Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » DozoR » 2011 » Апрель » 30
DozoR УМВС УКРАЇНИ В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ  ЗРОБИЛИ ВАЖЛИВИЙ КРОК ДО БІЛЬШ ЕФЕКТИВНОГО ВПРОВАДЖЕННЯ У СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ МІЖНАРОДНИХ ПРАВОВИХ НОРМ.

DozoR


Оценка: 3.0/5 Голосов: 2

УМВС УКРАЇНИ В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗРОБИЛИ ВАЖЛИВИЙ КРОК ДО БІЛЬШ ЕФЕКТИВНОГО ВПРОВАДЖЕННЯ У СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ МІЖНАРОДНИХ ПРАВОВИХ НОРМ.

29.04.2011, 23:03:09 3516 3.0 0

Сьогодні в актовому залі обласного управління УМВС України в Житомирській області відбулась робоча зустріч представників правозахисних громадських організацій Житомира та співробітників управління УМВС України в Житомирській області .

Від громадських організацій виступали голова правління Житомирської обласної громадської організації «Дозор» Віктор Чупров, та директор Житомирської обласної громадської організації «Перспектива» Олексій Котвицький.

Питання, які розглядались на зустрічі, безпосередньо стосувались дотримання прав людини в органах внутрішніх справ, зокрема, дотримання ст.. 3«Про заборону катування» Європейської Конвенції з прав людини та основоположних свобод .

На першому етапі Чупров В.В. розкрив базове поняття «Прав людини» та низку міжнародних та національних нормативних актів, що захищають права людини в Україні.

Відеоматеріал про права людини залишив глибоке враження на присутніх.

Основна увага доповіді була спрямована на ст.3 «Про заборону катування» Європейської Конвенції з прав людини та основних свобод .

Розглянуто сумну статистику загибелі громадян від тортур міліціонерів за 2008-2011 роки за даними Уповноваженої ВР із прав людини Ніни Карпачової та Міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова.

Присутніх було ознайомлено з міжнародними механізмами правового захисту, зокрема, з порядком звернення до Європейського суду, а також із найбільш значимими рішеннями Європейського суду щодо України по ст.3 Конвенції з прав людини.

Директор ГО «Перспектива» Олексій Котвицький розповів про випадки порушень ст.3 Європейської конвенції, з якими стикаються клієнти його організації (люди з ВІЛ та наркозалежні).

Наостанок присутніх познайомили з основними результатами громадського опитування «Чи довіряють Житомиряни міліції».

Досить сумні висновки показали, що ситуація з дотриманням прав людини, зокрема, в Житомирі

має великий простір для покращення. Головним залишається, який висновок зроблять правоохоронці з отриманої інформації.

Дуже позитивним є те, що суворі цифри дійсно схвилювали присутніх, і маємо надію, що ця зустріч правозахисних організацій та співробітників УМВС в даному напрямку була не останньою.

Довідка.

Житомирська обласна громадська організація "Перспектива" зареєстрована 2006 року.

Основна мета: протидія та об'єднання зусиль у боротьбі з масовою наркотизацією, поширенням ВІЛ/СНІДу, туберкульозу серед населення України.

Житомирська обласна громадська організація «Дозор» зареєстрована у 2009 році.

Основна мета: підтримка і сприяння розвитку прав і свобод громадян, спрямованих на протидію таких негативних явищ у суспільстві, як: ВІЛ/СНІД, туберкульоз, наркоманія, алкоголізм, торгівля людьми, гендерні проблеми та проблеми пов’язані з дотриманням та реалізацією прав людини.





Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо