Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Paritet » 2015 » Ноябрь » 26
Paritet Як залучити громаду до співтворення культурного простору міста?

Paritet


Оценка: 1.0/5 Голосов: 1

Як залучити громаду до співтворення культурного простору міста?

26.11.2015, 18:37:42 2191 1.0 0

24 листопада 2015 року в готелі «Reikartz Житомир» відбулася панельна дискусія «Як залучити громаду до співтворення культурного простору міста?». Означений захід відбувся у межах проекту «Бібліотека як міст культурної інтеграції внутрішньо переміщених осіб у приймаючі громади», що спрямований на розвиток партнерства шляхом реалізації різноманітних культурних ініціатив щодо трансформації стереотипів, подолання розбіжностей, формування взаємоповаги та зміцнення довіри між людьми в сучасних умовах.
Участь у панельній дискусії взяли митці, громадські активісти, бібліотекарі, представники соціально відповідального бізнесу, науковці, освітяни та журналісти.
Спікерами панельної дискусії були:

  • Діма Краб – художник-аерограф, автор проектів «Українська абетка міста», «Галерея 850 від Діми Краба».
  • Наталія Ростова – директор Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги.
  • Тетяна Парфентієва – співкоординатор культурно-мистецьких проектів кав’ярень «Львівська майстерня шоколаду» та «Брама» у  Житомирі.
  • Ігор Шурпан – викладач відділу «кіно-, телемистецтво» Житомирського коледжу культури і мистецтв імені  Івана Огієнка.
  • Олена Люблянська – бібліотекар науково-методичного відділу ЖОУНБ ім. О.Ольжича, співкоординатор проекту «Бібліотека як міст культурної інтеграції внутрішньо переміщених осіб у місцеві громади».
У процесі заходу обговорювалися наступні питання:
  • Як перетворити простір міста у мистецький простір?
  • У який спосіб комунікувати з громадою?
  • Яким чином привертати увагу громади до важливих соціальних питань?
  • Чи можуть культурні інституції згуртувати громаду? 
  • Як досягти того, щоб позитивні культурні практики продукувалися й надалі?
  • Де моя ніша у царині культурного простору міста? Творю, керую, споглядаю…
 Означений проект виконується Житомирською обласною молодіжної громадською організацією «Паритет» у співпраці з Житомирською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. О. Ольжича за фінансової підтримки Німецької асоціації народних університетів (DVV International), громадської організації «Інформаційно-дослідний центр «Інтеграція та розвиток» та Міністерства закордонних справ Німеччини.
 
Детальніша інформація за посиланнями:
https://www.youtube.com/watch?v=cUt-nLp1GDY
https://www.youtube.com/watch?v=w52oEX9heeM
http://zhitomir.today/news/culture/to_nash_sekret_yak_aktoram_vdaietsya_garno_viglyadati_na_stseni_otrimuyuchi_malenku_zarplatu_direktor-id11119.html
http://zhitomir.today/news/culture/hudozhnik_mozhe_lishe_vdati_shcho_yomu_duzhe_tsikava_dumka_gromadi_strit_arter_dmitro_krab-id11115.html
http://www.1.zt.ua/news/kultura/yak-zaluchiti-gromadu-do-spivtvorennya-kulturnogo-prostoru-zhitomira-video.html
http://zt.ridna.ua/2015/11/24/yak-zaluchyty-hromadu-do-spivtvorennya-kulturnoho-prostoru-zhytomyra/

Прикреплённые изображения:
Paritet Як залучити громаду до співтворення культурного простору міста? Paritet Як залучити громаду до співтворення культурного простору міста? Paritet Як залучити громаду до співтворення культурного простору міста? Paritet Як залучити громаду до співтворення культурного простору міста? Paritet Як залучити громаду до співтворення культурного простору міста? Paritet Як залучити громаду до співтворення культурного простору міста? Paritet Як залучити громаду до співтворення культурного простору міста? Paritet Як залучити громаду до співтворення культурного простору міста? Paritet Як залучити громаду до співтворення культурного простору міста? Paritet Як залучити громаду до співтворення культурного простору міста?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо