Живий Журнал
 
    ЖЖ ІНФО » Відео » Общество » Автор відео: ТСН

    Тепер палять двері квартир військових! Зізнання завербованих зрадників

    25.10.2024 0 / 1 0.0 0

    Описание материала

    Останнім часом почастішали випадки підпалів автомобілів і майна українських військових. За словами правоохоронців, ці дії є частиною антиукраїнських диверсійних операцій. Спецслужби Росії використовують українських громадян для здійснення злочинів, вербуючи їх через мережу та обіцяючи легкий заробіток.

    Журналісти телеканалу "Інтер", у співпраці з СБУ, взяли інтерв'ю у підозрюваних у масових підпалах. З’ясовано, що за один такий злочин можна отримати тривалий термін ув'язнення. Незважаючи на обіцянки легких грошей, більшість завербованих, зокрема молодь і вразливі категорії, ризикують залишитись у в'язниці на роки.

    Як відбувається вербування: випадок у Рівному
    16 жовтня в Рівному рятувальники гасили автомобіль, підпалений навмисне. Палії зізналися, що замовлення отримали через Telegram-канал, виконуючи 11 таких завдань з початку літа. Спочатку мішенню ставали автомобілі військових, а тепер підпалюють двері їхніх квартир. Одного з підозрюваних, який замовлення отримав із Telegram, затримали в Києві після підпалу квартири військового.

    Цей чоловік, через борги та матеріальні труднощі, погодився на злочин. Як він сам зізнається, завдання було "налякати" військового за борг. Такі замовлення, за інформацією поліції, є частиною організованої ворожої кампанії, спрямованої на дестабілізацію ситуації в Україні.

    Telegram-канали як засіб вербування
    З початку 2024 року поліція та СБУ затримали понад 160 осіб, підозрюваних у підпалах майна військовослужбовців. Через Telegram-канали з пошуку підробітків та групи, що публікують інформацію про військові повістки, російські спецслужби вербують людей на підпали. Основна мета таких операцій – дестабілізація та зрив мобілізації в Україні.

    Коментуючи ситуацію, речник СБУ Артем Дехтяренко заявив, що ФСБ РФ моніторить соціальні мережі, щоб знайти потенційних виконавців. Завербовані часто не підозрюють, що виконуючи злочини, руйнують своє життя. В одній із таких ситуацій 16-річний хлопець з Дніпра, шукаючи легкі гроші, погодився підпалити військовий автомобіль за 2000 доларів, але в результаті потрапив під слідство.

    Як проходить вербування підлітків: дніпрянин під домашнім арештом
    Один із прикладів – 16-річний хлопець із Дніпра, який знаходив "замовлення" в Telegram. Внаслідок цього йому запропонували підпал автомобіля. Після скоєння злочину куратори не виплатили обіцяну винагороду, а поліція затримала підлітка вже на наступний ранок. Зараз він перебуває під домашнім арештом та чекає суду. Психологи закликають батьків звертати увагу на поведінку дітей, щоб попередити подібні ситуації.

    Шантаж та експлуатація молоді з боку спецслужб
    Російські спецслужби часто залучають до злочинів неповнолітніх, використовуючи шантаж і обіцянки "легких грошей". Деякі підлітки не усвідомлюють, що за злочини їм загрожує від 5 до 15 років ув’язнення або навіть довічне. Правоохоронці затримують усіх виконавців підпалів, підкреслюючи, що уникнути покарання неможливо.

    Відео кадри:

    Тепер палять двері квартир військових! Зізнання завербованих зрадників Тепер палять двері квартир військових! Зізнання завербованих зрадників Тепер палять двері квартир військових! Зізнання завербованих зрадників Тепер палять двері квартир військових! Зізнання завербованих зрадників

    Перегляд відео:

    Тепер палять двері квартир військових! Зізнання завербованих зрадників

    Інформація про відео

    Год: 2024
    Язык: Українська
    Автор: ТСН

    Скріншоти из відео

    Тепер палять двері квартир військових! Зізнання завербованих зрадників Тепер палять двері квартир військових! Зізнання завербованих зрадників Тепер палять двері квартир військових! Зізнання завербованих зрадників Тепер палять двері квартир військових! Зізнання завербованих зрадників Тепер палять двері квартир військових! Зізнання завербованих зрадників

    Коментарі: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]


    Лучшее предложение на сегодня (28.10.2024)