Живий Журнал
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Admin, zirka  
Форум Житомира » Тематические форумы » Туризм и Путешествия » 11 червня - Гетьманська столиця - Батурин (1 день)
11 червня - Гетьманська столиця - Батурин
kvim_travel_ztДата: Вт, 31.05.2011, 18:06:09 | Сообщение # 1
Генерал-майор
Сообщений: 338
Репутация: 10
Награды: 3

Украина, Житомир
Гетьманська столиця - Батурин


Батурин має надзвичайну ауру. Тайна, загадка відчувається в Батурині на кожному кроці. Щороку тисячі відвідувачів приїздять сюди і ніхто не залишається байдужим. Навіть ті, хто від початку був скептично налаштований, мовляв: „І оце вона - славна гетьманська столиця...?" (таких, до речі, небагато), слухаючи захоплюючі розповіді екскурсоводів, ступаючи землею, стежками, якими ходили Гетьмани, вже бачать перед собою не просто мальовниче село - перед їх очима величний Батурин. І вони, як правило, повертаються сюди ще не один раз - вже разом з родиною, друзями, знайомими І хоча за триста років, починаючи з Меншикова, з Батурина вивезли все, а що не змогли вивезти - підірвали, розібрали, попалили, та залишилась земля, від якої черпали наснагу наші Гетьмани, їх соратники - Дмитро Туптало, Адам Зернікау, Пилип Орлик, Гедеон Одорський, Володимир Сокальський (не злічити всіх), яка має неповторну надпотужну ауру, величезну енергетику, вклонитися якій щорічно, з усіх куточків України, приїздять тисячі чоловік. І Батурин їх не розчаровує.

Знайомство з колишньою столицею починається з місця жахливої трагедії 1708 року.

Тоді за наказом російського царя Петра I, його сатрап Меншиков після 2-місячної облоги вирізав усіх жителів міста, включаючи малюків та старих. Сьогодні на місці згарища і братської могили стоїть 9-ти метровий гранітний хрест, Його встановили над прірвою, там де колись височіли мури столиці. Далі екскурсія переміщається до церкви -усипальниці останнього українського гетьмана доби Козаччини Кирила Розумовського.

У Воскресенській церкві, що має риси провінційного російського класицизму зберігся надгробок з білого карарського мармуру роботи великого петербурзького скульптора Івана Мартоса, що народився на тій же Чернігівщині.

Будинок генерального суду. Саме тут колись вершив діла земні знаменитий завдяки Пушкіну генеральний суддя Василь Лентійович Кочубей. Будинок оточений старовинним парком, в далекому куточку якого росте старезний дуб.
Він є свідком відомого всьому світу кохання між старим гетьманом Мазепою і його юною хресницею, дочкою Кочубея Мотрею.

Завершується екскурсія по Батурину двоповерховим палацом гетьмана Розумовського, що височіє на кручі над швидким Сеймом.

Ціна - 150 грн.

У вартість туру входить:
супроводження;
транспортне обслуговування;
страховка.

У вартість туру не входить:
відвідування музею археології Батурина: дорослі - 8 грн., діти, студенти - 5 грн.;
відвідування будинку генерального судді Василя Кочубея: дорослі - 8 грн., діти, студенти - 5 грн.;
відвідування цитаделі Батуринської фортеці: дорослі - 8 грн., діти, студенти - 5 грн.;
відвідування палацу К. Розумовського: дорослі - 25 грн., учні, студенти, пенсіонери - 10 грн. (при наявності відповідного посвідчення), фотозйомка - 30 грн., відеозйомка - 50 грн.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя kvim_travel_zt   
Форум Житомира » Тематические форумы » Туризм и Путешествия » 11 червня - Гетьманська столиця - Батурин (1 день)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: