Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Лента соцсетей » Сергій Пех » 2024 » Апрель » 18
Сергій Пех

Сергій Пех


Оценка: 5.0/5 Голосов: 1

Реальний процес отримання закордонного паспорту для українців в Польщі

18.04.2024, 16:13:11 381 5.0 0

Останні помилки та правильна інформація

Шановні українці, насамперед хотів би попросити у вас вибачення, адже я помилився в одному із останніх відео і трохи неправильно подав інформацію. Сьогодні я вам розповім, як це буде виглядати насправді, тому що я дізнався безпосередньо разом з командою в Уженді воєвудському, що буде потрібно для того, щоб тут на території Польщі перебувати і чи дійсно закордонний паспорт настільки потрібний.

 

 

Електронна реєстрація та верифікація обличчя

Друзі, при електронній реєстрації до Державної прикордонної служби Документ в усіх тих містах, про які я назвав в попередньому відео, вам потрібно буде пройти верифікацію обличчя. Тобто вас будуть фотографувати. Це дозволяє боротися із шахраями, які продають черги. Проте, я не здивуюся, що вони знайдуть спосіб обійти це. І тоді ціна за послугу записуватися в електронну чергу буде дорожчою.

Я хочу у вас запитати, в якій країні ви проживаєте і яким саме містом подавалися через електронну чергу на будь-які послуги в ДП Документ. Напишіть будь ласка, як у вас виглядав процес реєстрації і хто уже цікавився цінами при реєстрації в електронну чергу. Просто цікаво дізнатися і порівняти ціни, і я вас запитаю десь через три місяці, щоб подивитися, як суттєво зростуть ціни.

Ну, в таких недобросовісних людей, які займаються посередництвом, якраз і роблять це, продавати черги. Проте, я хочу вам сказати, що я вже робив опитування і багато наших українців, на жаль, підтримують корупцію, тобто продаж цих електронних черг. Бо ніхто не хоче стояти в черзі. Тому хтось мусить, а хтось не мусить. Все вирішують гроші.

Потрібність закордонного паспорта

Хочу вам також сказати, що у зв’язку з тим, що багато українців не захочуть обмінювати або ж отримувати нові закордонні паспорти, то хто матиме карту побиту, то можна навіть забути про те, що у вас немає паспорта закордонного. І тут я хочу вас попросити пробачення, тому що раніше я говорив, що закордонного паспорта при заміні карти побиту на нову не потрібно. Я помилився. Виявляється, це не так. Взагалі, ваш паспорт повинен бути дійсним не менше як півроку в момент складання заявки на резидента виміну з резидента пластику так і виміну сталого побиту. Ну, і на момент складання будь-якого внску і при відборі, по суті, ваш паспорт також би мав бути актуальним.

Якщо ми говоримо про виміну пластиків на резиденті і сталому побиті, то вам точно потрібно буде мати закордонний паспорт для того, щоб скласти вньосик. Тому запам’ятайте це і якщо у вас є можливість, то подавайтеся на закордонний паспорт. Знаю, що черги на сьогоднішній день досить і досить великі. ДП Документ відмінив живу чергу і багато українців просто приїхали, просто так дивилися, постояли, бо вони навіть не знали, що немає цієї уже живої черги від сьогодні.

Ну, і поїхали. Тому я завдяки вашим репостам сподіваюся, що ми достукаємося до інших громадян, які просто не знали цієї інформації і не моніторять сайт ДП Документ.

Актуалізація даних та її наслідки

Також, друзі, хочу дати ще одну важливу інформацію по актуалізації даних. Коли вже закон набере чинності, коли президент його підпише, дехто говорить, що навіть відразу він набере сили. Так, Веніславський, це наш представник комітету з питань національної безпеки, оборони і розвідки, роз’яснив момент цієї актуалізації. За його словами, після актуалізації даних жодних обов’язків щодо повернення громадян до України не передбачено.

Так, може здатися дивним, але насправді, це правда. І це потрібно заспокоїти усіх громадян України, які тимчасово перебувають за кордоном або проживають в інших країнах. Жодних обов’язків, які б наставали для цих громадян після актуалізації або отримання віськооблікових документів, щодо повернення в Україну, цим законом не встановлено. І механізми такі в принципі дуже складно уявити. Але хочу вам сказати, що людина може проживати за кордоном і отримувати повідомлення, повістки за адресами, які зареєстровані в ТЦК. Держава витрачає час, матеріальні та людські ресурси, щоб поінформувати людину, яка в принципі не може бути проінформована, оскільки її немає в цьому місці. Фактично, ви почули мене правильно, зрозуміли, що якщо ви проживаєте за кордоном, то вони хочуть перевірити ваші дані, чи ви дійсно там проживаєте, бо у них доступу до прикордонної служби немає до списку хто виїхав. І власне, це також затрати. І вони так в одну базу вас всіх зберуть і коли прийде час, вам надішлють повістку там, де ви проживаєте в Польщі, або ж щось у вас заберуть. Вони це вміють робити.

Ну, і мають рацію, якщо з однієї сторони дивитися, то дійсно. Вони ж зробили так, що якщо лист приходить на вашу адресу, у вас немає вдома, пошта отримує про те, що ви не отримали листа і повістка буде автоматично вручена. Ви можете втратити водійське посвідчення, правда, я не уявляю, як це буде за кордоном все відбуватися, тому що немає зв’язку України із Польщею, наприклад, чи європейськими країнами. Тому спокійно можна буде їздити. Але я не рекомендую вам ризикувати. Ну, і звісно ж, з цієї точки зору, то дійсно люди б мали прийти до ТЦК, до консульств і зголоситися, обновити свої дані, які б пішли б до ТЦК. Але ж ніхто не знає, що нас чекає в майбутньому, правда. Ну, подивимося.

Друзі, я кажу так, я хочу на собі спробувати, як це буде актуалізація відбуватися. Тому що я нічого не боюся. А для вас я готовий все зробити. Тому підпишіться на канал і скажіть, будь ласка, чи будете ви готові подивитися те відео, яке я зроблю коли я зроблю актуалізацію даних, коли вже цей законопроект стане законом і в Польщі всі будуть йти до консульства. Пишіть свою відповідь в коментарях, і якщо буде в більшості так, то я це зроблю для вас, пожертвую собою.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо