Живий Журнал
 
  • Страница 1 из 2
  • 1
  • 2
  • »
Модератор форума: Admin, Sandra  
Форум Житомира » город Житомир » Справочник » Бесплатная юрконсультация на ЖЖ (Юридическая оценка жизненных ситуаций)
Бесплатная юрконсультация на ЖЖ
GuyFawkesДата: Сб, 15.10.2011, 15:20:31 | Сообщение # 1
Подполковник
Сообщений: 110
Репутация: 98
Награды: 10

Украина, Лондон
С целью повышения правосознания граждан и популяризации своего аккаунта решил помогать людям, а так как я юрист, буду помогать советами, бесплатно.

Правила простые: у Вас есть проблема кратко описываете фабулу, а я даю Вам ответ, если ответ Вам понравился увеличиваете мою репутацию и рассказываете всем какой я офигенный юрист, если нет делаете наоборот smile .

Если захотите, чтобы я бумаги разные писал или по инстанциям ходил - это за бабки, пишите в личку договоримся.

Ответы буду давать на украинском языке, поскольку делопроизводство и нормативная база на украинском.


Сообщение отредактировал GuyFawkes - Сб, 15.10.2011, 15:34:19
Offline (Украина)  
  Блог пользователя GuyFawkes   
MarianДата: Вс, 16.10.2011, 10:41:32 | Сообщение # 2
Рядовой
Сообщений: 1
Репутация: -2
Награды: 0

Украина, Zhytomyr
У моего родственника возникла проблема с земельным паем, он отдал его в аренду на 20 лет, прошло уже 5, а теперь он хочет сам обрабатывать свой пай, а арендаторы против, и отдали пай вообще другим арендаторам, что делать?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Marian   
GuyFawkesДата: Вс, 16.10.2011, 13:57:18 | Сообщение # 3
Подполковник
Сообщений: 110
Репутация: 98
Награды: 10

Украина, Лондон
Marian,
Питання оренди землі регулюються:
- ЗУ "Про оренду землі"
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=161-14
- Земельним кодексом України
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin....5442606
- Цивільним кодексом України
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=435-15

Згідно ч. 3 ст. 31 ЗУ "Про оренду землі" "Договір оренди землі може бути розірваний за згодою сторін. На вимогу однієї із сторін договір оренди може бути достроково розірваний за рішенням суду в порядку, встановленому законом." Тобто у Вашому випадку необхідно звернутись до загального суду з позовом про дострокове розірвання договору оренди, проте для такого звернення необхідні підстави, якими є факт невиконання орендарем своїх обовязків за договором ст. 25 вказаного Закону.
Також слід проаналізувати чи дотримано при укладенні договору вимоги ст. ст. 4-6, 11, 17, 19 вказаного Закону, у разі навності порушень договір можно визнати недійсним, але теж у судовому порядку.
Але якщо все "тютелька в тютельку" збирайте гроші на хабаря суддям ), я жартую, в Україні немає корупції ).
З практики розгляду подібних справ основною зачпкою є несвоєчасність та повнота оплати за договором оренди, саме цей момент треба дослідити детально. Якщо Ваш родич інвалід, безробітний тощо, можете звернутись до прокуратури, щоб позов предявив прокурор в його інтересах.
Приклади розгляду аналогічних справ можете знайти на сайті
http://www.reyestr.court.gov.ua, враховуючи, що суди у нас не відрізняються креативністью доцільним буде посилання на знайдені Вами аналогічні рішення, наприклад:
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/14465166
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/17654008
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/17152156
Offline (Украина)  
  Блог пользователя GuyFawkes   
GoldenДата: Пн, 17.10.2011, 18:21:52 | Сообщение # 4
Генерал-полковник
Сообщений: 1931
Репутация: 400
Награды: 53

Украина, Житомир
GuyFawkes,
один вопрос на который я так и не понял ответа в налоговой..
я регистрирую спд--деятельность--услуги по програмированию и онлайн комерция--продажа электроники... обязывает ли меня законодательство иметь офис или склад для обеих сфер деятельности?? если да - то каким образом налоговая проверит что есть реальный склад/офис??чтоли договор об аренде им предоставить??

и еще деятельность компании находится в городе А, я прописан в городе Б...налоговая сказала что отчетность предоставлять по месту прописки, то есть в городе Б... это не очень удобно - кататься в город Б по любым вопросам с налоговой...что вы скажите по этому поводу?

чем больше копаю тем больше поражает идиотское законодательство.. sad

Спасибо
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Golden   
GuyFawkesДата: Ср, 26.10.2011, 09:47:17 | Сообщение # 5
Подполковник
Сообщений: 110
Репутация: 98
Награды: 10

Украина, Лондон
Golden,
По суті електрона комерція представляє собою торгівлю з укладенням договору купівлі продажу поза місцем знаходження товару і продавця, тому особливості даного виду діяльності врегульовані в першу чергу двома нормативно-правовими актами:
- ЗУ "Про захист прав споживачів"
http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1023-12
- Постанова КМУ "Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів"
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin....6714968

Вказані нормативно-правові акти, так само, як і інші не містять вказівки щодо обов'язковості наявності приміщення для здійснення торгівлі, зокрема в п. 5 вказаного Порядку зазначається, що суб'єкт господарювання провадить торговельну діяльність
після його державної реєстрації, отже основною умовою здійснення торговельної діяльності є факт державної реєстрації, а в п. 6 вказується, що суб'єкт господарювання може мати... і йде перелік об'єктів, тобто формулювання "може мати" по суті означає право, а не обов'язок суб'єкта господарювання здійснювати торгівлю через відповідні торговельні об'єкти, до яких належить склади, магазини тощо. Якщо ж тлумачити формулювання "може мати" як безальтернативний, але обов'язковий варіант, тоді згідно ч. 2 п. 6 Порядку суб'єкт господарювання може мати роздрібну, дрібнороздрібну торговельну мережу - для провадження роздрібної торговельної діяльності, поняття "роздрібної" та "дрібно-роздрібної" торговельної мережі визначені у листі Міністерства зовнішньо економічних зв'язків і торгівлі України (http://uazakon.com/document/spart73/inx73450.htm ) і відповідно до даного листа під визначення вказаних понять можна "підігнати" все що завгодно, в тому числі рухоме майно, наприклад власний автомобіль.

Тому для здійснення електронної комерції наявність приміщення не обов'язкова.

Окремо слід зазначити, що деякі сили готують проект Закону "Про внутрішню торгівлю" ( http://me.kmu.gov.ua/control....d=32862 ), абз. 1 ч. 2 ст. 6 вказаного проекту передбачає обов'язковість наявності стаціонарного об’єкту торгівлі (офісного та складського приміщення), у разі прийняття такого закону будуть проблеми.

Щодо податкової звітності.

Я так зрозумів, що Ви СПД фізособа на спрощеному податку, у такому згідно ч. 3 п. 9 Порядку видачі Свідоцтва про сплату єдиного податку: звіт подається особисто платником єдиного податку або надсилається поштою до органу державної податкової служби за місцем державної реєстрації його як суб'єкта підприємницької діяльності.
Дуже зручною є електрона форма подачі звітності, яку можете використати.

Добавлено (26 Октябрь 2011, 09:47:17)
---------------------------------------------
В інтернеті з'явилась інформація, що 5 вересня голова уряду Микола Азаров підписав сумнозвісне Протокольне доручення Кабінету Міністрів за №63, яким зобов’язав Пенсійний фонд не виконувати судові рішення про сплату державою пільговикам пенсій у повному обсязі, передбаченому законом.

http://www.pravda.com.ua/columns/2011/10/25/6701780/

На практиці це означатиме, що більше 2 млн. судових рішень виконанні не будуть, зокрема біля 40000 рішень по Житомирській області.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя GuyFawkes   
danna_esennikДата: Ср, 26.10.2011, 12:46:50 | Сообщение # 6
Подполковник
Сообщений: 113
Репутация: 25
Награды: 8

Украина, житомир
Я хочу придбати будинок, який знаходиться в кредиті у банку. Схема, за якою відбувається продаж - вранці проплачуєш суму, чекаєш на відповідь центрального офісу (це може бути кілька годин), потім банк дозволяє продати будинок. Далі йде оформлення документів купівлі-продажу. Як я можу себе підстрахувати, щоб не виникло ситуації коли я проплачу чужий кредит, а продавець відмовится від продажу, або щось в банку піде не так?Існують якісь попередні угоди?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя danna_esennik   
GuyFawkesДата: Ср, 26.10.2011, 14:34:43 | Сообщение # 7
Подполковник
Сообщений: 110
Репутация: 98
Награды: 10

Украина, Лондон
1. Спочатку потрібно перевірити, які обтяження існують на даний обєкт нерухомості, оскільки окрім банківського обтяження можуть існувати інші обтяження, наприклад арешт виконавчої служби, суду, слідчого тощо.
2. Потім укласти договір з банком за яким кошти (готівка) вносяться до банківського сейфу з переходом права власності на ці кошти банку після реєстрації переходу права власності на обєкт нерухомості.
3. Реєструєте перехід права власності та зняття обтяження , а банк виймає кошти з сейфу і вносить їх в свою касу, як погашення кредиту.

У Вашому варіанті є ризики, які полягають у:
1. Можливих інших обтяженнях;
2. Можливості розпорядження майном іпотекодавцем у часовий проміжок між зняттям банківського обтяження та реєстрацією переходу права власності.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя GuyFawkes   
nvvetalДата: Ср, 26.10.2011, 16:25:53 | Сообщение # 8
Майор
Сообщений: 99
Репутация: 7
Награды: 3

Украина, Житомир
Капитальный ремонт крыши 5 этажного панельного дома
1. Есть уже план расчета стоимости ремонта крыши.
2. Сумма ремонта - 52 тыс. грн
3. С жильцов требуют 10% этой суммы

Правомерен ли третий пункт и если да то на основе какой гос.программы такой ремонт возможен?

Какими нормативными актами руководствуется гор. рада?
Есть ли тут лазейки как ускорить эту процедуру и возможно снизить сумму с жильцов?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя nvvetal   
GuyFawkesДата: Сб, 29.10.2011, 02:20:56 | Сообщение # 9
Подполковник
Сообщений: 110
Репутация: 98
Награды: 10

Украина, Лондон
Правомірність 3 пункту залежить від того чи приватизована Вами квартира, якщо ні і Ви є наймачем житла, то Ваша квартира належить до житлового фонду міської ради і обов'язок щодо проведення капітального ремонту несе саме вона:
п. 3 ч. 1 ст. 14 Житлового кодексу УРСР
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin....1026511
пп. 2 п а) ч. 1 ст. 31 ЗУ "Про місцеве самоврядування"
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin....1026511

Якщо ж Ваша квартира приватизована, тобто перебуває у приватній власності, капітальний ремонт відноситься до житлово-комунальної послуги, яка надається Вам за плату на договірних підставах, згідно ЗУ "Про житлово-комунальні послуги"
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin....1026511

Але... У нашій країні кожен 3 житловий будинок потребує капітального ремонту, тому проблема з Вашим дахом є проблемою державного рівня, і держава прийняла ЗУ "Про Загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки"
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin....1026511
Даний закон передбачає здійснення надання місцевим бюджетам цільових субвенцій для здійснення капітального ремонту.

Добавлено (29 Октябрь 2011, 02:20:56)
---------------------------------------------
Щодо міської ради, перелік обєктів, які підлягають капітальному ремонту визначений рішенням виконкому № 410 від 07.07.11
http://zt-rada.gov.ua/laws....submit=
До речі у п. 2 Рішеня вказано: "Управлінню житлового господарства міської ради (начальник Півоварова С.І.) проводити роботи з капітального ремонту житлового фонду в межах обсягів фінансування, передбачених у міському бюджеті на 2011 рік."
Тому Вам доцільно запитати ЖЕК чому необхідно платити 10%, якщо рішенням міськвиконкому дані видатки покладено виключно на місцевий бюджет, в бюджеті на капремонт житлового фонду виділено 100 тисяч.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя GuyFawkes   
ШуринДата: Сб, 29.10.2011, 08:51:24 | Сообщение # 10
Генерал-полковник
Сообщений: 1318
Репутация: -207
Награды: 39

Украина, Житомир
GuyFawkes, у меня такой вопрос, в понедельник в суде рассмотрение моего дела по административному правонарушении, а именно дтп, я там не виноват, если никак не перекрутят конечно. Так вот, они мне когда я приходил сказали точное время когда будет дело рассматриваться, что это значит, что я могу прийти на это рассмотрение и поприсутствовать, или как? Или мне там делать нечего?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Шурин   
GuyFawkesДата: Сб, 29.10.2011, 10:47:08 | Сообщение # 11
Подполковник
Сообщений: 110
Репутация: 98
Награды: 10

Украина, Лондон
Якщо Вас викликали до суду треба з'явитись, виходячи з Ваших слів Ви є потерпілим або свідком, у разі неявки це може бути розцінено як неповага до суду, з відповідними правовими наслідками ст. 185-4 КУпАП
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin....8365394
Offline (Украина)  
  Блог пользователя GuyFawkes   
ШуринДата: Сб, 29.10.2011, 22:03:21 | Сообщение # 12
Генерал-полковник
Сообщений: 1318
Репутация: -207
Награды: 39

Украина, Житомир
GuyFawkes, Меня не вызывали, я сам приходил по собственному так сказать желанию, ибо нужно было определится когда будет, они мне сказали точное время. Вот я не знаю что теперь, это мне идти, или не идти, или меня там вообще не нужно.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Шурин   
GuyFawkesДата: Сб, 29.10.2011, 22:55:18 | Сообщение # 13
Подполковник
Сообщений: 110
Репутация: 98
Награды: 10

Украина, Лондон
Лучше сходить.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя GuyFawkes   
ШуринДата: Сб, 29.10.2011, 23:37:16 | Сообщение # 14
Генерал-полковник
Сообщений: 1318
Репутация: -207
Награды: 39

Украина, Житомир
GuyFawkes, ну я какбы и думал об этом. Просто не ясно или вообще это возможно. Мало ли, в закрытом режиме проводят. Спасибо!
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Шурин   
lena_n72Дата: Пн, 31.10.2011, 12:22:48 | Сообщение # 15
Лейтенант
Сообщений: 50
Репутация: 14
Награды: 3

Украина, Житомир
Подскажите, пожалуйста, возможно ли в нашем правовом государстве решить положительно такой вопрос. В субботу 29 октября в нашем подьезде на 3-м этаже произошло замыкание в электрощитке (провод- фаза обгорел и упал на на др. провод-фазу), в результате чего на 3-х верхних этажах нашего 5-этажного дома в квартирах жильцов перегорели электроприборы. В течении часа прибыл по вызову электрик ЖЭКа, нашел и устранил неисправность, жители составили Акт, где описали, что произошло и что у кого пришло в негодность. Электрик ставить свою подпись отказался, о чем засвидетельствовано в Акте. Мы, пострадавшие жильцы, собираемся разослать этот Акт с сопроводительным письмом в Житомирское облэнерго, наш ЖЭК и в общество защиты потребителя. Подскажите, какой должна быть схема наших действий в такой ситуации и ждет ли нас успех? biggrin И кто, вообще, отвечает за исправность распределительных электрощитков в доме?


Сообщение отредактировал lena_n72 - Пн, 31.10.2011, 12:25:38
Offline (Украина)  
  Блог пользователя lena_n72   
InggisДата: Вт, 01.11.2011, 12:55:12 | Сообщение # 16
Генерал-полковник
Сообщений: 1486
Репутация: 322
Награды: 63

Украина, Черняхів
хочу отправить статью в газету, но меня тормозит приписка в конце газеты: "редакция оставляет за собой право редактировать и сокращать текст присталанного материала". На что сослаться, что бы газета либо напечатала как есть, либо вообще отказалась размещать мой материал? Любая правка либо сокращение - недопустимо.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Inggis   
bizzonДата: Вт, 01.11.2011, 13:33:59 | Сообщение # 17
Подполковник
Сообщений: 117
Репутация: 25
Награды: 2

Украина, Житомир
Возникла патовая ситуация. Нужно консультация юриста. Суть состоит в следующем. Я живу на втором этаже, соседи на четвертом. Соседи на четвертом постоянно курят в окно, стряхивают пепел сигарет и кидают окурки вниз. Как результат - постоянно у меня на подоконнике пепел от их сигарет, периодически появляются окурки. Говорил с ними - не понимают. Говорят, что они имеют право это делать и делают.
Как решить с ними вопрос? Куда писать жалобы и т.д. По сути, в одним прекрасный момент может упасть окурок в открытое окно и будет пожар ... Как быть и что делать?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя bizzon   
GuyFawkesДата: Вт, 01.11.2011, 14:02:17 | Сообщение # 18
Подполковник
Сообщений: 110
Репутация: 98
Награды: 10

Украина, Лондон
lena_n72,
Питання відшкодування заподіяної шкоди внаслідок несправності електромережі можна вирішити позитивно, а саме відшкодувати заподіяну шкоду у судовому порядку. Вказані правовідносини регулюються такими актами:
ЗУ "Про житлово-комунальні послуги"
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin....026511;
Правилами користування електричною енергією для населення.
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin....2740929
Відповідно до вказаних актів електропостачання є житлово-комунальною послугою, яка надається Вам на підставі відповідного договору, укладеного між Вами та енергопостачальною компанією, але відповідальність за утримання внутрішньо-будинкових мереж несе ЖЕК, тому Вам необхідно:
1. Викликати представника енергопостачальника для складання та підписання акта-претензії споживача (п. 49 Правил), в якому зазначити наслідки аварії - розмір заподіяної шкоди;
2. Отримати рішення комісії енергопостачальника за результатами розгляду акту-претензії (п. 53 Правил), фактично в даному рішенні буде визначено причини аварії.
3. Звернутись до суду, визначивши співвідповідачами балансоутримувача - ЖЕК та енергопостачальну компанію.

Приводжу приклад аналогічних рішень на користь споживачів:
http://reyestr.court.gov.ua/Review/5680954
http://reyestr.court.gov.ua/Review/3911079

Как говорят врачи прогноз оптимистичный smile

Добавлено (01 Ноябрь 2011, 13:02:17)
---------------------------------------------
Inggis,
Публікуючи статтю в газеті Ви, як автор, вступаєте у договірні відносини з газетою, як видавцем, вимоги газети щодо редагування є умовами Вашого договору, тобто Ви фактично на них погоджуєтесь, якщо ж Ви незгодні з цими умовами, укладіть конкретний договір про публікації статті в якому будуть відсутні ці умови, або зверніться до газети, яка не висуває таких умов, це договірні відносини якихось імперативів не має.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя GuyFawkes   
lena_n72Дата: Вт, 01.11.2011, 15:42:37 | Сообщение # 19
Лейтенант
Сообщений: 50
Репутация: 14
Награды: 3

Украина, Житомир
GuyFawkes, спасибо за консультацию. Будем действовать! Жильцы сразу же вызывали представителя облэнерго, но в ответ звучали гневные реплики типа: "Мы отвечаем только за поставку электроэнергии до дома, а что происходит дальше нас не касается", и "Сами виноваты, повключали много электроприборов!". Напишем Акт-претензию сами и будем составлять иск в суд. Но, чувствую, виновных в нашем случае не найдем cry
Offline (Украина)  
  Блог пользователя lena_n72   
GuyFawkesДата: Вт, 01.11.2011, 18:10:11 | Сообщение # 20
Подполковник
Сообщений: 110
Репутация: 98
Награды: 10

Украина, Лондон
lena_n72, Дорогу осилит идущий.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя GuyFawkes   
Аленьк@Дата: Пн, 07.11.2011, 12:24:18 | Сообщение # 21
Подполковник
Сообщений: 104
Репутация: 69
Награды: 10

Украина, Житомир
Добрый день! Подскажите пожалуйста, как правильно сдать дом в пригороде Житомира(Довжик) и сделать прописку. Имеются документы: Держ. акт на землю, Буд1вельний паспорт, Тех. паспорт на дом. Может быть есть организация которая занимается этим. Посоветуйте как действовать дальше и если возможно, то сколько это может стоить на сегодня?
Offline (Соединенные Штаты)  
  Блог пользователя Аленьк@   
K-2Дата: Вт, 08.11.2011, 18:54:59 | Сообщение # 22
Quote (nvvetal)
Якщо ж Ваша квартира приватизована, тобто перебуває у приватній власності, капітальний ремонт відноситься до житлово-комунальної послуги, яка надається Вам за плату на договірних підставах, згідно ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin....1026511


В отличие от "коллег" (ветка с верху) ответы толковые...но вот этот "кусочек" ответа не имеет ссылки на статью и ИМХо правильный лишь отчасти. Если создано так называемое ОСББ, то да, а если нет, то ЖЕК-горсовет должен делать капремонт.

Поэтому люди думайте, а нужно ли вам ОСББ? cool
(Германия)  
  Блог пользователя K-2   
qikreadДата: Вт, 13.12.2011, 10:48:32 | Сообщение # 23
Генерал-полковник
Сообщений: 1108
Репутация: 822
Награды: 55

Украина, житомир
і я в чергу на юрконсультацію.
отже, історія :
Проблема з дитячим харчуванням у дитсадочках - маленькі порціїї, причина , як виявилося - фінансова норма встановлена міськвиконкомом у 2008 р. наказ №_457 від 2008-06-26 становить 7 грн на яслі і 9 грн на інші групи на одну дитину на день. У 2008 р. 9 грн це 2 дол.США, у 2011 -1,10дол сша, але, крім того, індекси інфляції за цей період згідно Держстату склав близько 164% на продукти харчування.
Як правильно написати запит і місьвиконком ( на імя мера?) про те щоб переглянули фінансову норму на дитяче харчування?
Лист буде колективним від батьків


Сообщение отредактировал qikread - Вт, 13.12.2011, 10:56:23
Offline (Украина)  
  Блог пользователя qikread   
st_28Дата: Вт, 13.12.2011, 11:34:04 | Сообщение # 24
Полковник
Сообщений: 154
Репутация: 31
Награды: 5

Украина, Житомир
Последние пол года в голове сидит песня "В нашем доме поселился "замечательнвй сосед"", а все от наглости соседа. Проживаю в частном доме (уже десять лет) , двор общий. Есть распределение территории с подписями всех соседей, но новому соседу на это наплевать! Мало того, перед моим окном начал строить забор! Все нормальные слова не действуют. Есть желание набить морду, но это нарушение законов. Как быть?
Offline (Германия)  
  Блог пользователя st_28   
milkywayДата: Сб, 08.12.2012, 21:36:32 | Сообщение # 25
Лейтенант
Сообщений: 52
Репутация: 5
Награды: 9

Украина, Zhytomyr


Сообщение отредактировал milkyway - Сб, 08.12.2012, 21:40:56
Offline (Украина)  
  Блог пользователя milkyway   
Форум Житомира » город Житомир » Справочник » Бесплатная юрконсультация на ЖЖ (Юридическая оценка жизненных ситуаций)
  • Страница 1 из 2
  • 1
  • 2
  • »
Поиск: