Задача.Маємо 3-ох кімнатну квартиру та набір електропристроїв(пральна машина,мікрохвилівка,холодильник,газовий котел,морозильна камера,ноут,тв,електрочайник та багато різних дрібних приладів).В попередні осінньо-зимово-весняні періоди лампочки аж тухли від перепаду напруги,газовий котел не вмикався періодично.Потрібно найти оптимальний пристрій для захисту квартири від перепадів напруги.Хто має досвід?Яка апаратура?Ціна-якість?Толкові електрики? та ін... А чим Ви захистили себе?
doctor-nick, дуже гарне запитання! Ось пишу цю відповідь і чую, як в щитку раз за разом спрацьовує реле напруги ZUBR-D40 (коштує близько 270 грн), яке мені ДУЖЕ РАДИЛИ поставити електрики, щоб захистити електроприлади від підвищенної напруги. Ну я і поставив... В перший же день екплуатації зрозумів - ТАК, ЦЕ РЕЛЕ РЕАЛЬНО ЗАХИЩАЄ ПРИЛАДИ!!! ...тільки вони при цьому не працюють, бо воно їх відмикає від мережі))) А оскільки підвищена напруга в мережі в останній час є "нормою", прийшлось "запаралелити" (щоб не викидати))) ЗУБРА. Тепер прилади незахищені, але працюють, а я маю змогу моніторити перепади напруги по клацанню реле))) Пробував дзвонити, скаржитись в "мережі", вони ТУПО МОРОЗЯТЬСЯ, типо я не я і напруга не моя, хоча по закону, звичайно, повинні підтримувати напругу згідго ГОСТУ))) За моїми спостереженнями напруга в мережі дуже (навіть дуже-дуже) часто підскакує до 235-255v замість належних 220v (реле спрацьовує при 240v))). Що вам порадити не знаю, але чого не треба ставити, порадити можу)))))))))))))))))))))
chlor1, как говорил мой старшина, гвардии-прапорщик ВДВ Михаил Самохин "Кто бздит в бою, тот погибает!". Я науку крепко усвоил, поэтому... молюсь дважды в день, и ничего не боюсь, в т.ч. и перепадов напряжения))).
Artmaker, ))))))))))я так и подумала)))) Я так понимаю что мою квартиру надо нашбигавать всями стабилизаторами)) то будет не квартира а Космический корабль))
Сообщение отредактировал Tasha27 - Вторник, 09.09.2014, 02:29:09
dakar, и что от этого перепад электричества в проводах? Я думала если проводка старыя то да менять надо наверное но скачки электричества в проводах Я сразу скажу не спец в этом деле просто догадки мои
Добавлено (09 Сентябрь 2014, 01:33:14) --------------------------------------------- Artmaker, да с такими ценами на Украине нет смысла ее продавать)) пусть будет) свое же))
Artmaker, всмысле ) шо там с репой не так?))) вы мне шо от всей души шо то наминусовали аа?)))
Добавлено (09 Сентябрь 2014, 01:38:04) --------------------------------------------- Artmaker, ))))))) не переживаййте я на такие вещи не обращаю внимания)))))))
Сообщение отредактировал Tasha27 - Вторник, 09.09.2014, 02:37:32
Artmaker, да нет вы шо))) Я не идеал)) и ею быть не хочу)) И аватарка моя не идеальна))))))))
Добавлено (09 Сентябрь 2014, 01:43:06) --------------------------------------------- dakar, нет вариантов нет ) я просто понять хотела почему это происходит и самой тоже надо задуматься что надо предпринять)