Кулинария - для тех кто хочет и может
|
|
damskoeszaste | Дата: Вт, 25.12.2012, 19:38:20 | Сообщение # 26 |
Полковник
Репутация:
166
Награды: 18
Украина, Житомир
|
я брала магазинную
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Ukka | Дата: Чт, 03.01.2013, 20:12:12 | Сообщение # 27 |
Генерал-полковник
Репутация:
581
Награды: 122
Соединенные Штаты, LA
|
сухая кокосовая стружка +сгущенка (чтоб не сильно жидко)- скатываем шарики - не забываем вовнутрь положить обжаренный миндальный орешек:)
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Ярця | Дата: Ср, 23.01.2013, 17:51:35 | Сообщение # 28 |
Лейтенант
Репутация:
12
Награды: 0
Украина, Луцк
|
Цитата (Ukka) сухая кокосовая стружка +сгущенка сгущенка варенная? а нельзя ее чем-нибудь заменить?)
|
Offline
(Испания)
|
|
|
Hydrogenaza | Дата: Сб, 02.02.2013, 00:36:42 | Сообщение # 29 |
воплощение праздности
Репутация:
1926
Награды: 306
Украина, Житомир
|
крем для торту "Наполеон"-мій власний рецепт.може кому знадобиться:
зазвичай готую на свята\родинні обіди до 10 людей,так щоб кожному ще шматочок з собою можна було взяти.тому пропорціі велетенськи,бо я роблю дууже великий торт-розміром,як стандартне деко(прямокутний). так що діліть всі пропорціі надвоє самі(або зробити так само,як я-торту багато не буває )
коржі:1 кг борошна,500 гр масла(або маргарину),а краще 300 масла,300 сепараторної сметани,2 яйця,0,5 ч.л солі,2 ложки оцту ,вода(скільки візьме тісто).ну там посікти масло(400 гр) з мукою,додати всього іншого,зробити тісто.а залишком(100 гр)жиру перемащувати слої тіста. я зазвичай розділяю на 8-9 шматків.розкачую кожен.промащуюмаслом.трохи притрушую мукою.складаю.знов промащую,знов складаю і так 8 шматків. потім ті складені один на одний "млинці"сирого тіста акуратно розкачую в одине велике "простирадло".розрізаю на кіька пелястків9як квітку)знов промащую.притрушую,складаю один на одний.знов розкачую.головне -не змішати напрям слоїв і не вкачувати качалкою занадто сильно,бо тоді тісто буде"забите" і погано відслоюватиметься в готовому вигляді.згорнути і покласти в холодильник.доки варитиметься крем. нарізаючи шматки на коржі також требі пильнувати.щоб не розкачати не так-тільки в напрямку слоїв.випікаю без жиру просто на деці,ретельно проколюючи сирий корж в багатьох місцях,бо піде пузирями та виросте на півдуховки.всього вийде рівно 9 коржів.один покришити+краї підрізати ножицями=присипка для верху торта.
крем: основа крему :1 л молока ,2 склянки(у мене по 180 мл) цукру(можна менше) , 1\3 ч.л солі,4 яйця,6 ст.л.муки+2 ст.л. крохмалю(тверді частини спершу міксером змішую з частиною молока.потім вже разом і на відкитий вогонь постійно помішуючи.
додатки:як почне гуснути- додаю масло.не більш як 200гр на цю пропорцію,бо "важкий" виходить.доводжу майже до кипіння(як не доварити- буде чути крохмаль).крем стає густим. тоді доливаю 1 склянку згущенки трохи приварену до кольору світлої охри(оптимально,бо варена- чути іріскою,недоварена-сирою згущенкою.зварити можна самій з півтори літри молока,або купити).знову трохи приварюю. +моє власне відкриття: 1)є такі алкогольні коктейлі -на основі сухого молока з ароматизаторами.у мене була пляшка ананасно-кокосового.на цю пропорцію 1\3пляшки(майже склянка).трохи прогріти.зняти з вогню.додати півпакета ваніліну(1 гр) не більше.бо буде дуже чути ним.сік одного великого лимону.міксером добре збити і охолодити.пляшка алкогольного напою "Сanari"коштує 45 гр. на 6 стандартних тортиків вистачить і на 3 моїх 2)або вино біле майже склянка.сік одного маленького лимону.цікавий крем.але відтепер- тільки з молочними коктейлями робитиму. головне всього потроху,так щоб один смак не домінував над іншим і щоб не можна було впевнено сказати ,що саме в крем додавалось-алкоголь збалансує жир.кислота збалансує цукор. крем виходить достаньо легкий,щоб насичити вологою коржі,але й концентрований за смаком. час приготування мого торту на 12 персон-приблизно 5-6 годин ЗІ:торт повинен постояти в холоді не менш як 24 години!!!!
Сообщение отредактировал Hydrogenaza - Сб, 02.02.2013, 01:24:03 |
Offline
(Украина)
|
|
|
ФЕЯ | Дата: Сб, 02.02.2013, 00:39:52 | Сообщение # 30 |
Генерал-полковник
Репутация:
376
Награды: 67
Украина, Ж
|
Цитата (Hydrogenaza) час приготування мого торту на 12 персон-приблизно 5-6 годин а тож капэц а смелят за 3 минуты
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Сalikusu | Дата: Сб, 02.02.2013, 01:09:56 | Сообщение # 31 |
Припадочная
Репутация:
11041
Награды: 654
Украина, Житомир
|
ФЕЯ моя драгоценная. А давай такое что-то сделаем. Целлюлит порадуем, сахара пощекочем.
|
Offline
(Нидерланды)
|
|
|
Hydrogenaza | Дата: Сб, 02.02.2013, 01:24:24 | Сообщение # 32 |
воплощение праздности
Репутация:
1926
Награды: 306
Украина, Житомир
|
Цитата (Панда) Целлюлит порадуем, сахара пощекочем інсулінозалежність цукрів торта можна знижувати(підвищувати"спортивність"т.с. ) таким чином:цукор можна замінити цукрозамінником.але розрахувати кількість рідини(або молока більше додати,або води,або менше загущувача(муки на 1.5 ложки менше)також можна зробити пріоритетним загущувачем крохмаль,але тоді краще крем доводити до кипіння та трохи проварити.згущенку можна не додавати взагалі.вийде не зовсім те.але все ж таки смачно.з алкоголю можна ще додавати кон*як+більше рідини до крему за пропорцією.Добавлено (01 Февраль 2013, 23:24:24) ---------------------------------------------
Цитата (ФЕЯ) смелят за 3 минуты ні фіга. не впораються. інфа 100% всім по шматку додму,ще на другий день залишиться.і маленький шматочок на третій день.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
ФЕЯ | Дата: Сб, 02.02.2013, 01:48:25 | Сообщение # 33 |
Генерал-полковник
Репутация:
376
Награды: 67
Украина, Ж
|
Цитата (Панда) А давай такое что-то сделаем. Целлюлит порадуем, сахара пощекочем. моя бесподобная, я - и 5-6 часов на кухне не смеши мои крылышки
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Hydrogenaza | Дата: Сб, 02.02.2013, 02:57:26 | Сообщение # 34 |
воплощение праздности
Репутация:
1926
Награды: 306
Украина, Житомир
|
Цитата (ФЕЯ) 5-6 часов на кухне це дуууже великий торт.маленький за 1,5-2,5 години(залежить від справності господині)
|
Offline
(Украина)
|
|
|
ФЕЯ | Дата: Сб, 02.02.2013, 03:15:38 | Сообщение # 35 |
Генерал-полковник
Репутация:
376
Награды: 67
Украина, Ж
|
Цитата (Hydrogenaza) господині) вот как раз ко мне это никакого отношения не имеет
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Hoakina | Дата: Сб, 02.02.2013, 09:21:58 | Сообщение # 36 |
Генералиссимус
Репутация:
6192
Награды: 666
Украина, Житомир
|
Hydrogenaza, рецепт бомбезный! Я представляю какой шикарный торт получается!
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Ukka | Дата: Пн, 11.02.2013, 14:26:50 | Сообщение # 37 |
Генерал-полковник
Репутация:
581
Награды: 122
Соединенные Штаты, LA
|
Ярця, сгущенка обычная.
И ещё один рецепт из кокоса:
350 грн. стружки 3 яйка 150 гр. сахара.
Хорошо перемешать, мокрыми руками слепить шарики - на бумагу - и в духовку на 150 градусов минут на 20-30 ( от духовки зависит - главное - до достижения лёгкого золотистого цвета).
Очень вкусно, но много не съешь - сытные
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Arina | Дата: Пн, 11.02.2013, 14:31:17 | Сообщение # 38 |
Генерал-полковник
Репутация:
1122
Награды: 81
Украина, Житомир
|
А подскажите какой то проверенный рецепт солянки
|
Offline
(Иран)
|
|
|
Hoakina | Дата: Пн, 11.02.2013, 16:29:58 | Сообщение # 39 |
Генералиссимус
Репутация:
6192
Награды: 666
Украина, Житомир
|
Arina, несколько сортов мяса - сосиски, копчёности, варить на мясном бульоне до готовности овощной суп (морковь, картошка, лук), потом добавить всё мясное кубиками-кружочками, солёные (маринованные) огурцы, томатную пасту, оливки можно, грибы. Всё по вкусу. Неблагодарное занятие - варить долго, съедают сразу
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Arina | Дата: Пн, 11.02.2013, 16:40:24 | Сообщение # 40 |
Генерал-полковник
Репутация:
1122
Награды: 81
Украина, Житомир
|
Цитата (Hoakina) Неблагодарное занятие - варить долго, съедают сразу выхода нет, раньше просили, сейчас требуют! А лимон? Сколько варить?
|
Offline
(Иран)
|
|
|
Hoakina | Дата: Пн, 11.02.2013, 16:51:58 | Сообщение # 41 |
Генералиссимус
Репутация:
6192
Награды: 666
Украина, Житомир
|
Я не ложу лимон, можно уже в готовое блюдо. Паста и огурцы достаточно кислоты дают. Я обязательно добавляю чайную ложку сахара на 4 литра.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Arina | Дата: Пн, 11.02.2013, 16:55:47 | Сообщение # 42 |
Генерал-полковник
Репутация:
1122
Награды: 81
Украина, Житомир
|
Спасибо, Марина!
|
Offline
(Иран)
|
|
|
Ukka | Дата: Вт, 12.02.2013, 12:14:27 | Сообщение # 43 |
Генерал-полковник
Репутация:
581
Награды: 122
Соединенные Штаты, LA
|
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Hydrogenaza | Дата: Ср, 13.02.2013, 03:27:49 | Сообщение # 44 |
воплощение праздности
Репутация:
1926
Награды: 306
Украина, Житомир
|
знайшла офігєнний рецепт,найближчим часом готуватиму :
"Вишневый торт без выпечки"
Ингредиенты: - 150 г бисквитного печенья(можна придбати в магазині.а можна й самому швиденько зробити: - 125 г сливочного масла - 300 г творожного сыра - 150 г натурального йогурта(імхо можна замість магазинного процідити скисле молоко) - 100 г сливок (11%) - 2 cт.л. лимонного сока - 1 п. желатина (10 г) - 50 г сахара (кому не сладко, можно и 100) - ванилин - вишневое желе, свежая/замороженная вишня.
Приготовление: 1. Печенье измельчить в блендере в мелкую крошку. сливочное масло растопить и соединить с крошкой. 2. Дно разъемной формы (диам. 26 см) выстлать бумагой для выпечки, выложить масляную крошку, разровнять и слегка прижать ладонями. поместить в холодильник на 30-40 минут. 3. Желатин замочить в 100 г сливок, дать набухнуть. через 20-30 минут поставить на водяную баню и помешивать, пока желатин полностью не растворится. не кипятить! оставить остывать. 4. Творожный сыр смешать с йогуртом, сахаром, лимонным соком и ванилином. добавить в крем разбухший желатин, хорошенько перемешать. Выложить крем на корж, разровнять и поставить на 2 часа в холод, чтобы крем застыл. 5. Половинки вишен выложить на торт, залить теплым желе. я взяла готовое желе из пакетика, но можно приготовить и самим. 6. Готовый торт убрать в холодильник до полного застывания.
Сообщение отредактировал Hydrogenaza - Ср, 13.02.2013, 03:31:52 |
Offline
(Украина)
|
|
|
Hoakina | Дата: Ср, 13.02.2013, 08:58:12 | Сообщение # 45 |
Генералиссимус
Репутация:
6192
Награды: 666
Украина, Житомир
|
Hydrogenaza, няма! Обожаю такие желейные торты.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Hydrogenaza | Дата: Ср, 13.02.2013, 22:20:57 | Сообщение # 46 |
воплощение праздности
Репутация:
1926
Награды: 306
Украина, Житомир
|
Цитата (Hoakina) няма! Обожаю та не кажи...головне- просто і часу не забирає майже(стоїть собі,холоне).навіть найбанальніша панна котта і та не затримується більш як добу,скільки не приготуй ,а ця сирна під вишнями ще й на печиві...всі інгридієнти одразу помножувати на 4 .мо хоч добу протримається
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Белая | Дата: Пн, 18.02.2013, 13:25:21 | Сообщение # 47 |
Генерал-полковник
Репутация:
321
Награды: 74
Украина, Житомир
|
Hydrogenaza, ну и рецептики у вас! 5-6 часов на один торт! Хватает же терпения. Наверно у вас все сладкоежки. Ну как, состоялась проработка нового рецепта торта с вишнями?
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Hydrogenaza | Дата: Пн, 18.02.2013, 17:20:35 | Сообщение # 48 |
воплощение праздности
Репутация:
1926
Награды: 306
Украина, Житомир
|
Цитата (Белая) проработка нового рецепта торта с вишнями? Цитата (Белая) 5-6 часов на один торт! з вишнями поки що не робила- бо хочу з власних інгиридієнтів.а їх ще потрібно зробити(масло та сир).сиру не було ще,тому (для себе )вчора зробила простенький наполєон-з більш спрощеним та дешевим кремом та стандартного розміру за 3 години(це якщо не рахувати того,що поки масло збила зі сметани,яку також потібно було збити з молока )5-6 годин це ВЕЛИКИЙ торт зі складним кремом.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Житомиряночка | Дата: Пт, 05.07.2013, 13:59:18 | Сообщение # 49 |
Рядовой
Репутация:
0
Награды: 0
Украина, Житомир
|
так захотелось тортик с вишенками. ням-ням. пока сезон обязательно сделаю, я такой рецепт еще не встречала. дякую
|
Offline
(Украина)
|
|
|
polon83 | Дата: Сб, 13.07.2013, 12:53:08 | Сообщение # 50 |
Лейтенант
Репутация:
0
Награды: 0
Украина, Житомир
|
Как-то пробовал пиццу на сковородке приготовленную_ очень вкусно. Никто не знает как приготовить.
|
Offline
(Российская Федерация)
|
|
|