Живий Журнал
 
Модератор форума: Admin, Sandra  
КаБаРе - Кафе Бары Рестораны Житомира
Tasha27Дата: Вт, 07.04.2015, 15:17:21 | Сообщение # 2026
Генерал-лейтенант
Сообщений: 712
Репутация: -243
Награды: 114

Барбадос, пляж
Artmaker, видать рюмок у них нет))
Offline (Канада)  
  Блог пользователя Tasha27   
TarasSДата: Вт, 07.04.2015, 17:27:06 | Сообщение # 2027
Генералиссимус
Сообщений: 3415
Репутация: 6773
Награды: 123

Украина, Житомир
Цитата Artmaker ()
Вопросы такие: 1. Какими унциями пользовались, английскими, американскими или "среднеарифметическими"? 2. В каких единицах измерения порция водки была прописана в меню? 3. Унции использовались только в отношении водки или всех алкогольных напитков? 4. В каких единицах измерения бармены делали переучёт?

Уася, чому тебе це хвилює? Ти мешканець території "па піісят". Це інший світ.
Твої пояснення з приводу "Егермайстера" приймаються, претензій нема. 

Не переймайся стосовно переобліку. Бармени тирять бухло скрізь, навіть у закладах із зірочками "Мішлен".
Offline (Украина)  
  Блог пользователя TarasS   
ArtmakerДата: Вт, 07.04.2015, 17:35:07 | Сообщение # 2028
Генералиссимус
Сообщений: 2316
Репутация: 1743
Награды: 222

Украина, Житомир
Цитата TarasS
екзамени з барної справи приймай у своїх підлеглих.

Уася-TarasS, нічого іншого крім ганебної втечі під прикриттям хамства я від тебе і не чекав.
Ти тільки скажи, ну для чого було так гламурно патякати про столичні витребеньки і оту кляту Унцію? )))))))))))))))))))))

Добавлено (07 Апрель 2015, 18:35:07)
---------------------------------------------

Цитата TarasS ()
Твої пояснення з приводу "Егермайстера" приймаються, претензій нема.
Уася-TarasS, ну і якщо ти вже так скоренько підтерся, то і я залюбки вислухаю твої пояснення щодо унції)))
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Artmaker   
TarasSДата: Вт, 07.04.2015, 17:37:28 | Сообщение # 2029
Генералиссимус
Сообщений: 3415
Репутация: 6773
Награды: 123

Украина, Житомир
Цитата Artmaker ()
"Егерь" в данном контексте не является исключением, и есть люди, которые заказывают его именно "on the rocks".

Є заклади ліберальні і є заклади тоталітарні - по відношенню до забаганок клієнтів а ля "підігріте морозиво". Я працював у тоталітарному.

Добавлено (07 Апрель 2015, 18:37:28)
---------------------------------------------

Цитата Artmaker ()
я залюбки вислухаю твої пояснення щодо унції

Спитай у Гугеля, що таке fl oz.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя TarasS   
ArtmakerДата: Вт, 07.04.2015, 17:40:15 | Сообщение # 2030
Генералиссимус
Сообщений: 2316
Репутация: 1743
Награды: 222

Украина, Житомир
Цитата TarasS ()
Я працював у тоталітарному.
Уася-TarasS, ну розповідай вже! Бо нам, прохванам-невдахам терпець уривається почути про твій унікальний прохвесійний досвід!

Добавлено (07 Апрель 2015, 18:40:15)
---------------------------------------------

Цитата TarasS ()
Спитай у Гугеля, що таке fl oz.

Уася-TarasS, що знає Гугель я знаю, а от що знаєш ти?)))
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Artmaker   
СalikusuДата: Вт, 07.04.2015, 17:40:42 | Сообщение # 2031
Припадочная
Сообщений: 1150
Репутация: 11041
Награды: 654

Украина, Житомир
ArtmakerTarasS, уасі, не набридло?
роблю ставки на... печиво!
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Сalikusu   
ArtmakerДата: Вт, 07.04.2015, 17:50:45 | Сообщение # 2032
Генералиссимус
Сообщений: 2316
Репутация: 1743
Награды: 222

Украина, Житомир
mrs_HOOLIGAN, "двое в драку, третий(тья) в ... гугель!")))
З.Ы.
Чур, тапки не трогать!!!))))))))))))
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Artmaker   
СalikusuДата: Вт, 07.04.2015, 17:52:40 | Сообщение # 2033
Припадочная
Сообщений: 1150
Репутация: 11041
Награды: 654

Украина, Житомир
Artmaker, чья б корова...
*косо поглядывает на кроссовки*
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Сalikusu   
TarasSДата: Вт, 07.04.2015, 18:27:23 | Сообщение # 2034
Генералиссимус
Сообщений: 3415
Репутация: 6773
Награды: 123

Украина, Житомир
Цитата Artmaker ()
2. В каких единицах измерения порция водки была прописана в меню? 3. Унции использовались только в отношении водки или всех алкогольных напитков?

Спешалі фор ю, уася. Спочатку була змішана система, шот для міцних напоїв і американська унція для лікерів/вермутів. Потім шоти скасували, залишили тільки унції. Бар виграв, у барменів менше мороки, 60 мл краще за 40, а 90 краще за 80. Вино у барі не наливали взагалі. Пляшки стояли тільки для ознайомлення. Хочеш вина або ігристого - замовляй цілу пляшку.

Добавлено (07 Апрель 2015, 19:23:30)
---------------------------------------------

Цитата Artmaker ()
Бо нам, прохванам-невдахам терпець уривається почути про твій унікальний прохвесійний досвід!
 
Кому це "нам", уася? Говори від першої особи.
Я не винен у тому, що отримав якісну освіту і гарний досвід, а ти ні.

Добавлено (07 Апрель 2015, 19:27:23)
---------------------------------------------
Tasha27, до тебе теж запитання нє із прастих: навіщо ви після "Єгермайстера" замовили пиво, коли треба було замовляти їжу? biggrin

Offline (Украина)  
  Блог пользователя TarasS   
Tasha27Дата: Вт, 07.04.2015, 18:47:19 | Сообщение # 2035
Генерал-лейтенант
Сообщений: 712
Репутация: -243
Награды: 114

Барбадос, пляж
TarasS, а шо таке есть же коктейль Егермейстер с пивом)) и есть шот пиво с Егермейстером и сверху пивная пенка)))А мы не смешивая))))))))))
И вобще вы же на фото видели хлеб стоит значит была и еда))))) И для дополнения всей картины Мы сначала посетили место на фото намбер 1 и там поели) пока пьяные поляки к нам не придолбались и  мы решили перебазироваться в место под намбером 2))))))
Offline (Канада)  
  Блог пользователя Tasha27   
ArtmakerДата: Вт, 07.04.2015, 19:01:07 | Сообщение # 2036
Генералиссимус
Сообщений: 2316
Репутация: 1743
Награды: 222

Украина, Житомир
Цитата TarasS ()
Спешалі фор ю
О, дякую, Уася-TarasS,! Нарешті конструктивний діалог)))

Цитата TarasS ()
Я не винен у тому, що отримав якісну освіту і гарний досвід, а ти ні.

... тобі б ще трохи виховання в свій час отримати, ну то дарма, особисто я не переймаюсь, давай далі по темі

Цитата TarasS ()
Спочатку була змішана система, шот для міцних напоїв і американська унція для лікерів/вермутів. Потім шоти скасували, залишили тільки унції. Бар виграв, у барменів менше мороки, 60 мл краще за 40, а 90 краще за 80.

Уася-TarasS, а скажи мені:

1. Шо то в твоєму випадку за шот був?
2. Для  лікерів/вермутів в меню так і було прописано - 1 fl oz, чи 30 мл, чи 3 cl?
3. Зрозуміло, що рішення щодо системи не ти приймав, але, які на твою думку в такій системі плюси?


Сообщение отредактировал Artmaker - Вт, 07.04.2015, 19:38:40
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Artmaker   
ШуринДата: Вт, 07.04.2015, 20:50:11 | Сообщение # 2037
Генерал-полковник
Сообщений: 1318
Репутация: -207
Награды: 39

Украина, Житомир
Tasha27, есть, в германии, в одном маленьком но довольно известном в неких кругах городке, была приобретена моим товарищем подарочная упаковка егеря, так вот, там собственно в коробке сам егерь, стопка, пивной бокалл и пиченьки. Стопка цилиндр матовый надписи 2cl черточка снизу ra, надпись 'mit bierglass, shotglas und untersetzern!" ну и 'Blondes liebt jäger" так что так...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Шурин   
TarasSДата: Вт, 07.04.2015, 21:16:40 | Сообщение # 2038
Генералиссимус
Сообщений: 3415
Репутация: 6773
Награды: 123

Украина, Житомир
Цитата Artmaker ()
1. Шо то в твоєму випадку за шот був? 2. Для лікерів/вермутів в меню так і було прописано - 1 fl oz, чи 30 мл, чи 3 cl? 3. Зрозуміло, що рішення щодо системи не ти приймав, але, які на твою думку в такій системі плюси?

1. 40 мл. Один з манагерів називав це спесіаль аунс фор водка енд віскі. biggrin
2. Не пам'ятаю точно. Але міряли американською унцією, це умовно вважалося 30 мл.
3. Уніфікація це завжди плюс, люди працюють швидше і точніше. Рішення правильне. Вигідно бару і суто нумерологічно. Замовляти 30 мл міцного якось не по-пацанськи, а 60-90-120 саме те. Якщо дєвочка брала лонг-дрінк, то бармен або офіціант обов'язково уточнював - тобі, дєвочко, дитячий-30 чи дорослий-60?

"Studio" це ресторан, кафе, бар і відкрита кухня в одному просторі. Ресторан + кафе = 80 місць. У деякі дні увечері вільних місць не було, люди сиділи в барі і чекали, коли звільниться столик. Часто більше години. Біля стійки сиділи до 20 людей, навіть стояли!  wacko Плюс бар обслуговує замовлення з кафе і ресторану. Зустрічне запитання: скільки людей має працювати у барі в таку зміну?  wink

Добавлено (07 Апрель 2015, 22:16:40)
---------------------------------------------
Цитата Tasha27 ()
И вобще вы же на фото видели хлеб стоит значит была и еда)))))

Не факт. У деяких рестораціях хліб лежить на столі на шару. tongue


Сообщение отредактировал TarasS - Вт, 07.04.2015, 21:38:26
Offline (Украина)  
  Блог пользователя TarasS   
HOOLIGANДата: Вт, 07.04.2015, 21:29:57 | Сообщение # 2039
тырнет-хулиган
Сообщений: 4112
Репутация: 7970
Награды: 1116

Украина, Матоязычная часть населения
Корочь, без поллитры не разберешься инеипёть!
Offline (Нидерланды)  
  Блог пользователя HOOLIGAN   
Tasha27Дата: Вт, 07.04.2015, 22:37:21 | Сообщение # 2040
Генерал-лейтенант
Сообщений: 712
Репутация: -243
Награды: 114

Барбадос, пляж
Шурин, я извиняюсь немецкого не понимаю второе и третье слово ясно последние я так понимаю Блондинки любят Ягер))  К чему это вы я не поняла)) Есть на сколько я знаю от друзей в Варшаве паб который специализируется на Егере) там главный напиток Егер в Торонтно такой место тоже есть- там восновном звучит металлллллллллл музыка и интерьер соответствующий как и сами посетители Так о чем это вы )

Добавлено (07 Апрель 2015, 23:32:45)
---------------------------------------------
TarasS, не знала) терь буду в курсе)) wink типа закусь на шару)) можно шматочек  сала прихватить и усе))) biggrin

Добавлено (07 Апрель 2015, 23:37:21)
---------------------------------------------
Цитата TarasS ()
Якщо дєвочка брала лонг-дрінк, то бармен або офіціант обов'язково уточнював - тобі, дєвочко, дитячий-30 чи дорослий-60?
а потом я так думаю та девочка на вид дытына выпивала пару лонг дринков не моргнув)))


Сообщение отредактировал Tasha27 - Вт, 07.04.2015, 22:37:44
Offline (Канада)  
  Блог пользователя Tasha27   
TarasSДата: Вт, 07.04.2015, 23:36:46 | Сообщение # 2041
Генералиссимус
Сообщений: 3415
Репутация: 6773
Награды: 123

Украина, Житомир
Цитата Tasha27 ()
Блондинки любят Ягер))

Це якась брехня. Справжні блондинки люблять Бейліз (і все, що схоже на Бейліз), Мартіні Б'янко, Мохіто, Дайкірі, Кампарі Оранж і Секс он зе Біч.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя TarasS   
Tasha27Дата: Ср, 08.04.2015, 02:33:22 | Сообщение # 2042
Генерал-лейтенант
Сообщений: 712
Репутация: -243
Награды: 114

Барбадос, пляж
TarasS, Во во Есть у меня знакомые мужского пола обожающие Егер))
А вообще то я всеядная)) все люблю) все пью
Из коктейлей ну так что больше всего нравится Мартини ( Не Мартини Бьянка) Маргарита  Мохито  Пина Колада Кола с Виски)) Но все же больше предпочитаю чистую водку или пиво))
На Кубе попробовала коктейль Зомби- просто бомба)))Я спросила бармена чего такое название у коктейля) он предложил просто его попробовать)))))Когда попробовалато поняла))) Сладенький приятно пьется  Пока пила его все думала и в чем прикол ) Пока резко не вставило)))) Тогда я поняла все))) biggrin


Сообщение отредактировал Tasha27 - Ср, 08.04.2015, 02:37:03
Offline (Канада)  
  Блог пользователя Tasha27   
ШуринДата: Ср, 08.04.2015, 08:00:47 | Сообщение # 2043
Генерал-полковник
Сообщений: 1318
Репутация: -207
Награды: 39

Украина, Житомир
Tasha27, да нет, тут они имели в виду светлое пиво wink я тут панимаешь стал на защиту вас, а вы подшучиваете)))
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Шурин   
TarasSДата: Ср, 08.04.2015, 09:33:26 | Сообщение # 2044
Генералиссимус
Сообщений: 3415
Репутация: 6773
Награды: 123

Украина, Житомир
Цитата Tasha27 ()
Из коктейлей ну так что больше всего нравится Мартини ( Не Мартини Бьянка) Маргарита Мохито Пина Колада Кола с Виски

Віскі Кола - лонг-дрінк. Коктейль це три інгредієнти і більше.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя TarasS   
ArtmakerДата: Ср, 08.04.2015, 14:35:39 | Сообщение # 2045
Генералиссимус
Сообщений: 2316
Репутация: 1743
Награды: 222

Украина, Житомир
Цитата TarasS ()
1. 40 мл. Один з манагерів називав це спесіаль аунс фор водка енд віскі.
TarasS, т.е. в простонародье эта "мера объёма" называется "рюмкой" ну или точнее, стопкой водки (shot glass, сокращённо "шот"), и в конечном итоге, как видим, сводится она к "непонятным" для нашего населения 40 мл в отличие от "понятных" (и требуемых по правилам общепита) 50 мл. Из-за чего стоило огород городить? Ах, ну да - мода на заграницу - аНус фор водка!)))

Цитата TarasS ()
Не пам'ятаю точно. Але міряли американською унцією
Прикро, що пам’ять тебе подводить.))) Чим міряли - це питання друге, а от виходячи з чого гості замовляли? Якщо в меню прописано 30 мл - то це з точки зору більшості вітчизняного населення трохи дивакувато, а якщо 1 fl oz - ще більш дивакуватіше))) Як не крути, а пояснення такій "системі" те саме - "модний закордон")))

Цитата TarasS ()
Рішення правильне. Вигідно бару і суто нумерологічно. Замовляти 30 мл міцного якось не по-пацанськи, а 60-90-120 саме те. Якщо дєвочка брала лонг-дрінк, то бармен або офіціант обов'язково уточнював - тобі, дєвочко, дитячий-30 чи дорослий-60?
 ... ну и продолжая тему: а если бы вместо 60-90-120 было 50-100-150 - это было бы менее выгодно бару?)))

Вывод: система "налива", привязанная к унции, кроме более дробного поступления доз алкоголя в организм(что мне лично всегда нравилось, но у нашего населения приоритетом никогда не было))), имеет преимущество перед общепринятой (50/100 мл) только в том случае, если подавляющее число посетителей иностранцы, с детства приученные к понятию "порция". Тогда это значительно снижает время заказа (ведь в ресторане, где нет свободных мест - каждая секунда - деньги))). В противном случае - это пустое "преклонение перед западом в лице его манагеров"+лишний гемор для персонала))).

Цитата TarasS ()
"Studio" це ресторан, кафе, бар і відкрита кухня в одному просторі. Ресторан + кафе = 80 місць. У деякі дні увечері вільних місць не було, люди сиділи в барі і чекали, коли звільниться столик. Часто більше години. Біля стійки сиділи до 20 людей, навіть стояли! Плюс бар обслуговує замовлення з кафе і ресторану. Зустрічне запитання: скільки людей має працювати у барі в таку зміну?
TarasS, якщо маються на увазі суто бармени, а горілка подається в охолоджених стопках унціями))), то в "піковий" час трьох цілком достатьно:)

Цитата TarasS ()
Віскі Кола - лонг-дрінк. Коктейль це три інгредієнти і більше.

TarasS, те що Віскі Кола - лонг-дрінк в житомирьских генделях давно відомо!

А щодо другої частини твого "опусу" думки бидло-алкашів радикально розділились!
Серед іншого, в процессі п’яного спору алкаш-Василь навів такий аргумент (пряма мова):

"Як нам (провінційним алкашам))) відомо, список офіційних КОКТЕЙЛІВ IBA складає на сьогодні 77 коктейлів, серед яких є наприклад такі:

Всім відомі Screwdriver/Викрутка (горілка+апельсиновий сік), Cuba libre/Вільна Куба (ром+кола) і Dry martini/Сухий Мартіні (Джин+сухий вермут), а також Rusty nail/Іржавий гвіздок (скотч+лікер Драмбуі), Black Russian/Чорний кацап (горілка+лікер Калуа), Stinger (бренді+м’ятний лікер) і ще багато інших, що складаються з НЕ БІЛЬШЕ ДВОХ інгрідієнтів. Тому вважаю, що стверджувати, ніби змішані напої, які складаються не більш ніж з двох інгрідієнтів не є коктейлями - беспідставно і непрофесійно!" (кінець цитати)

Мені особисто аргумент Василя здається незаперечним.

Ну, а тобі TarasS, пропонується наступне:

1. Як завжди, професійно спростувати позицію алкаша-Василя, або ж

2. Публічно вибачитись за необгрунтовне приниження Віскі-коли і інших, шанованих  бидло-алкашнею, змішаних напоїв з двох інгрідієнтів)))

З.Ы.
Ну і звичайно в твоєму розпорядженні завжди залишається варіянт №3 - випустити ломаною українською "непроникну хмаринку" словесного проно(н)су, та під її прикриттям тихенько зіскочити з теми))))))))))))))))))


Сообщение отредактировал Artmaker - Ср, 08.04.2015, 17:43:43
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Artmaker   
CobaltДата: Ср, 08.04.2015, 18:25:05 | Сообщение # 2046
Генералиссимус
Сообщений: 8898
Репутация: 6283
Награды: 480

Украина, Житомир
Цитата TarasS ()
Мартіні Б'янко, Мохіто, Дайкірі, Кампарі Оранж і Секс он зе Біч.

  Да... В мою юность всё было куда прозаичнее: Портвейн и Секс он зе Pod'ezd...   smile
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Cobalt   
TarasSДата: Ср, 08.04.2015, 20:40:42 | Сообщение # 2047
Генералиссимус
Сообщений: 3415
Репутация: 6773
Награды: 123

Украина, Житомир
Цитата Artmaker ()
TarasS, т.е. в простонародье эта "мера объёма" называется "рюмкой" ну или точнее, стопкой водки (shot glass, сокращённо "шот"), и в конечном итоге, как видим, сводится она к "непонятным" для нашего населения 40 мл в отличие от "понятных" (и требуемых по правилам общепита) 50 мл.

Про які "правила" ти говориш?

Добавлено (08 Апрель 2015, 21:40:42)
---------------------------------------------

Цитата Artmaker ()
Вывод: система "налива", привязанная к унции, кроме более дробного поступления доз алкоголя в организм(что мне лично всегда нравилось, но у нашего населения приоритетом никогда не было))), имеет преимущество перед общепринятой (50/100 мл) только в том случае, если подавляющее число посетителей иностранцы, с детства приученные к понятию "порция".

У "Studio" іноземців було багато. У деякі дні понад 50% відвідувачів.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя TarasS   
Tasha27Дата: Ср, 08.04.2015, 20:53:11 | Сообщение # 2048
Генерал-лейтенант
Сообщений: 712
Репутация: -243
Награды: 114

Барбадос, пляж
Шурин, ой спасибочки большое)) Во шо значить на моем примере что значить догадываться о чем речь) А вообще то пиво всегда сочетается еще с чем то)) biggrin

Добавлено (08 Апрель 2015, 21:53:11)
---------------------------------------------
TarasS, спасибо за урок)) Для меня лично все что  не чистым пьется то коктейл)

Offline (Канада)  
  Блог пользователя Tasha27   
TarasSДата: Ср, 08.04.2015, 20:57:39 | Сообщение # 2049
Генералиссимус
Сообщений: 3415
Репутация: 6773
Награды: 123

Украина, Житомир
Цитата Artmaker ()
А щодо другої частини твого "опусу" думки бидло-алкашів радикально розділились! Серед іншого, в процессі п’яного спору алкаш-Василь навів такий аргумент (пряма мова):

Передай своєу уасі, що я добре поінформований про ці винятки. А щоб тупі алкаші не блукали - спеціально для них вигадали просту систему, як відрізнити двокомпонетний лонг-дрінк від двокомпонентного коктейля: лонг-дрінк називається тупо за інгредієнтами, а коктейль має власну оригінальну назву. І тому Кампарі Оранж - це таки лонг-дрінк, а не коктейль, як нас запевняє уасянський рунет.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя TarasS   
Tasha27Дата: Ср, 08.04.2015, 21:09:48 | Сообщение # 2050
Генерал-лейтенант
Сообщений: 712
Репутация: -243
Награды: 114

Барбадос, пляж
Artmaker
Цитата Artmaker ()
тихенько зіскочити з теми))))))))))))))))))
эээ ребьята не не спрыгивайте с темы ) Интересно же) cry
Black Кацап вкусняшка))


Сообщение отредактировал Tasha27 - Ср, 08.04.2015, 21:11:12
Offline (Канада)  
  Блог пользователя Tasha27   
Поиск: