Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » LesikPsih7 » 2014 » Апрель » 28
LesikPsih7 Як вижити після травми?

LesikPsih7


Оценка: 3.2/5 Голосов: 5

Як вижити після травми?

28.04.2014, 21:46:43 2676 3.2 0

У кожного із нас трапляються події, які важко переосмислити та прийняти. Це може бути: втрата роботи, розлучення, смерть близької людини, фізичне насильство або складна операція. Такі важливі події шкодять нашій свідомості, забирають віру у хороше, показують нестабільність цього світу. Насправді життя не може бути безхмарним та постійно приємним. Хтось повинен народитися, а хтось обов’язково має вмирати. Це кругообіг існування. Усвідомлення людиною того, що вона є вразливою і смертною, може дати поштовх до жити більш досконало та відчувати світ яскравіше. Адже відомо, що цінується те, що можна легко втратити.

Природа вчить людину бути справжньою та щирою. Чи стане олень, що вирвався із лап звіра, боятися ходити по лісу та відмовлятися жити? Чи стане земля після виверження вулкану назавжди пустою та мертвою? Навіть на місці зрубленого дерева пробивається паросток. Все, що не вбиває, але ранить, - примушує зупинитися, усвідомити свою смертність, відчути себе перед вибором: вижити або здатися. Рано чи пізно всі ми постанемо перед безжалісним фактом свого зникнення з цього світу. І тоді вже неможливо буде щось змінити та прожити втрачені моменти заново.

В важкі хвилини життя можна побачити власний рівень самоорганізації психічних процесів. Коли збережена здатність проаналізувати, переосмислити та прийняти ситуацію, то зв’язки з природною сутністю не втрачені. Якщо важко змиритися та переосмислити, то потрібна допомога з боку людей, яким ви довіряєте. Шрами та спогади залишаться назавжди, але вони не будуть тримати вас у замкненому колі минулих подій та реагувань. Ознакою подолання травматичних спогадів є святкування другого дня народження, світлий смуток за померлими, відзнака своїх героїчних вчинків та сміливості.

Якщо самостійно важко пережити травматичні події і вони повертаються у спогадах, то варто звернутися на консультацію до психолога. Існують методи, які можуть поліпшити переживання травми та прискорити одужання.

ПП Яковлева Леся Миколаївна

Тел. для запису: (096) 771 67 82

Прикреплённые изображения:
LesikPsih7 Як вижити після травми?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо