Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Ladaslava » 2014 » Февраль » 2
Ladaslava Перекличка сердець

Ladaslava


Оценка: 3.0/5 Голосов: 9

Перекличка сердець

02.02.2014, 19:05:05 1785 3.0 0

У перший день лютого концертний зал Житомирської обласної телерадіокомпанії наповнився звуками. За активної участі оргкомітету фестивалю авторської пісні "Мі-сі-соль" та співдружності екології людини "Екоміръ" пройшов концерт-реквієм присвячений Сан Саничу Щиріну. Цього дня згадати теплим словом, подекуди не стримавши емоцій, проронити сльозу на сцені з’їхались друзі цієї чудової людини з різних куточків України: Київ, Дніпропетровськ, Рівне, Вінниця, Житомирщина. Кожен з виступаючих ділився своїм талантом: гітара, рояль, сопілка, барабани; пісні, вірші, проза і слова-слова від глибини душі до кожного серця в залі. Лунала музика сердець, настроєна ще дванадцять років тому камертоном Олександра Щиріна в тональність «Мі-сі-соль».

Олександр Щирін був викладачем Житомирського автодорожнього коледжу, поетом, музикантом, організатором бардівського руху в Житомирі, директором фестивалю бардівської пісні «Мі-сі-соль», що проходить щорічно в с. Дениші  та є одним з найкращих на теренах України.

В історії нашого міста був прецедент, коли громада збирала кошти для пам’ятника, правда то було у іншу епоху і для іншого Олександра. Цього разу збір коштів, що почався на концерті та триватиме до кінця місяця, спрямований на виготовлення та встановлення пам’ятника Сан Саничу в його рідному селі Лука. Окрім всього, за  традицією туристів, над самим складним  порогом  маршруту розміщають табличку, сподіваємось, що цього літа вона прикрасить «поріг Щиріна» - місцину, трохи нижче Скеледрому в Денишах, пісенна тропа до якої не заросте. Поки в руках друзів Сан Санича є гітари,  будуть горіти вогнища в Денишах і він, з посмішкою, заглядатиме на музичний вогник творчих  душ і сердець.

Присутній на концерті начальник управління культури, заслужений артист України Юрій Градовський пообіцяв, що цього року фестиваль «Мі-сі-соль» імені Олександра Щиріна відбудеться і за традицією збере під своїм крилом бардів з усієї України та близького зарубіжжя.

Людмила Лобачова

Прикреплённые изображения:
Ladaslava Перекличка сердець Ladaslava Перекличка сердець Ladaslava Перекличка сердець Ladaslava Перекличка сердець Ladaslava Перекличка сердець Ladaslava Перекличка сердець Ladaslava Перекличка сердець Ladaslava Перекличка сердець Ladaslava Перекличка сердець Ladaslava Перекличка сердець
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо