В Україні вже два тижні діють нові штрафи за засмічення вулиць. Спецінспектори штрафують за кинутий повз урну недопалок чи лузання насіння на 340-1360 грн.
Если человек без выпивки не может просто отдохнуть с друзьями и повеселится, это уже проблема... однозначно
молодёжь деградирует, просто не могут найти чем заняться, поговорить о чём то стоищем, а так выпил и мозги напрягать не надо, вечер под тупое ха-ха прошел... вот и деградирует нация.............................
Выше все прочесть - долго, да и смысла не имеет...
Пить нельзя людям у которых есть проблемы с употреблением алкоголя ( увы, таких очень много)....а здоровым - иногда даже полезно....
кто такие "здоровые"? - есть абсолютно четкие клинические критерии границы "бытового пьянства" - здоровые, иногда употребляющие товарисчи и " алкоголизма"... читайте книги -там все написанно ( шутка)
У-у-у! Одиннадцать страниц набредили! У нас так сложилось, что люди не могут общаться без рюмки, мы не можем отключить самоконтроль и переключить мозги на решение вопросов, а алкоголь как раз и является анестезией этого самоконтроля.
Не раз чув, що Сашко Положинський – sXe. Чи правдиві ці чутки?
Мабуть, ні. Я, чесно кажучи, до цього спілкування навіть ніколи не зустрічав цієї абревіатури, відповідно, навіть не знаю, що то воно там значить. Хоча, існує імовірність, що я отой самий sXe, тільки сам про це не знаю! Але якщо це дійсно так, то я sXe не ідейний, а випадковий.
Як давно ти не вживаєш? Що послужило причиною?
Не знаю, про яке саме невживання ти питаєш, тому розповім про все окремо.
Алкоголь та тютюн мені просто не подобаються. В дитинстві та ранній юності я, часом, пробував, але це завжди було не з власної ініціативи, а за компанію. Однак у якийсь момент я сам себе запитав – для чого я роблю те, що мене зовсім не впирає? Мені огидний запах цигаркового диму, алкогольний присмак мені перебиває смак будь-якого, навіть найвишуканішого, напою, та й стан сп'яніння, коли не завжди здатен контролювати свої дії та навіть рухи, мені зовсім не приємний. То чому ж я маю робити щось неприємне мені лише для того, щоб не випадати із компанії? І я вирішив, що буду все ж таки лишатися самим собою. Якщо дружба з людьми та їхнє гарне ставлення до мене залежить лише від того, бухаю я з ними чи ні, то мені така дружба не потрібна. Хто мене поважає – хай робить це на тверезу голову і без тютюнового сморіду.
Що стосується наркотиків, то їх я ніколи не пробував і поки пробувати не збираюся. Я намагаюся жити так, щоб отримувати насолоду від самого життя. Я часто кайфую від того, що бачу довкола себе, від звуків природи, від запаху лісу, я отримую величезне задоволення від спілкування з цікавими людьми, від книжок та музики, від творчості. Для чого мені ще якісь стимулятори? Колись нам в інституті один дядечко читав доволі цікавий та незвичайний курс лекцій. В одній із лекцій він розповідав про те, що різні люди по-різному виходять на вищі рівні свідомості та світосприйняття. Хтось робить це через творчість, хтось – через самовдосконалення, ще хтось – через медитацію та самоспоглядання. А є ще й простіший і, на перший погляд, швидший шлях – через наркотики. Однак я впевнений, що насправді наркотики не виводять на ці вищі рівні, а лише показують їх через шпаринку у дверях. І скільки б ти не приймав, як би широко ті двері для тебе не відкривались, наркотик не дасть тобі переступити через поріг. І поки ти шукатимеш шляхів, поки експериментуватимеш з різним зіллям та його дозами, втратиш самого себе і перетворишся на нікчему. А мене щось така перспектива зовсім не приваблює!
Ну а з м'ясом в мене інша історія – мені просто шкода тварин. Я вважаю, що сучасна людина здатна прожити, не вбиваючи тварин заради їжі. Довгий час мене успішно переконували, що без м'яса не проживеш, що це дуже дорого та шкідливо для здоров'я, однак я вже 15 років не їм його – і чудово від того почуваюся!
Чи багато друзів поділяють твої погляди щодо тверезості? Як щодо інших учасників Тартака?
Більшість учасників “Тартака” не палять, а ті, що палять – періодично кидають та тривалий час успішно тримаються. Стосовно алкоголю, то, часом, випивають всі, крім мене, однак це буває значно рідше, ніж випадає така можливість. Не раз я ставав свідком того, як хлопці відмовлялися від випивки. До того ж у колективі діє суворий закон – на сцену виходимо лише тверезими! Щодо інших друзів та приятелів, то серед них, відверто кажучи, не так вже й багато тих, які зовсім не вживають, але вони є.
Що тобі це дало? Чи можеш сказати, що деякими успіхами в житті ти завдячуєш своїй тверезості?
Коли мій тато одружувався з моєю мамою, то хтось йому порадив випити перед одруженням, щоб потім ніхто не сказав, що він зробив це на тверезу голову. Звичайно, тато розповідав це, як жарт, але є в цьому і дещо серйозне: люди часто сприймають алкоголь, як своєрідне виправдання. Мені не потрібні такі виправдання – все у своєму житті я намагаюся робити свідомо, а тому й завжди готовий відповідати за свої слова та вчинки. Звичайно, ніхто не застрахований від помилок, але одне діло помилитися, інше – наробити дурниць на п'яну голову! Скільки ще смертей, хвороб, страждань, трагедій, понівечених душ та змарнованих життів потрібно, щоб люди зрозуміли, що пияцтво – це не чеснота? Люди ж продовжують пишатися своїми п'яними подвигами та кількістю випитого, а коли зустрічають десь на вулиці чоловіка чи жінку з роздутим і посинілим обличчям, переконані, що їм це не загрожує. Насправді, це загрожує всім. Крім тих, хто алкоголю не вживає взагалі.
Чи були випадки, коли хотілось чи була потреба знехтувати своїми принципами?
Ні, такого не було ніколи. Інколи самі принципи змінюються, тому що змінюється світогляд або розуміння деяких речей. Але якщо принципи є, то з ними доводиться рахуватися!
Пісня "Дід Юхим" – про стрейт едж?
А, так то ми про стрейт едж говоримо?! Ні, я не стрейт-еджер і пісня не про це. Пісня про здоровий та активний спосіб життя, але ж “Дід Юхим... до дівчат не ходив, а бігав”!
Для тих, хто не дуже уважно стежить за творчістю Тартака – у яких ще піснях розкривається тема здорового способу життя?
Дивлячись, що саме мати на увазі під “здоровим способом життя”! Насправді, у мене немає такого – а напишу-но я пісню про здоровий спосіб життя! В кожній пісні є частинка мене, і в кожній пісні, де це можливо і доречно, з'являються якісь елементи мого власного світогляду, моїх життєвих принципів та ідеалів. Десь це ховається в одному слові чи реченні, а десь – у цілій пісні. Слухайте – почуєте! Всі наші пісні можна вільно скачати на сайті www.tartak.com.ua, а наш новий альбом “Опір Матеріалів” – на сторінці opir.tartak.com.ua
Дивлячись на ситуацію з підлітковим і дитячим алкоголізмом, як гадаєш, чи може тут зарадити популяризація субкультури sXe?
Тут може зарадити будь-що, що сповідує невживання алкоголю. Але є ще питання в тому, які інші ідеали сповідує та чи інша субкультура? Наприклад, релігійні секти теж сповідують тверезий спосіб життя і багатьом людям вони дійсно допомагають позбутися алкогольної та наркотичної залежності. Але ж разом з тим вони пропонують залежність іншу! Я ж не настільки добре знайомий з ідеалами субкультури sXe, щоб давати їй оцінку.
Ти досить популярна серед молоді людина, для когось навіть взірець. Чи не вважаєш за потрібне ставити себе у приклад, розповідати про здоровий спосіб життя зі сцени?
Коли я бачу це можливим і доречним, я завжди це роблю. Наприклад, досить часто буває так, що, прострибавши весь концерт по сцені, віддавши публіці всю свою енергію та емоції, я раптом зупиняюсь і кажу: “Мені вже майже 38 років, а я вже більше двох годин стрибаю, як хлопчисько. Все це тому, що я не вживаю тютюну, алкоголю та інших наркотиків, і мене страшенно впирає наша музика!”... Однак ставити себе за приклад мені не дуже подобається – я люблю давати людям вибір. Я просто показую, який я є – в мені щось хороше, щось не дуже. Але кожен повинен сам вибирати – хоче він бути в чомусь таким, як я, чи ні. Ми всі повинні вчитися, набиратися знання та досвіду, переймати щось одне від одного та віддавати навзаєм. Однак, все одно, завжди кожен повинен бути самим собою і жити своїм власним, а не чужим – нав'язаним – життям.
В Україні вже два тижні діють нові штрафи за засмічення вулиць. Спецінспектори штрафують за кинутий повз урну недопалок чи лузання насіння на 340-1360 грн.
Это прекрасно! Вот бы делали это тотально.
Quote (LoL)
вообще не пью,не пива ни другого алкоголя,и не курю и вполне нормальный человек
Это и есть нормально.
Quote (mermaid)
молодёжь деградирует
Можно подумать, что пьёт только молодёжь.
Quote (Князь)
У нас так сложилось, что люди не могут общаться без рюмки
В алкогольно-энергитическом напитке Revo обнаружен опасный для жизни канцероген. Исследования начатые еще в августе позапрошлого года, завершились вердиктом врачей - алкогольный напиток Revo содержит опасный для жизни канцироген экотоксикан, являющийся мощным мутагеном. По заявлению Виктора Прокопенко, старшего научного работника ИНПК "Мы долго изучали воздействие этого мутагена, и содержание его в популярном энергетическом напитке.
Мы пришли к выводу что концентрация его в организме человека, ведет к необратимым изменениям ДНК и РНК. В центр по исследованию пищевых отравлений, ежедневно поступало огромное количество человек с явными нарушениями работы сердца" На данный момент рассматривается вопрос о возбуждении уголовного дела в отношении ОАО "Новые напитки".
Добавлено (21 Апрель 2010, 11:42:46) --------------------------------------------- Как я бросил пить
Ты можешь подумать, что это очередная пропаганда, рассказывающая о вреде алкоголя, но это не так. Я не буду писать о том, какой вред оказывает алкоголь на здоровье человека, потому что это ни для кого не секрет. Я лишь хочу поделиться своим опытом, а так же заработать некоторое понимание с твоей стороны. А написать эту статью я решил после того, как один хороший знакомый спросил меня: «Вот расскажи, Шурик, как так вышло, что ты бросил «пить»?»
Я попытался ему объяснить и мотивацию, и причины, но объяснение крутилось вокруг фраз «хочу быть здоровым» или «хочу мыслить ясно». Он говорит: «Ну а кто же этого не хочет? Все, вроде, хотят быть здоровыми и ясно мыслить, но «пьют» и не заморачиваются. Как же ты бросил и зачем?» Самый простой ответ, который крутился в голове, звучал так: «Я перестал «пить», поняв, что алкоголь мне попросту не нужен». Ну а более подробный и развёрнутый ответ на эту тему я даю ниже.
В алкогольно-энергитическом напитке Revo обнаружен опасный для жизни
да как вообще эту шнягу пить то можно?вся беда в том, что у нас напрочь отсутствует культура пития(и не только пития )пить нужно уметь!бокал красного сухого или рюмка хорошей водки не навредят...не понятно только кто так лоббирует производителей таблицы менделеева в банках и кому так выгодно гробить здоровье целого поколения обезьянок?у них(обезьянок)ведь мозгов нет,они на рекламку да на внешний фон ведутся,разве ж им втолкуешь!
Может, знаете как и где этому учат? И как определить что я, например, уже умею пить? И если как-то можно определить то, что человек пить не умеет, то как Вы считаете: правильно ли ему разрешать пить/продавать алкоголь?
Было бы хорошо, если бы обозначить какие-то градации, пункты - умения пить. Первое, второе, третье...
Quote (besпощадный)
у них(обезьянок)ведь мозгов нет,они на рекламку да на внешний фон ведутся,разве ж им втолкуешь!
А обезьянки это кто? И почему они обезьянки?
А мне понравилась эта статья Как я бросил пить. Почти идентичная ситуация.
А мне понравилась эта статья Как я бросил пить. Почти идентичная ситуация.
Все бросающие пить стараются этому подчинить всех своих друзей... А это не получается.... А потом, через некоторое время, все "бросившие" хиляют только так, ещё покруче... Visitor, один из них. Я не удивлюсь, если мы пересечёмся и хорошенько вмажем. Всё это было пройдено. Просто ссыкун, не более... Напиши, когда начнёшь вмазывать
Все бросающие пить стараются этому подчинить всех своих друзей...
Абсолютно. Подчинить? Это как. Вы же сами понимаете, что никого никогда никому не удастся подчинить кого-то. Только, сам себя.
Quote (fedo)
А потом, через некоторое время, все "бросившие" хиляют только так, ещё покруче... Visitor, один из них. Я не удивлюсь, если мы пересечёмся и хорошенько вмажем. Всё это было пройдено. Просто ссыкун, не более... Напиши, когда начнёшь вмазывать
А Вы поленились и не прочитали статью В которой автор описывает все механизмы, которые он пробовал. И тот, который Вы назвали - что, мол, друзей "подчинить", чтобы вместе "держаться" было легче - он описывал тоже (правда, как ложный). Почитайте, почитайте. Много букав, но я полагаю, что найдете для себя что-то новое.
- Напиши, когда начнёшь вмазывать -
fedo, Вы ацетон употребляете внутрь? Нет? Вот у меня такое же отношение к употреблению алкоголя, как у Вас к употреблению ацетона. Вот и все.
fedo, Вы ацетон употребляете внутрь? Нет? Вот у меня такое же отношение к употреблению алкоголя, как у Вас к употреблению ацетона. Вот и все.
Да, я понимаю. Но Вы слишком много употребляете "букав". Это бывает только с определённым классом пациентов... Расскажите лучше, как Вы пили, и как Вы бросили пить. А я сам далее с этим разберусь.
[ Reason: ] Люди пьют из-за скуки. Да-да, из-за скуки. Скука ( ) - состояние когда нечем интересным заняться. Вот тогда и выдумываются ризоны выпить, чтобы подавить чувство скуки и нарастить псевдокомфорт в компании. Далее принимаются стереотипы поведения, и у кого они уходят глубоко в подсознание - вызывают зависимость ( ). Физиологическая зависимость ничтожна. Каждый сам себе выбирает подавитель скуки. У всех они разные, но алкоголь - один из наиболее популярных.
P.S. А можно было и не начинать. В жизни есть масса более "полезных" подавителей скуки ( ). Каждому - своё. ИМХО Все споры насчет "не пьешь/бросил - лох,ссыкун" считаю лишь отстаиванием "субьективной" точки зрения на вопрос.
Сообщение отредактировал Hellmors - Чт, 22.04.2010, 18:22:03
Может, знаете как и где этому учат? И как определить что я, например, уже умею пить? И если как-то можно определить то, что человек пить не умеет, то как Вы считаете: правильно ли ему разрешать пить/продавать алкоголь?
так написал же-бокал красного сухого или рюмку водки(в день)и то если здоровье и мозги позволяют....