Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Nonna2773 » 2012 » Октябрь » 29
Nonna2773 Григорій Горін. Забути Герострата.

Nonna2773


Оценка: 3.2/5 Голосов: 5

Григорій Горін. Забути Герострата.

29.10.2012, 12:47:55 1855 3.2 0

Рік тому я отримала задоволення від перегляду вистави – притчі Г.Горіна «Забути Герострата» в Житомирському театрі імені Івана Кочерги. В пєсі талановитий драматург Горін описав історичну подію, яка сталася 21 липня 356 року до н.е. у давньогрецькому місті Ефесі. Саме в цей день базарний торговець Герострат спалив храм грецької богині Артеміди, який будували тисячі людей впродовж століття. Артеміда була покровителькою звірів, трав та дерев, дарувала щастя у шлюбі та благословляла народження дітей. В притчі було наголошено на одній думці, яка не покидає мене упродовж всього існування на ЖЖ, а саме: згадайте хоч одне ім’я людини, яка камінь до каменю, дошка до дошки будувала храм Артеміди і поклала на це своє життя? Жодного імені. А тепер скажіть ім’я людини, яка знищила одне з семи чудес світу – храм Артеміди. Всі знають, що його ім’я – Герострат, нікчема, який не зумів зробити за своє життя нічого, щоб вгамувати своє честолюбство, крім того щоб спалити найбільшу святиню давньогрецької спільноти. «Геростратова слава» не дає спокою багатьом і в наші часи. Набагато легше прославитись зробивши щось погане. Деякі вибирають цей шлях, серед них і вбивця Джона Леннона, який признався, що скоїв вбивство заради слави.

Герострата стратили і наказали не згадувати його ім’я під страхом смерті. Результат відомий, Герострат отримав свою славу і не забутий навіть у 21 столітті.

Храм Артеміди на нашому форумі – це позитивні теми, які створюють багато людей для того, щоб форум мав багато відвідувачів, цікаві новини, корисні поради, але нажаль є ще такі «Геростратові діти», які не можуть створити позитиву, а тільки знищують своїми нецензурними виразами гарні і добрі теми.

Притчу-виставу Григорія Горіна «Забути Герострата» можна подивитись у четвер 22 листопада 2012 року о 19 годині у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги за адресою: м. Житомир, майдан Соборний,6.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо