Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » an1234 » 2014 » Август » 17
an1234 Асоціацію з ЄС знову затягують

an1234


Оценка: 3.0/5 Голосов: 2

Асоціацію з ЄС знову затягують

17.08.2014, 22:27:03 1797 3.0 0

Не дивлячись на те, що текст угоди про асоціацію з ЄС був погоджений ще наприкінці минулого року, наша Верховна Ради досі не ратифікувала текст угоди.

Попри всі заяви щодо євронамірів України, гасла Євромайдану, влада не квапиться поставити крапку з угодою про асоціацію. Чомусь для нашої країни цей процес став безкінечним. Вже майже 8 років наші можновладці не можуть завершити процес. По суті, угода була вже готова до підписання наприкінці минулого року. За її підготовку в команді «попередників» відповідав Сергій Арбузов. І напередодні Вільнюського саміту все вже було готово. Як би не звинувачували у відсутності зрушень минуло владу, проте, саме вони свідомо погодились завершити процес підписання, розуміючи всі наслідки для країни. Адже ЄС не дає таку можливість будь-кому.

В обмін на асоціацію з ЄС країна має пройти шлях дуже серйозних реформ практично в усіх галузях. Угода передбачає зокрема поступову зміну технічних стандартів, з метою наближення якості продукції, що виробляється у нас до євростандартів. Реформи стосуються і хворого місця – судової системи, про корупцію і анти законні рішення якої можна говорити багато. Прозорими мають стати державні органи та бюджети. Бюрократичні процедури повинні бути спрощені. Повинна змінитись податкова система. І це тільки частковий перелік змін, через які має пройти наша країни, ратифікувавши угоду з ЄС.

Нажаль, за 5 місяців роботи нової влади жодних зрушень щодо реформ в Україні не відбулось. Уряд спромігся лише девальвувати гривню, водночас зробивши українців ще біднішими, підвищити комунальні тарифи, ціни на газ та ввести нові податки. Звичайно, зробити це не так просто, коли змінам активно опираються олігархи, які стоять за новою владою. Дивно, що при цьому нова влада все ще позиціонує себе як влада євро інтеграторів.

Коли буде ратифікована угода про ратифікацію з ЄС наразі сказати важко. Верховна Рада вже збирається на перевибори, тож внесення угоди навряд чи буде на часі. Найближча перспектива ратифікації вже після обрання нового парламенту. Мабуть для європейців дивно, що Україна, яка так довго заявляла про свої наміри наближення до ЄС так і не ратифікувала угоду, хоча це вже встигли зробити декілька країн Євросоюзу, а також Грузія та Молдова, які підписали подібну угоду в один день з нашою країною. Складається враження, що слова і дії нашої влади стосовно євроінтеграції - це дві різні речі.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо