Живий Журнал
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Admin, zirka  
Форум Житомира » Тематические форумы » Туризм и Путешествия » 19 травня - Камінне село + Бункер Сталіна (Олевськ - Коростень, 1 день, автобусна екскурсія)
19 травня - Камінне село + Бункер Сталіна
kvim_travel_ztДата: Вт, 15.05.2012, 15:56:07 | Сообщение # 1
Генерал-майор
Сообщений: 338
Репутация: 10
Награды: 3

Украина, Житомир
Камінне село + Бункер Сталіна


  • м. Олевськ

    Ця екскурсія розпочинається з оглядової екскурсії по м. Олевськ. За історичними документами Олевськ вперше згадується в 1488 році. Назву міста пов’язують з іменем Овруцького князя Олега Святославовича, який жив і князював наприкінці X століття. Під час свого князівства Олег Древлянський заснував Олегове городище, яке згодом для скорочення почали називати Олегськ, а потім для спрощення вимови – Олевськ.

    Також під час екскурсії ви побачите муровану церкву Св. Миколая 1596 року УПЦ Московського патріархату – класичний взірець укріпленого храму українського середньовіччя зі стінами товщиною майже в 2 метра та вузенькими вікнами-бійницями, римо-католицький костьол Воздвиження Святого Хреста в Олевську – доладний сучасний храм у самому центрі міста. Дізнаєтесь про Українську повстанську армію отамана Бульби-Боровця, про те як була проголошена Олевська Республіка.

    Потім на Вас чекатиме державний заповідник «Камінне село», який знаходиться недалеко від містечка Олевськ. Воно цікаве не тільки будинками, що «cкам'яніли». Тут можна знайти «Божий слід, що cкам'янів». Говорять, що ступивши в нього босоніж, можна вилікуватися від хвороб. Можна також загадати бажання, яке неодмінно збудеться.
    Легенда про Камінне село
    «Камінне село» є однію з найунікальниших та найзагадковіших місцин України. Тож не дивно, що про Камінне село існує декілька легенд місцевих жителів. Сама назва «Камінне село», повязана з такою легендою: було собі в лісі багате село. Одного разу через це село йшов старий дідуган в убогому одязі. І от зупинився він коло одного двору, та попросив притулку у господаря. Той, глянувши на старого, махнув на нього рукою та мовив: «Іди собі, чоловіче, ніколи мені». Старий мовчки пішов далі. Вийшовши з села він озирнувся і село враз скам'яніло. Старий,насправді був самим Господом, що спустився на землю. Бог покарав злих людей, перетворивши їх разом з будинками на камінь. На одному з каменів, де він відпочивав, залишився величезний слід босої ноги.

    За іншою легендою на місці Камінного села сталася битва між Богом та темними силами. Вона тривала досить довго і врешті Сатана був переможений. Там де це сталося, на камінні залишилися глибокі подряпини від пазурів Сатани. Бог же, повертаючись на небо, ступив кілька кроків по каменю і залишив відбитки.

    Третя легенда розповідає, що на місті Камінного села чорти будували млин, але не встигли завершити роботу до світанку. З появою перших променів сонця чортовий млин розсипався і його залишки скам'яніли.

  • м. Коростень:

    Військово-історичний об’єкт "Скеля" - це:

    - командний пункт довжиною 156 метрів, що налічує більше 30 кімнат, знаходиться на глибині 40 метрів під землею;
    - всі комунікації досі працюючі;
    - прекрасна колекція воєнних знахідок - зброя, особисті речі солдатів, макети ДОТів;
    - єдиний в Україні музей протигазів;
    - експонати із часів Чорнобильської катастрофи.

    Коростенський укріпрайон займав оборону 182 кілометри і нараховував 456 ДОТів - потужнішої оборонної лінії на західному кордоні СРСР просто не існувало».
    Секретний бункер побудований за проектом відомого генерала Дмитра Карбишова, який за основу використав стародавні древлянські підземелля.
    Роботи над об'єктом «Скеля» розпочалися у 1928 році, закінчилися у 1935-37-х роках, велися вони у величезній секретності.
    Програма туру:
    06:00 – виїзд з міста Житомир / збір групи на майдані Перемоги;
    10:00 – прибуття в м. Олевськ /церква Св. Миколая 1596 року, костьол Воздвиження Святого Хреста в Олевську;
    11:30 - прибуття в Камінне село;
    15:00 – переїзд в м. Коростень / військово-історичний об’єкт «Скеля», Коростенський краєзнавчий музей, пам. Покрови Божої Матері, пам. Деруну, купальня княгині Ольги, пам. княгині Ольги, пам. князю Малу, пам. Малуші;
    18:00 – прибуття в м. Житомир.

    Ваотість туру - 170 грн.


    У вартість туру входить:

    - робота екскурсовода-груповода;
    - транспортне обслуговування;
    - страховка.

    У вартість туру не входить:

    - вхідні квитки в об'єкт "Скеля" - 10 грн

    Добавлено (15 Май 2012, 15:56:07)
    ---------------------------------------------
    Залишилось: 5 місць.

  • Offline (Украина)  
      Блог пользователя kvim_travel_zt   
    Форум Житомира » Тематические форумы » Туризм и Путешествия » 19 травня - Камінне село + Бункер Сталіна (Олевськ - Коростень, 1 день, автобусна екскурсія)
    • Страница 1 из 1
    • 1
    Поиск: