Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Іскандер » 2013 » Декабрь » 19
Іскандер Півоварова анонсувала знижки на послуги з вивезення сміття?

Іскандер


Оценка: 3.3/5 Голосов: 7

Півоварова анонсувала знижки на послуги з вивезення сміття?

19.12.2013, 18:19:59 1608 3.3 0



За словами начальника управління житлового господарства міської ради С.Півоварової, за обслуговування помешкань, де прописано декілька осіб, люди платитимуть більше, приблизно на 2 грн. Проте такі зміни дозволять економити близько 85 % житомирянам. В середньому люди сплачуватимуть менше від 2.70 грн. до 7.20 грн.

Сайт міської ради нагадує, що виконавчим комітетем прийнято рішення, яким вивіз твердих побутових відходів виокремлено із загальних житлово-комунальних послуг і виведено, як окрему послугу.

На думку Світлани Півоварової, "це соціально-справедливе рішення. Раніше людина сплачувала не за себе, а за м. кв., тієї квартири, де вона проживає. Для багатьох житомирян – це було дорого. Виокремлення послуги на вивіз ТПВ передбачає, що плата нараховується відповідно до кількості людей, які прописані у помешканні, а не за м. кв.».

Раніше сайт міськради сповіщав, що величина оплати за послугу з вивезення побутових відходів визначається розрахунково на одного мешканця в залежності від спецпідприємства, що обслуговує відповідну територію міста, яка складає:
– ТОВ «Грінко-Житомир» — 4,36 грн. з особи в місяць
– КАТП-0628– 4,32 грн. з особи в місяць.

Тут всі разом мешканці міста мали б вигукнути "Ура!" Дійсно, мешканець середньостатистичної 1-кімнатної квартири житомирської багатоповерхівкі тепер сплачуватиме меншу суму за вивіз сміття.
Разом з тим всі ми памятаємо, під яким "соціально-справедливим соусом" нам у свій час подавали введення революційного механізму виходу із ліфтового колапсу шляхом започаткування поїздок у ліфтах житлових будинках міста "картковим способом", і до яких незручностей це в свою чергу призвело.

Однак до "мудрого генію" Світлани Іванівни є кілька питань.

ЧОМУ протягом 4 місяців після прийняття рішення МВК від 10.09.13 №433, яким послугу з вивезення побутових відходів визначено окремою комунальною послугою, яку виведено з тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, на підставі вимог частини 4 ПОРЯДКУ проведення конкурсу на надання послуг з вивезення побутових відходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.11.11 №1173  та беручи до уваги пункт 2 Порядку та умов проведення конкурсу щодо визначення виконавців послуг із збирання, вивезення, захоронення або утилізації твердих побутових і негабаритних відходів у м. Житомирі за територіальним принципом, затвердженого рішенням МВК від 27.11.08 №878, управління ЖГ, очолюване Півоваровою (яке визначено організатором такого конкурсу), НЕ ОГОЛОШУЄ КОНКУРС серед надавачів послуг із вивезення побутових відходів?

НА ЯКІЙ ПІДСТАВІ саме підприємства ТОВ «Грінко-Житомир» та КАТП-0628 надають житомирянам-жителям багатоповерхівок послуги з вивезення побутових відходів та надсилають повідомлення про необхідність сплати за ці послуги кошти та ще й БЕЗ ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ й БЕЗ УКЛАДЕНННЯ із споживачами ДОГОВОРІВ на відповідні послуги??
 
Світлано Іванівно, невже добрі справи роблять в незаконний спосіб..?

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо