Живий Журнал
 
  • Страница 1 из 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Модератор форума: Admin, kefir  
Форум Житомира » Бизнес и политика » Политика и Общество » Продукты: Наше чи їхнє? (економічна політика, політика, економіка)
Продукты: Наше чи їхнє?
ToRRДата: Вс, 18.10.2009, 20:02:56 | Сообщение # 1
Лейтенант
Сообщений: 52
Репутация: 3
Награды: 1

Украина, Kyjiv
довгий час українців привчають до імпортного продукту: м"ясо, овочі, фрукти... і.т.д. (наприклад, імпортують дешеве м"ясо невідомо якого походження, а з України втричі дорожче вивозять наше, екологічно чисте)
Але, мій дядько, наприклад, каже, що для нього смачніші "окорочки", ніж домашня курка.
не знаю, суперечливо, бо краще з"їсти не таке смачне, але 100% нормальне.
Наприклад, яблука, груші... мені здається, наші смачніші. Та й помідори не зрівняти тещині з городу і привізні тепличні (але вже й наші починають учитися використовувати хімікалії)
ну то як? наше чи їхнє? (патріотизм тут не критерій)
Offline (Канада)  
  Блог пользователя ToRR   
PassionarДата: Вс, 18.10.2009, 20:38:58 | Сообщение # 2
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Quote (ToRR)
наше чи їхнє?

Наше!
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
CobaltДата: Вс, 18.10.2009, 20:50:17 | Сообщение # 3
Генералиссимус
Сообщений: 8898
Репутация: 6283
Награды: 480

Украина, Житомир
Конечно же НАШЕ! Не совсем в поддержку нашего товаропроизводителя, ведь и он "грешит" импортным сырьём, вчасности в производстве тогоже продовольствия.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Cobalt   
kefirДата: Вс, 18.10.2009, 21:02:27 | Сообщение # 4
резонёр
Сообщений: 6367
Награды: 165

Украина, Житомир
Quote (ToRR)
довгий час українців привчають до імпортного продукту: м"ясо, овочі, фрукти... і.т.д. (наприклад, імпортують дешеве м"ясо невідомо якого походження, а з України втричі дорожче вивозять наше, екологічно чисте) Але, мій дядько, наприклад, каже, що для нього смачніші "окорочки", ніж домашня курка. не знаю, суперечливо, бо краще з"їсти не таке смачне, але 100% нормальне. Наприклад, яблука, груші... мені здається, наші смачніші. Та й помідори не зрівняти тещині з городу і привізні тепличні (але вже й наші починають учитися використовувати хімікалії) ну то як? наше чи їхнє? (патріотизм тут не критерій)

поток мысли, так до конца и не дооформившейся)))
для меня критерий цена/качество определяет куплю я что либо или не куплю.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя kefir   
wowaДата: Вс, 18.10.2009, 22:39:58 | Сообщение # 5
Генералиссимус
Сообщений: 2564
Репутация: -208
Награды: 60

Германия, Житомир
К сожалению, наше хоть и натуральное, но есть риск отравиться , и причём купить этот плохой товар в магазине. Купил, как то рыбку к пиву, в одном житомирском магазине, так продавец как то сразу себя не так вёл, а на следующий день, когда я прошел мимо её холодильника с рыбой , и обранил фразу :"нет, уж лучше чечель купить...", так она тихо заулыбалась.... Рыбное отравление , должен вам сказать штука неприятная , желудок раз 10 прочищал...
Offline (Германия)  
  Блог пользователя wowa   
gallozДата: Вс, 18.10.2009, 22:51:05 | Сообщение # 6
Генерал-полковник
Сообщений: 1726
Репутация: 192
Награды: 61

Израиль, хайфа
Наше - ихнее ,это миф .Всё давно унифицировано ,разработано в одних лабараториях.Этикетки "Made in "для впечатлительных лохов.
Offline (Израиль)  
  Блог пользователя galloz   
ToRRДата: Пн, 19.10.2009, 02:07:42 | Сообщение # 7
Лейтенант
Сообщений: 52
Репутация: 3
Награды: 1

Украина, Kyjiv
Quote (kefir)
поток мысли, так до конца и не дооформившейся))) для меня критерий цена/качество определяет куплю я что либо или не куплю.

угу, стільки роздумів було smile з одного боку, їхнє дешевше, наприклад, у м"ясі. Але якщо взяти продукцію наших селян, то там тільки одиниці починають якісь домішки давати тваринам, та й то з підозрою на це дивляться... я мав на увазі продукти.

Quote (galloz)
Наше - ихнее ,это миф .Всё давно унифицировано ,разработано в одних лабараториях.Этикетки "Made in "для впечатлительных лохов.

ну, міф і те, що все абсолютно ідентичне, навіть при однакових технологіях smile колись розказували таку історію, що львівський "Світоч" продав технологію виготовлення шоколаду німцям, але ті зрештою відмовилися від виготовлення за цим рецептом продукції у себе, бо шоколад все одно виходив не таким смачним. Потім списали все на воду, типу у нас вона трохи інша...
До речі, в кондитерських виробах я точно визначився, що наші кращі, хоча пробував і московські, і німецькі, і канадські, й американські цукерки. Наші Корона, Світоч, Рошен дуже і дуже smile
У м"ясній продукції говорити важко... знаю тільки, що багато завозять... а наші люди на селі потхеньку вирізають худобу sad та й свиней найчастіше тримають через безвихідь...


Сообщение отредактировал ToRR - Пн, 19.10.2009, 02:13:44
Offline (Канада)  
  Блог пользователя ToRR   
gallozДата: Пн, 19.10.2009, 08:02:15 | Сообщение # 8
Генерал-полковник
Сообщений: 1726
Репутация: 192
Награды: 61

Израиль, хайфа
Quote (ToRR)
До речі, в кондитерських виробах я точно визначився, що наші кращі, хоча пробував і московські, і німецькі, і канадські, й американські цукерки. Наші Корона, Світоч, Рошен дуже і дуже

Не надо валить в одну кучу технологии производства и вкусовые предподчтения .У каждого народа ,региона ,человека вкусовые предпочтения индивидуальны .Поэтому наши люди предпочитают сладкий шоколад а-ля "Алёнушка ",шампанское Киевское полусладкое ,креплённые вина и Докторскую колбасу .Так как вкусы эти прививались десятилетиями .О других регионах ,народах можно сказать подобное,в европах пьют брют ,предпочитают Венские сосиски ,сухое вино и горький шоколад.

А вот технологии и разработки производства продуктов одинаковы , вкусовые добавки одинаковы ,технологии использования генных продуктов одинаковы ,красители и консерванты одинаковы и тд.Соблюдай пропорции и получай тот самый неповторимый НАШ вкус :-)



Сообщение отредактировал galloz - Пн, 19.10.2009, 08:03:25
Offline (Израиль)  
  Блог пользователя galloz   
yulyayulyaДата: Пн, 19.10.2009, 09:31:10 | Сообщение # 9
тролль в законе
Сообщений: 3151
Репутация: 1359
Награды: 113

Украина, Житомир
Quote (ToRR)
Але, мій дядько, наприклад, каже, що для нього смачніші "окорочки", ніж домашня курка.

Таке запросто може бути. Давайте згадаємо, що було років 15 назад, коли тільки з'явилися окорочки. Не знаю як кому, а для мене вони видавались гадость-гадостю, мило-милом. Весь смак був, спеції якими їх посиплеш.
З часом звикаєш, і вже - о смакота, куди домашній курці.
В якійсь з телепередачі, чула, що всі смакові добавки, та вся гадость, якою годують ті окорочки, має ефект на зразок наркотичного. З'ївши декілька раз такий окорочок, чіпс і т.д. людина звикає, до такої їжі. І вже вона здається супер смачно, і хочеться знову її спробувати.
От подивіться на наших дітей, як вони канючать жвачки, чіпси, шоколад, йогурт.
І ніяк не ведуться на те, що домашнє повидло, чи ягоди перетерті з цукром і заморожені в морозильній камері,
чи домашній сир зі сметаною (звичайно з надійної корови) та з фруктами з огороду в 1000 раз смачніше
за промислове. Мені доводилось купувати магазинний йогурт а яскравій баночці і тихенько наливати туди
домашню полуницю з сметаною.

Добавлено (19 Октябрь 2009, 09:31:10)
---------------------------------------------
А якщо тему розвинути ширше, стосовно не лише харчових продуктів, то електронна та побутова техніка, автомобілі, різне специфічне обладнання (медицина, промислове устаткування) - то тільки імпортне.
У нас навіть праски не можуть випускати нормальні - нажаль.
Що до легкої промисловості - то якість українськиго фабричного товару на висоті. Тільки ж знову, більшість
цього товару шиється закордон. Сюди завозяться імпортна сировина, в нас дешева робоча сила - і всей
готовий товар вивозиться за кордон, з нашивками зроблено в (Німеччині, Італіїї і т.д.).

Offline (Украина)  
  Блог пользователя yulyayulya   
borodaДата: Пн, 19.10.2009, 12:51:22 | Сообщение # 10
Генерал-майор
Сообщений: 333
Репутация: 140
Награды: 36

Украина, Zhytomyr
Зрозуміло, що більшість скаже - наше, але:
1. З яких компонентів робиться більшість продуктів?! (переважна більшість імпортна).
2. Хто власник компанії-виробника (тіж Корона та Світоч давно вже не "наші", тому і якість їхї стала набагато гіршою. А хтось із них (точно не пам’ятаю) давно входить до компанії Нестле, а це один з найбільших виробників, які використовують ГМО-речовини).
3. Чесність та порядність виробників: ну не можливо нормальним способом виростити стільки курячих продуктів та розлити таку кількість пляшок чистої артезианської води (це найпростіший приклад).
4. М’ясна проблема. Майже усе м’ясо та сало, що виставлене на продає: насичене розчином кадмію.
5. Овочева проблема: так смак овочів з городу набагато кращий, але з якого насіння його виростили? (лише незначна частка людей залишає частину врожаю на насіння або садіння наступного року, а купує вже фасоване).

Перелічувати можна довго, проте це нічого не дасть, поки не будуть внесені зміни у законодавство та ГОЛОВНЕ створені механізми контролю за його дотриманням та заходи покарання при його порушенні.

Ось так не оптимістично.
Та все одно: НАШЕ wink

Offline (Украина)  
  Блог пользователя boroda   
ToRRДата: Вт, 20.10.2009, 13:26:55 | Сообщение # 11
Лейтенант
Сообщений: 52
Репутация: 3
Награды: 1

Украина, Kyjiv
Quote (yulyayulya)
А якщо тему розвинути ширше, стосовно не лише харчових продуктів, то електронна та побутова техніка, автомобілі, різне специфічне обладнання (медицина, промислове устаткування) - то тільки імпортне.

тл правда sad

якось у суспільстві обговорювалося питання про те, щоб наших чиновників пересадити на автомобілі виклбчно вітчизняного виробництва... Мій батько переконаний досі, що тільки так можна спонукати владу до активних дій. Зрозуміло, що винаходити велосипед не треба, але можна хоча б стимулювати розвиток у тих напрямках, де інші поки не активно працюють. У нас все одно поки ще непоганий науковий потенціал

Offline (Канада)  
  Блог пользователя ToRR   
PassionarДата: Вт, 20.10.2009, 13:35:10 | Сообщение # 12
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Quote (ToRR)
У нас все одно поки ще непоганий науковий потенціал

Увы, "поки ще"!
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
OfeliaДата: Вт, 20.10.2009, 14:13:13 | Сообщение # 13
Генерал-полковник
Сообщений: 1885
Репутация: 621
Награды: 93

Украина, Житомир
Наше? Їхнє? Головне - ЯКЕ?
Інколи і вітчизняні виробники таку туфту женуть, що або плюєшся. або матюкаєшся (і це - у кращому випадку)...
І стосується це не стільки промислових виробів (тут і говорити нема про що), а й продуктів харчування...
До речі, ви в курсі, що у нас на Україні майже вся кукурудза, яка сіється івирощується, - генно модифікована? І соняшники наближаються до тієї ж відмітки у 60 - 70%...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Ofelia   
gallozДата: Вт, 20.10.2009, 14:18:42 | Сообщение # 14
Генерал-полковник
Сообщений: 1726
Репутация: 192
Награды: 61

Израиль, хайфа
Quote (ToRR)
Зрозуміло, що винаходити велосипед не треба, але можна хоча б стимулювати розвиток у тих напрямках, де інші поки не активно працюють.

В каких направлениях проявлять активность?
Offline (Израиль)  
  Блог пользователя galloz   
ToRRДата: Вт, 20.10.2009, 15:42:38 | Сообщение # 15
Лейтенант
Сообщений: 52
Репутация: 3
Награды: 1

Украина, Kyjiv
Quote (galloz)
В каких направлениях проявлять активность?

ну як варіант винайти перпетум мобілє smile
я мав на увазі, що робота в напрямку вдосконалення карбюраторних двигунів однозначно не підходить.
зрозуміло, що треба розвивати техніку. десь із півроку тому розповідали в новинах про пацика 15 років, який якусь там суперкруту рограму написав. Здається, його вже переманили за кордон sad
напрями: технології для сільського господартва: рислинництва, тваринництва; вдосконалення енергетичних технологій (енергозбереження) ну і т.д.



Сообщение отредактировал ToRR - Вт, 20.10.2009, 15:57:25
Offline (Канада)  
  Блог пользователя ToRR   
gallozДата: Вт, 20.10.2009, 16:03:40 | Сообщение # 16
Генерал-полковник
Сообщений: 1726
Репутация: 192
Награды: 61

Израиль, хайфа
Чудеса прорывов были до ,в начале глобализации и прочих ВТО или в режимных китаях,теперь уж поздно дёргаться и не даст никто.Всё под бдительным оком капиталистов:-)

Добавлено (20 Октябрь 2009, 16:03:40)
---------------------------------------------

Quote (ToRR)
напрями: технології для сільського господартва: рислинництва, тваринництва; вдосконалення енергетичних технологій (енергозбереження) ну і т.д.

Воспользовались бы хоть тем ,что есть на мировом тех.рынке - уже хорошо...
Offline (Израиль)  
  Блог пользователя galloz   
УкраїночкаДата: Чт, 29.10.2009, 17:18:42 | Сообщение # 17
Сержант
Сообщений: 22
Репутация: 1
Награды: 0

Украина, Харків
Quote (ToRR)
Наприклад, яблука, груші... мені здається, наші смачніші. Та й помідори не зрівняти тещині з городу і привізні тепличні (але вже й наші починають учитися використовувати хімікалії) ну то як? наше чи їхнє? (патріотизм тут не критерій)

Я за наші продукти харчуваня на всі 100%, в нас найсмачніші овочі та фрукти, молочні продукти (сподіваюсь що все не погіршиться) дуже я люблю попоїсти смачненького :-)
А більшість закордонних пордуктів якісь синтетичні на смак sad



Сообщение отредактировал Україночка - Чт, 29.10.2009, 17:19:13
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Україночка   
CalikusuДата: Чт, 29.10.2009, 17:30:58 | Сообщение # 18
припадочная
Сообщений: 5317
Награды: 518

Арабская Республика Суринам, .
Однозначно наше и только наше. а если это наше еще и выращено собственными руками, да приготовлено в домашних условиях, так это вообще шик!
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Calikusu   
УкраїночкаДата: Чт, 29.10.2009, 21:39:40 | Сообщение # 19
Сержант
Сообщений: 22
Репутация: 1
Награды: 0

Украина, Харків
Quote (Calikusu)
а если это наше еще и выращено собственными руками,

Таааак, і без генетично модифікованої фігні!!!!

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Україночка   
gallozДата: Чт, 29.10.2009, 22:00:49 | Сообщение # 20
Генерал-полковник
Сообщений: 1726
Репутация: 192
Награды: 61

Израиль, хайфа
Не каждый житель Украины будет заниматься земледелием и садоводством для пртребления чистых продуктов .Люди идут на рынок и в магазин ,полагаясь на порядочность производителя и продавца ,что уже вызывает сомнение .Многие люди банально зарабатывают деньги ,у них нет времении ,ни желания стоять раком на грядках или ходить за поросёнком.

Поэтому восклицания про "НАШЕ и собственными руками"похоже на плакаты Йули ,популизм не имеющий ничего общего с реальностью.

Offline (Израиль)  
  Блог пользователя galloz   
УкраїночкаДата: Пт, 30.10.2009, 12:50:53 | Сообщение # 21
Сержант
Сообщений: 22
Репутация: 1
Награды: 0

Украина, Харків
Quote (galloz)
Не каждый житель Украины будет заниматься земледелием и садоводством для пртребления чистых продуктов

Так, а ВСІ і не повинні цим займатись, потрібен певний баланс, між попитом и пропозицією! А чому ви думаєте що наше не може буди якісним? Треба тільки почати контролювати цю якість. Ось, наприклад, раніше були ДСТУ та контроль якості.. а зараз? Завозять м'ясо сумнівне.. і тд... безліч прикладів.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Україночка   
PassionarДата: Пт, 30.10.2009, 12:58:16 | Сообщение # 22
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Quote (Україночка)
Ось, наприклад, раніше були ДСТУ та контроль якості

Раньше было много чего!
Увы, было потеряно, нового нет!
Пока больше разговоров.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
gallozДата: Пт, 30.10.2009, 13:46:50 | Сообщение # 23
Генерал-полковник
Сообщений: 1726
Репутация: 192
Награды: 61

Израиль, хайфа
Я не утверждал ,что "НАШЕ не может быть качественным".Утверждаю обратное ,что НАШЕ уже давно НЕ НАШЕ ,а ничем не отличается от глобализированного ,обобщённого продукта.Я ж писал выше ,соблюдай химическую пропорцию и получай приемлемый у потребителя вкус продукта и всё,сырьё же одинаково .

Добавлено (30 Октябрь 2009, 13:46:50)
---------------------------------------------
Вы думаете ,что польская курятина или свинина хуже украинской ,сомневаюсь .Кормят животину теми же пищевыми добавками или колят им одну марку антибиотиков.Вы думаете этот завал дещёвой державной птицы выкормлен из рук овсом и пшеницей ?

У нас километраж на б/ушных и новых авто скручивают ,а мы тут про технологии.

Offline (Израиль)  
  Блог пользователя galloz   
ToRRДата: Сб, 31.10.2009, 12:30:23 | Сообщение # 24
Лейтенант
Сообщений: 52
Репутация: 3
Награды: 1

Украина, Kyjiv
Quote (galloz)
Вы думаете ,что польская курятина или свинина хуже украинской ,сомневаюсь .Кормят животину теми же пищевыми добавками или колят им одну марку антибиотиков.

до речі, брат у селі вирішив робити бізнес на свинині. Але завів собі в"єтнамських якихось свиней-скороспілок. Не знаю, як там ідуть у нього справи, бо годує їх без будь-яких домішок. Треба буде поцікавитися.
Взагалі ж варто піднімати господарство, навіть якщо спочатку будуть ростити на геномодифікатах... Потім наших можна буде і прикрутити, а з поляків що візьмеш?.

Quote (Passionar)
Увы, было потеряно, нового нет! Пока больше разговоров.

патамушта корупція.
здається, на ній тримається зараз рпактично все.
анек: Цемент - найкращий засіб для зубів. Рекомендовано міністерством охорони здоров"я, тому що ми дали їм хабаря

Offline (Канада)  
  Блог пользователя ToRR   
PassionarДата: Сб, 31.10.2009, 12:49:52 | Сообщение # 25
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Quote (ToRR)
патамушта корупція.

Не только!
Еще мусора в мозгах много!
И путаницы между свободой и анархией!
Странно наблюдать как снизу кроют тех кто сверху и при этом возмущаются, что сверху делают тоже самое!
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
Форум Житомира » Бизнес и политика » Политика и Общество » Продукты: Наше чи їхнє? (економічна політика, політика, економіка)
  • Страница 1 из 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Поиск: