Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » BergMann1 » 2014 » Октябрь » 13
BergMann1 про .УЙЛА, по дорослому

BergMann1


Оценка: 2.2/5 Голосов: 10

про .УЙЛА, по дорослому

13.10.2014, 23:26:21 1707 2.2 0

Для розширення "горизонта наблюдения". 
Стаття відомого фахівця з сучасної московської системи ПУТІНОМІКА-ПУТІНІЗМ, експерта "Московского центра Карнеги" Лілії Шевцової.

«Путинское Эльдорадо начинает скукоживаться и исчезать на глазах»
Президент Владимир Путин в минувшие выходные дал очередное указание вернуть в казармы многотысячные российские войска, с лета проводившие учения вблизи границы с Украиной. На Западе вновь не спешат воспринимать этот жест за искреннее намерение снизить напряженность вокруг кровавого конфликта. О том, как повлиял украинский кризис на трансформацию международных отношений, в эксклюзивном интервью Русской службе  "Голоса Америки" размышляет ведущий исследователь Московского центра Карнеги Лилия Шевцова.


І ще цікаві матеріали цього автора тут
Путін з допомогою Європи намагається примусити Київ погодитися на відчуження Донбасу від України

там же
2013 рік: яким був світ у році, що минає?
«Якщо коротко, то це був світ, що застряг у лихолітті. Це був світ, що втратив не лише вектор руху, а навіть систему координат»
2013 рік, що минає, розкрив не лише загнивання світового порядку, а й неготовність ключових держав замислитися про те, як його реформувати. І зрозуміло чому: у кризі перебуває провідна цивілізація — Захід, якому належить знайти нову модель свого функціонування й розібратися з власними політичними й економічними проблемами. Принаймні обнадіює, що західні спостерігачі визнають, висловлюючись словами Фукуями, «дисфункціональність» своїх політичних інститутів. Без надання нового дихання інститутам західної цивілізації годі й думати про те, що ліберальні демократії замисляться про переформатування системи міжнародних відносин. А це, поза сумнівом, вимагатиме повернення до ідеології й стандартів, про які ліберальні демократії сьогодні не думають, вважаючи, що час ідеології закінчився з кінцем протистояння Заходу й світового комунізму.
А поки доводиться визнати, що стався колапс правил ігри, які, здавалося, восторжествували після оксамитових революцій 1989 р. і падіння СРСР 1991 р. Захід так само не зміг скористатися відсутністю глобального опонента й запропонувати світу нові принципи управління міжнародними відносинами.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо