Живий Журнал
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Admin, zirka  
Форум Житомира » Тематические форумы » Туризм и Путешествия » На Говерлу та водоспади Гуцульщини (активний відпочинок)
На Говерлу та водоспади Гуцульщини
kvim_travel_ztДата: Чт, 26.07.2012, 15:05:22 | Сообщение # 1
Генерал-майор
Сообщений: 338
Репутация: 10
Награды: 3

Украина, Житомир
«НА ГОВЕРЛУ ТА ВОДОСПАДИ ГУЦУЛЬЩИНИ»

23 серпня 2011 (23:00:00)

800.00 грн 3 д./2 н.

Вільно: 34 місць

Говерла – найвища вершина Українських Карпат, 2061 м. Розташована на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей на масиві Чорногора. Говерла є одним із символів України, а тому кожен громадянин має побувати на її вершині.
Справжньою природною прикрасою як Українських Карпат, так і всієї України є високогірний хребет Чорногора, у складі якого знаходится найвища точка України – гора Говерла (2061 м)..

Окрім сходження на Говерлу, Ви побачите:

три красивих водоспади Гуцульщини – Пробій, Женецький та Манявський (найвищий в Українських Карпатах –близько 20 м);
Манявський Скит – найдавніший у Карпатах православний монастир, є однією з найвідоміших історичних пам’яток на Прикарпатті. Цьому монастиреві, що розташований у мальовничому карпатському міжгір’ї вже майже чотириста років. Колись цей монастир, де, як писав його покровитель – київський митрополит Петро Могила, «двісті ангелів у тілі проживаючих образ життя Божого провадять», був не лише надійним притулком для православних ченців, а й розвинутим культурним,господарським центром;
відвідаєте курорт «Буковель»;
побуваєте у візит-центрі Карпатського національного природного парку;
скоштуєте смачну домашню гуцульську кухню.

Програма туру:

Четвер

23:00 – збір та від’їзд групи (площа Перемоги)

П’ятниця

8:00 – приїзд та поселення у приватних садибах м. Яремче – туристичного центру Карпат.
8:30 – сніданок, домашня гуцульська кухня.
9:30–11:30 – відвідування візит-центру Карпатського національного природного парку, водоспаду Пробій, сувенірного ринку.
12:00–14:00 – переїзд до с. Микуличин, пішохідна екскурсія на Женецький водоспад.
14:00–15:00 – перекус на природі, відпочинок.
15:30–17:00 – переїзд до туристичного комплексу «Буковель», ознайомлення з найкращим гірськолижним курортом України, підйом на канатній дорозі на г. Буковель, милування панорамами Карпат, відвідування «Панорама-бару» (факультативно).
18:00 – повергнення в м. Яремче, вечеря, вільний час. За бажанням – баня, шашлик.

Субота

7:00 – сніданок, збори на Говерлу.
7:30-9:00 – переїзд то турбази «Заросляк» – початкова точка сходження, реєстрація на КПП.
9:00-16:00 – сходження на найвищу вершину України – Говерлу (2061 м), фотографування, панорами Чорногірського та інших гірських хребтів, перекус на вершині, спуск з вершини до автобуса.
17:00 – повергнення в м. Яремче, вечеря, вільний час. За бажанням – баня, шашлик.

Неділя

9:00 – сніданок, збори та виселення із садиби.
10:00–11:00 – переїзд до с. Манява.
11:00–16:00 – екскурсія у Хресто-Воздвиженський чоловічий монастир (Манявський скит), пішохідна екскурсія до Манявського водоспаду (20 м) – найвищого в Українських Карпатах, перекус на природі.
23:55 – повернення в м. Житомир.

У вартість туру входить:

транспортне обслуговування
супровід по всьому маршруту
супровід інструктора під час сходження на Говерлу та водоспади
проживання у приватних садибах
2-х разове харчування (домашня гуцульська кухня)
страховка

У вартість туру не входить:

Перекуси (обіди), шашлик.
Екскурсійні білети та плата за відвідування Карпатського заповідника
Підйомник (канатна дорога) на Буковелі
Баня, сувеніри та інші особисті витрати.

P.S. У разі суттєвого ускладнення погодних умов під час сходження на Говерлу, інструктор залишає за собою право припинити сходження для забезпечення безпеки туристів.

Тур не рекомендований людям, які мають проблеми зі здоров’ям, пов’язані з серцево-судинними захворюваннями.

Рекомендовано мати з собою:

зручний (спортивний, туристичний) одяг та взуття (краще трекінгові кросівки або черевики);
вітрозахисну та водонепроникну куртку або накидку від дощу;
кепка, панама, бафф або інший головний убір;
теплий светр (полар);
термос для чаю на перекуси;
маленький (міський) рюкзак, в який можна покласти зайві речі, бутерброди, термос;
фотоапарат.





Добавлено (17 Июль 2012, 11:00:59)
---------------------------------------------
Легенди Говерли
Вічне кохання

В одному селі жив хлопець, якого прозвали Прут. Якось запрацювався він у горах і вирішив не йти додому, а заночувати в лісі. Знайшов він собі високу струнку ялину й розташувався під нею. І приснився йому дивний сон - начебто прийшла до нього гарна дівчина, вся в зеленому. Дівчина гладила його по волоссях і співала пісню. Але тільки хлопець простягнув до неї руку, вона відразу зникла. Прокинувся він, а навколо нікого. Помітив тільки на гілці зелену стрічку. Запала дівчина йому в душу, і вирішив він її знайти. Наступним вечором він знову влаштувався під тією же ялиною, але не спав. Уже стемніло, і він побачив, як з-під землі з'явилася та дівчина й пішла прямо до того місця, де сховався Прут. Тільки підійшла вона до дерева, як хлопець вискочив й обійняв її. Він запитав, як її звуть. Вона спочатку злякано дивилася на нього, але потім посміхнулася й сказала: - Говерла. Після тієї ночі Прут уже майже не з'являвся будинку. Увесь час він проводив у горах. Вони покохали один одного. Однак Говерла була дочкою гірського царя, тому вона не могла спуститися з гір до людей. Як тільки батько довідався про її любов, він прокляв її. Не змогла вона далі жити без нього й стрибнула вниз із високого обриву. Відразу здійнявся страшний вітер, що руйнував усе на своєму шляху. Ранком знову засяяло сонце, і люди побачили, що на місці долини тепер з`явилася величезна гора. Довго шукав Прут Говерлу. Побіг він на гору й почув її голос. Не повернувся він більше до людей. І відтоді потекла вниз гірська річка, прокладаючи собі шлях між скелями. І прозвали люди річку Прутом, а гору Говерлою.

А от інше продовження цієї легенди …

Покохав Прут Говерлу. Ця любов була щирою, радісною для обох. Але Говерла була Дочкою гірського царя і не могла, просто не мала права звичайного хлопця. Але любов не можна сховати від людських очей. Довідався про це Цар. Заборонив Говерлі виходити на побачення до Пруту. Але сила любові була вище заборони батька й Говерла тайкома втекла в гори до Пруту. Але довідався про це Цар, розгнівався й сховав Говерлу. Ранком прокинулися люди й побачили серед гір нову вершину, вкриту снігом, начебто білою шапкою. Це була Говерла, що батько, завдяки чарам, перетворив у гірську вершину. Довго шукав Прут Говерлу, зустрів у горах старого діда. Той сказав йому: "Якщо хочеш бачитися з Говерлою, то потрібно йти на схід на вершину гори й гірська вершина знову стане твоєю коханою". І пішов Прут. Продирався крізь хащу, мочив ноги в гірських потоках. От і сонце сходить, а Прут не встигає зійти на вершину. Сіл він під ялину й гірко заплакав. З цього місця, де він плакав, потекла вниз річка, що століттями обіймає гору. Гору назвали Говерла, а ріку - Прут.

Добавлено (17 Июль 2012, 11:08:57)
---------------------------------------------
Як Говерла отримала свою назву
Угорський барон Янош Нодь вирішив першим побувати на найвищій горі Карпат і назвати її своїм ім’ям. Узяв він із собою двадцять слуг і вирушив у дорогу. Було це влітку. Діставшись підніжжя гори, вирішив він отаборитися, перепочити. Два дні тривав перепочинок. Нарешті вирішив Нодь, що час вже підкорювати гору. Нелегкий шлях видався: хащі густі, каміння колюче, повалені бурею товсті колоди. Знемагали люди, падали від утоми, лише барон не бачив і не відчував нічого, окрім бажання підкорити гору.

Раптом закрили літнє сонце тяжкі чорні хмари, посипав густий сніг, піднявся вітер — почалася справжня буря. Кинулися люди хто куди. За ніч випало дуже багато снігу. Лише третина людей повернулася до табору — інші загинули, у тому числі і барон Нодь. Ті, що повернулися, тільки одне сказали: «Говерло! Говерло!» У перекладі з угорської це означає «вершина вся в снігу». Відтоді й назвали гору Говерлою.

Добавлено (20 Июль 2012, 16:53:10)
---------------------------------------------
Чому у серпні потрібно іти в Карпати?

По-перше. Серпень - це найкращий час для подорожі у гори Карпат. Майже не має дощів, як наприклад у липні, тепло та затишно.

По-друге, повітря у цей час насичуєтсья найбільшою кількістю свіжості

по - третє, випивши цілющу воду Карпат у серпні можна отримати найбільший лікувальний ефект

по-четверте - тільки у серпні у Карпатах ви знайдете гриби, розміром з відро і поповните запасів ягід на цілий рік

і найголовніше, тільки у серпні в Карпатах ви отримаєте в подарунок купу емоцій, цілу горстку натхнення на роботу впродовж наступного року, мішок радості сходження на найвищу вершину України, незлічуваний запас здоров'я та бодрості та багато - багато інших цінних подарунків. Подорожуйте разом з клубом мандрів ПАТРІОТ!

Добавлено (26 Июль 2012, 15:05:22)
---------------------------------------------
Маня́вський водоспа́д — водоспад в Українських Карпатах (масив Ґорґани), в межах Богородчанського району Івано-Франківської області, на південний захід від села Маняви. Гідрологічна пам'ятка природи місцевого значення.

Розташований на річці Манявці (притока Бистриці Солотвинської), у мальовничій ущелині, серед стрімких гір. Висота падіння води бл. 20 м. Один з найвищих водоспадів в Українських Карпатах.

Долина річки Манявка біля водоспаду протягом 200 м має форму каньйону з висотою стін до 20 м. Нижче за течією — декілька порогів заввишки до 2 м.



Сообщение отредактировал kvim_travel_zt - Пт, 20.07.2012, 16:54:08
Offline (Украина)  
  Блог пользователя kvim_travel_zt   
SandraДата: Чт, 26.07.2012, 16:37:41 | Сообщение # 2
Генералиссимус
Сообщений: 2831
Репутация: 1220
Награды: 166

Украина, місто-герой ЖИТОМИР
Какие туры рна западенщину сеййчас есть?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Sandra   
kvim_travel_ztДата: Чт, 26.07.2012, 18:27:57 | Сообщение # 3
Генерал-майор
Сообщений: 338
Репутация: 10
Награды: 3

Украина, Житомир
НЕДЕЛЬНЫЙ ТУР «КАРПАТЫ - ВОРОХТА круглый год»


Наш тур в Карпаты помогает избавиться от накопленного городского стресса, восстанавливает нервы и здоровье, здесь жизнь принимает реальный, а не виртуальный порядок, и все становится на свои места. Красота природы и умеренная физическая нагрузка возвращают человека в реальную жизнь. Вас ждут чистый, настоянный на хвое воздух, который дарит бодрость и здоровье, цветущие или заснеженные горные долины, реки и водопады, самобытная культура края.

Полная информация по туру http://patriot.zt.ua/ru/tour/a-weeks-round-is-carpathians.html
Offline (Украина)  
  Блог пользователя kvim_travel_zt   
ganenko-tourДата: Чт, 17.07.2014, 21:34:55 | Сообщение # 4
Сержант
Сообщений: 37
Репутация: 0
Награды: 0

Украина, Житомир
Еженедельный тур выходного дня в Карпаты.
Выезд каждый четверг.

Программа тура, 5 дней. Подъём на самую высокую гору Украины - Говерла, посещение солёных озёр в Солотвино, географический центр Европы, музей-колыба гуцульского быта, минеральные источники, Яремча, Ворохта, Буковель, водопады "Пробий" и "Труфянец", сувенирные рынки и другое…
Стоимость тура - 950 грн/чел.

В стоимость входит: проезд автобусом Киев-Ясиня-Киев, питание 3 завтрака и 2 ужина, проживание в частных коттеджах, страховка, услуги сопровождающего.
Отдельно оплачивается: экскурсия в Солотвино 90грн./чел., дети до 12 лет 40грн., поход с инструктором на Говерлу 100грн/чел., или поездка на Драгобрат (при наличии группы желающих от 8 чел.) 70грн/чел., входные билеты на подъёмники и экскурсионные объекты, обеды.
Телефон: 044 361 91 81
098 0 777 500
066 783 11 53
063 817 97 93
0412 46 40 45
0412 46 06 97
Offline (Украина)  
  Блог пользователя ganenko-tour   
KuzyaPavlovaДата: Пн, 25.08.2014, 16:29:48 | Сообщение # 5
Генерал-лейтенант
Сообщений: 642
Репутация: -15
Награды: 8

Украина, Zhitomir
Активный отдых это классно! Но к активному отдыху хорошо добавить страховку "Випадок & Турбота", которая включает в себя и мед. эвакуацию, и лечение. Работает же такая программа круглый год и во всех сферах жизни человека, а не только на отдыхе.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя KuzyaPavlova   
inna_mymemoДата: Чт, 09.10.2014, 11:10:59 | Сообщение # 6
Рядовой
Сообщений: 14
Репутация: 2
Награды: 1

Украина, Житомир
Вы знаете, в этом году многие ездили в Карпаты на отдых, я с семьей не оказалась исключением. И хотя у нас ребенок 2,5лет мы разнообразили свой отдых и несколько дней пожили в палатках, переезжая с места на место. С ребенком - трудно, но возможно! И в дождь целую ночь спали прям у водопада Шипот, и на полянке у озера Синевир (кстати, ну до него и дораться трудно, дорога жуткая!). Но несмотря на усталось, как же приятно видеть как твой ребенок утром умывается чистой горной водичкой и счастливо бегает по лесу в резиновых сапогах и дождевике! Дома бы в такую погоду и в магазин себя не вытянешь сходить, а на отдыхе, особенно активном, просто переключаешься, как - будто видешь все по-другому!)))
Offline (Украина)  
  Блог пользователя inna_mymemo   
Форум Житомира » Тематические форумы » Туризм и Путешествия » На Говерлу та водоспади Гуцульщини (активний відпочинок)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: