Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » snova » 2016 » Январь » 2
snova Народні політичні прикмети в дії

snova


Оценка: 3.0/5 Голосов: 2

Народні політичні прикмети в дії

02.01.2016, 13:40:37 2149 3.0 0

Народні політичні прикмети в дії
У природі існують важливі прикмети, за якими люди навчилися передбачати зміну клімату, зміну погодних умов, прихід весни або грози. Ось, наприклад, якщо мурахи в мурашнику закривають всі входи і неголосно пискляво матюкаються - значить, настають холоди. А якщо сонце сідає в хмару - значить, на заході розташований металургійний комбінат.
Але є і політичні прикмети, за якими можна визначити, яким буде для народу України наступний рік.
Старі завжди чітко знали, коли саме настає зміна клімату, наприклад, 30 листопада приходить так званий Віталій Колотун - пора перших заморозків. У народі є така приказка: "На Віталія відморозиш геніталії!"
Якщо українське телебачення заповнила реклама вовняних і хутряних виробів, то це до підвищення цін на комунальні послуги, а якщо почали рекламувати опалювальні системи - до відлиги.
До речі, якщо мер Києва Віталій Кличко заявляє про те, що не кожен може дивитися в завтрашній день, це означає, що він пофарбував себе в ті кольори, в які він себе пофарбував. І вибрав ту політичну силу, яку він вибрав.
Точно так само можна визначити за деякими прикметами, наприклад, початок революції або державного перевороту. Головна прикмета - велике скупчення "Беркута" в місцях їх нетрадиційного гніздування, а перше, що кидається в очі - це зазвичай сльозогінний газ. Як ми пам'ятаємо, ця прикмета прекрасно працювала в новому, 2014 році. Сьогодні є інша прикмета - якщо в Києві під Верховною Радою кияни ставлять розкладачки і намети, значить, українські депутати готуються приймати черговий закон, спрямований на поліпшення життя українців.
А які прикмети перед якими подіями ми міцно запам'ятали в 2014 році? Початок виборів, кінець демократії і тривалі бурхливі реформи.
Як визначають, що почалися вибори? Є кілька важливих прикмет. Якщо стали роздавати безкоштовну гречку - значить, скоро вибори в місцеві органи влади. А якщо бабусі кришать голубам кекси і тістечка - до швидкого підвищення пенсій. До речі, якщо ведмеді ламають клітини і з криком вибігають з київського зоопарку - у чергового київського мера в черговий раз визріло рішення про перенесення зоопарку в абикуди до Вишгорода.
Якщо по телебаченню в рекламному ролику народу пояснюють, хто такий Віктор Янукович, а всі стовпи і паркани в містах України починають обклеювати плакатами з написами з трьох букв - "БПП!", "БЮТ", "КУН" - значить, таки стартувала передвиборча кампанія . А в київському метро, яке з часів приходу на пост мера Віталія Кличка перетворилося в один величезний паркан, обклеєний всякою поганню, починають ходити дрібні дилери та пропонувати "нових" і "незалежних" кандидатів на вибір дрібним оптом.
Але є ще одна важлива і абсолютно точна прикмета того, що вибори почалися - поява так званого чорного піару. Це і виникнення нових записів телефонних розмов з голосами, схожими на голоси відомих політиків, і виступ давно відомих (в деякому роді) народних депутатів, яких у народі називають "говнометамі", а найголовніше - це коли збуджуються завжди імпотентні правоохоронні органи і різко починають розслідувати давно позабуті злочину, про які не пам'ятали ні ті, хто їх здійснював, ні ті, проти кого їх скоювали.
Головна прикмета того, що в новому році нас чекають нові уявлення українського політичного цирку - це поява нових відео або аудіозаписів українського олігарха Ігоря Коломойського. На цей раз, судячи за прикметами, Коломойський повинен на цьому відео пити горілку з президентом Росії Володимиром Путіним і домовлятися з ним про приєднання Дніпропетровська до Ізраїлю. А попутно розповідати про те, як він, Коломойський, рятує Україну.
Якщо Дмитро Ярош закликає знову чистити зброю і готується до виступу - це значить, він прочитав старий текст. Якщо він заявляє про створення нової політичної партії - це означає, що у нього скінчилися гроші.
Крім того, є ще така прикмета - якщо Генпрокуратура України заарештувала Корбана, то значить це справа рук Вальцмана, а якщо Рабинович погрожує оприлюднити документи про те, як Гройсман порушує закони України, то Україна незабаром прийме нову Конституцію. Яку скопіює з Конституції Ізраїлю.
Ну і кілька новорічних прикмет.
Якщо в будинку з'явилася горілка - до швидкого закінчення горілки.
Якщо по телевізору ви дивитеся виступ президента України Петра Порошенка, потім виступ прем'єра України Арсенія Яценюка, потім виступ спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана - значить, Новий рік вам остаточно зіпсували.
Якщо ви побачили по телевізору виступ мера Києва Віталія Кличка - терміново протріть очі і подивіться, чи не переплутали ви Кличко, наприклад, з Арнольдом Шварценеггером. Тому що такого просто не може бути.
І, нарешті, пам'ятайте, що 1 січня настає не тільки Новий рік, а й відомий у народі День сушняк. "Прийшов Сушняк - без склянки ніяк", "Сушняк прийде - головний біль принесе". У цей день зазвичай шукають пиво, розсіл, анальгін. Або поправляють здоров'я. Відома приказка - "Без склянки засохне поляна" - передається з покоління в покоління.
Тепер, раз ви знаєте всі народні прикмети, то зможете завчасно підготується не тільки до зустрічі Нового року, а й гідно зустріти нові капості від своєї рідної української влади
 
Фото Igor Pirozhok.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо