважати це офіційним запитом

Так вот - кусок речки там действительно нагло оттяпали, и кажется никакие законы там не соблюдаются, а исходя из того что написано выше - каждый из нас имеет право на рыбалку в этом месте (пусть даже платную)... где правда?

Добавлено (14 Май 2011, 00:39:34)
---------------------------------------------
fish-ohrana, вопрос Вам: где в Житомирском районе-области официально разрешено ходить на плавсредствах с моторами малой мощности (5-15 л.с.)

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Vylkan_79   
Форум Житомира » город Житомир » Спорт и увлечения » Рибалкам зелене світло (Риболовля в Житомирській області)
  • Страница 1 из 2
  • 1
  • 2
  • »
Поиск: