Я люблю кофе!
|
|
МинерАлочка | Дата: Ср, 25.07.2018, 15:37:54 | Сообщение # 276 |
Рядовой
Репутация:
0
Награды: 0
Украина, Киев
|
А я сливки 10% взбиваю (с молоком тоже не получалось). Отлично поднимаются, раза в 2 точно в объеме увеличиваются. А если ванильного сахару добавить, выйдет раф
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Ср, 25.07.2018, 18:08:54 | Сообщение # 277 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Дякую, все вийшло зі пастеризацією, у мультиварці є режим мультиповар, поставила молоко на півгодини на 60 градусів, потім охолодила. Смакота Все, як хотіла - молочна піна солодка, густа, довго тримається, зі смаком морозива))) Спасибі MasterX! Останній раз таке смачне капучіно я куштувала багато-багато років тому в Французькі здобі в Житомирі, коли це взагалі була перша кафешка на Михайлівській. Після того, ніякі супер-пупер кавові машини, ні в яких рестораціях такого смачного капучіно-латте не було(( Або піни немає, або вона ніяка, несмачна, швидко падає, або кава - гірка робуста, як тепер у Макдональдсі. Фігня якась, а не кава.. Чому я називаю латте-капучіно, бо беру пропорції латте - молоко до кави 3:1, але молочну піну вливаю в каву як для капучіно, а не навпаки. Мені так більше смакує, тоді піна вбирає смак кави..
Цитата МинерАлочка ( ) выйдет раф Впевнена, що смачно... але вершки - це висока жирність..
Цитата МинерАлочка ( ) с молоком тоже не получалось Я поки спробувала тільки два магазинні молока, з обома вийшло чудово - це Рудь і Яготинське. Більше ні з якими не пробувала. А з яким у Вас не виходило?
Сообщение отредактировал Vanda - Ср, 25.07.2018, 18:12:27 |
Offline
(Украина)
|
|
|
MasterX | Дата: Ср, 25.07.2018, 19:17:32 | Сообщение # 278 |
Генералиссимус
Репутация:
2558
Награды: 40
Украина, Житомир
|
Vanda, ваш рецепт має назву. Галао придумали португальці. Точно такі пропорції і все молоко вспінене. В латте і капучіно пропорції 1:2 а не 1:3 з різними співідношеннями гарячого та вспіненого молока.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Ср, 25.07.2018, 22:24:16 | Сообщение # 279 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата MasterX ( ) Vanda, ваш рецепт має назву. Галао придумали португальці. Вау, нічого собі, почитала про цю каву, просто вражена. Я, дійсно, все роблю так, як португальці)) Молока беру більше, ніж третю частину десь 250 мл. на 65 мл. еспресо, цукор додаю в молоко, а не готовий напій, спінене молоко вливаю в каву. Нічого вже й не винайдеш)) Галао звучить краще, ніж щось середнє між капучіно-лате, а щодо пропорцій, так пишуть же, що капучіно 1 до 2, тоді як лате 1 до 3. Капучіно на смак більше кавове завжди, а лате більш молочне, хіба ні?
|
Offline
(Украина)
|
|
|
MasterX | Дата: Ср, 25.07.2018, 23:14:02 | Сообщение # 280 |
Генералиссимус
Репутация:
2558
Награды: 40
Украина, Житомир
|
Vanda, В капучіно більше вспіненого молока і набагато, наполовину с гарячим молоком. А в лате тільки трошки зверху. А кількість еспрессо однакова. Завжди третя частина.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Чт, 26.07.2018, 10:08:47 | Сообщение # 281 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
MasterX, це я не розібралася. Все правильно, кількість молока однакова)))
Так, стандартный состав капучино — это 1/3 крепкого кофе, 1/3 горячего молока и 1/3-взбитой молочной пены. В латте же приходится 1/3 эспрессо на 2/3 взбитого горячего молока.
Значить, мені більше капучіно подобається - більше піни, плюс подається в керамічних кружках, а не прозорих склянках з соломиною, які більше пасуть для коктейлів, ніж для кави
Але чому ж вони пишуть, що
в капучино концентрация кофе существенно выше, чем у латте
Як вона може бути вищою за однакової кількості молока?
Сообщение отредактировал Vanda - Чт, 26.07.2018, 10:11:12 |
Offline
(Украина)
|
|
|
MasterX | Дата: Чт, 26.07.2018, 10:45:36 | Сообщение # 282 |
Генералиссимус
Репутация:
2558
Награды: 40
Украина, Житомир
|
Цитата Vanda ( ) Але чому ж вони пишуть, що Та кожен трактує по своєму. Принцип один, але тьма нюансів. У кожного на свій лад. ))
Добавлено (26.07.2018, 11:57:49) --------------------------------------------- Хоча це може і логічно. Капучіно. Більше піни - більше воздуху - менше молочної рідини - концентація кави в напої більша. Лате. Все навпаки. Менше піни - більше рідини - менше концентрація кави.. Чиста фізика.
Хоча за абсолютним показником кількість кави однакова. Просто кава по різному розведена молоком.
Сообщение отредактировал MasterX - Чт, 26.07.2018, 10:58:11 |
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Чт, 26.07.2018, 11:36:42 | Сообщение # 283 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цікаво, багато нового тут для себе зясувала))
MasterX, дякую!
Сообщение отредактировал Vanda - Чт, 26.07.2018, 11:37:41 |
Offline
(Украина)
|
|
|
Hoakina | Дата: Чт, 26.07.2018, 12:54:18 | Сообщение # 284 |
Генералиссимус
Репутация:
6192
Награды: 666
Украина, Житомир
|
почитала... значить те, що я називаю кава то таке... запарюю в чашці і доливаю молоком, сирим і холодним. Засумувала.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
MasterX | Дата: Чт, 26.07.2018, 17:13:59 | Сообщение # 285 |
Генералиссимус
Репутация:
2558
Награды: 40
Украина, Житомир
|
Цитата Hoakina ( ) Засумувала. Не сумуйте. Головне, щоб вам подобалось... Принаймі це оригінально. Так ніхто не робить. Завжди можна експерементувати.
Я, наприклад, теж з топленим морозивом іноді роблю. Так також ніхто не робить. Довго підбирав морозиво, з яким виходить цікавий вкус і піна. Далеко не з кожним виходило. Але зусилля того варті.
ПС. А нещодавно спробував білий шоколад в каву додати... Ото гидота вийшла. Одни помиї. І по смаку і по вигляду. Прийшлось вилити.
Сообщение отредактировал MasterX - Чт, 26.07.2018, 17:44:39 |
Offline
(Украина)
|
|
|
Hoakina | Дата: Чт, 26.07.2018, 18:18:05 | Сообщение # 286 |
Генералиссимус
Репутация:
6192
Награды: 666
Украина, Житомир
|
Цитата MasterX ( ) білий шоколад то взагалі для мазохістів чи коли така шанувальниця солодкого, як я захоче відбити в себе до нього охоту на пару днів. Там же нема від шоколаду нічогісінько. Цитата MasterX ( ) Головне, щоб вам подобалось... я до того ж належу до невеликого відсотку людства, який від кави засинає. Тому вона в мене неміцна, солодка і розведена молоком. А нащо продукт переводити? але от розчинну не переношу. Тільки мелену.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Чт, 26.07.2018, 18:44:41 | Сообщение # 287 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата Hoakina ( ) Тому вона в мене неміцна, солодка і розведена молоком Ви не одна. Більшу частину свого життя схожу пила і теж думала, що п'ю каву))) Але це були помиї, спеціально недавно зварила таку в турці, яку пила раніше, і просто вилила.
Цитата MasterX ( ) Але зусилля того варті От власне! Зараз результат моїх експериментів, як воно там, галао - це найсмачніша страва в моєму раціоні. Звичайно, пошуки "своєї кави" вартували часу і грошей, але воно того варте. Далеко не кожна кавярня або кавомашина мені запропонує такий смачний і вишуканий напій, який я маю тепер вдома за кілька хвилин.
Сообщение отредактировал Vanda - Чт, 26.07.2018, 18:44:58 |
Offline
(Украина)
|
|
|
MasterX | Дата: Чт, 26.07.2018, 18:53:08 | Сообщение # 288 |
Генералиссимус
Репутация:
2558
Награды: 40
Украина, Житомир
|
Цитата Hoakina ( ) Там же нема від шоколаду Ну в мене якісний був. Блоком. Не з наших магазинів. Там такого не продають. Сам по собі доволі смачний. Але каву зіпсував начисто.
Цитата Hoakina ( ) я до того ж належу до невеликого відсотку людства, який від кави засинає. Зараз я вам розкажу в чому справа.
Дивіться - зерно кави влаштовавано таким чином, що кофеін, який нас збуджує і не дає заснути, знаходиться в зовнішні оболонці зерна. В середині є речновини, яки діють навпаки - росширють сосуди, розслаблють організм та клонять на сон.
Коли ви п'єте каву з зерен (з перемелених звісно), там є і кофеїн і всі інші речовини. Першим організм перероблює кофеїн, підвищується тиск, звужуються сосуди і людина має бадьорий стан. При стандартній порції кави 7-8 грам, на звичайну людину такий ефект діє десь пів грдини. Інши речовини перероблються організном пізніше і починається зворотній ефект. Сосуди розширююються, тиск падає, людину клонить на сон. Так діє на людину зернова кава.
Тепер представте, що ви п'єте молоту каву, а не в зернах. Виробники при перемолі такої кави чи весь, чи більшість кофеїну відділяють та продають виробникам енергетичних напоїв. Бо це легко зробити (кофеїн в зовнішній чистині зерна) і відповідно це доволі вигідний бізнес.
Залишок іде в молоту каву, яку продають в магазинах. Там кофеїну доволі мало і вона геть не бадьорить. Тільки спати від неї хочеться. Не можна сказати, що вона шкідлива для здоров'я, але ось має такий ефект.
А тепер скажіть, Марина. З якої кави ви заварюєте свій напій? З молотої чи в зернах?
Добавлено (26.07.2018, 20:10:26) ---------------------------------------------
Цитата Vanda ( ) смачний і вишуканий напій, який я маю тепер вдома за кілька хвилин. Смачного!
Сообщение отредактировал MasterX - Чт, 26.07.2018, 19:17:36 |
Offline
(Украина)
|
|
|
Hoakina | Дата: Чт, 26.07.2018, 19:38:58 | Сообщение # 289 |
Генералиссимус
Репутация:
6192
Награды: 666
Украина, Житомир
|
Цитата MasterX ( ) З молотої чи в зернах? ефект однаковий, що з тієї, що з тієї. Спати хочеться. Проводила навіть експерименти. Результат один. Бадьорості нуль. Тому може прекрасно обходитись без кави. Але з іншого боку, як хочу спати, коли нема можливості, то збадьоритись нема чим
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Чт, 26.07.2018, 19:41:58 | Сообщение # 290 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата MasterX ( ) Смачного! Дякую)))
Цитата Hoakina ( ) Спати хочеться І від еспрессо з кавомашини спати хочеться? Коли я заварювала в турці півчайної ложки на півлітру води, яку ще потім розводила холодним, як ви молоком)) то теж хотілося спати Я такий напій собі ввечері робила і в ліжечко))
|
Offline
(Украина)
|
|
|
MasterX | Дата: Чт, 26.07.2018, 20:18:45 | Сообщение # 291 |
Генералиссимус
Репутация:
2558
Награды: 40
Украина, Житомир
|
Hoakina,а без молока пробували?
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Hoakina | Дата: Пт, 27.07.2018, 06:02:21 | Сообщение # 292 |
Генералиссимус
Репутация:
6192
Награды: 666
Украина, Житомир
|
MasterX, так, звісно. І варену в турці. І міцну. Бадьорості не помічалось. Цитата Vanda ( ) І від еспрессо з кавомашини так
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Cobalt | Дата: Пт, 27.07.2018, 06:42:48 | Сообщение # 293 |
Генералиссимус
Репутация:
6283
Награды: 480
Украина, Житомир
|
На счёт кофемашины. Видел я, как её заряжали кофе, сахаром, присыпками всякими... А кто видел хоть раз, как её чистили и мыли?
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Hoakina | Дата: Пт, 27.07.2018, 08:05:12 | Сообщение # 294 |
Генералиссимус
Репутация:
6192
Награды: 666
Украина, Житомир
|
Цитата Cobalt ( ) А кто видел хоть раз, как её чистили и мыли? та нескладно, там все продумано. Чи Ви про магазини, де каву продають? бо вдома чистити її не важко
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Пт, 27.07.2018, 08:47:05 | Сообщение # 295 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата Hoakina ( ) та нескладно, там все продумано Вони автоматично прочищаються, дійсно) Хто добре їх доглядає, то пролем не має. Але наявність лише хорошої машини, як показує досвід моїх друзів, не гарантує найсмачнішої кави і найкращої пінки(( Мова не йде про низькопробні забігайлівки та магазини, де 100 літню б\у машина з ЄС вимучують. Але ж ми такої кави не п'ємо
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Алиса321 | Дата: Пт, 27.07.2018, 15:48:43 | Сообщение # 296 |
Рядовой
Репутация:
0
Награды: 0
Украина, Киев
|
Я без кофе не могу уже) Это зависимость
|
Offline
(Украина)
|
|
|
telefon | Дата: Сб, 28.07.2018, 13:52:29 | Сообщение # 297 |
Генералиссимус
Репутация:
2161
Награды: 407
Украина, Житомир
|
Рекомендую при помоле кофе на одну стандартную порцию в кофемолку добавлять 8-12 стручков кардамона. Аромат кофе становится "ещё более восточным".
А ежели кто, как я, боится пить кофе из-за повышенного давления крови, то он может покупать кофе без кофеина. Таковые продаются в зёрнах, молотый, растворимый - на все вкусы.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Arina1985 | Дата: Сб, 28.07.2018, 14:25:33 | Сообщение # 298 |
Генерал-лейтенант
Репутация:
1022
Награды: 53
Украина, Житомир
|
Цитата Vanda ( ) Останній раз таке смачне капучіно я куштувала багато-багато років тому в Французькі здобі в Житомирі, коли це взагалі була перша кафешка на Михайлівській. Vanda, этого кафе, к сожалению, уже нет.
|
Offline
()
|
|
|
Vanda | Дата: Сб, 28.07.2018, 17:43:29 | Сообщение # 299 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата Arina1985 ( ) к сожалению, уже нет Шкода, бо я саме збиралася зазирнути туди і порівняти свою і їх каву((
|
Offline
(Украина)
|
|
|
MasterX | Дата: Сб, 28.07.2018, 19:47:16 | Сообщение # 300 |
Генералиссимус
Репутация:
2558
Награды: 40
Украина, Житомир
|
Цитата telefon ( ) Аромат кофе Кстати, для тех кто заваривает в турке. Если смелые и бесстрашные - можете лайфхак попробовать. Для усиления аромата, можно в турку кинуть щепотку соли и корицы (самую малость - там несколько крупинок соли). На вкус это не повлияет, но аромат усилит конкретно.
Сообщение отредактировал MasterX - Сб, 28.07.2018, 19:47:42 |
Offline
(Украина)
|
|
|