Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » snova » 2016 » Январь » 2
snova НОВИЙ РІК БРЕХНІ ТА ВОЙНИ!

snova


Оценка: 4.0/5 Голосов: 4

НОВИЙ РІК БРЕХНІ ТА ВОЙНИ!

02.01.2016, 13:43:23 2205 4.0 0

НОВИЙ РІК БРЕХНІ ТА ВОЙНИ!
У народі кажуть: як зустрінеш новий рік, так і проведеш. Україна, як і Росія, зустріла новий рік, слухаючи войовничу мова головнокомандувача.
І Путін, і Порошенко адресували свої новорічні звернення по телевізору передусім військовим. Інший народ вітали з «єдністю» цілей і бажань.
Чи треба пояснювати, наскільки далекі від дійсності ілюзії «єдності» мілітаризованого суспільства? Так, війна сковує страхом, люди по команді володарів охоче приймають ліки від страху: однакову камуфляжну форму. Але й до цього вдається примусити не всіх. Величезна кількість людей відмовляються воювати. А решта, звичайно ж, не боятимуться вічно. Коли страх пройде, війна закінчиться. Тому що тільки наш страх і ірраціональна боягузлива ненависть мас до демонізувати образу «чужого» дозволяє робити вигляд, ніби є якісь нерозв'язні протиріччя між народами. Хоча жодних суперечностей немає.
По суті, немає розбіжностей навіть між «елітами» тих політиканів і ділків, які спровокували і нав'язують нам продовження цієї «гібридної війни» у своїх інтересах. Навпаки, з боку видається, що ці «еліти» уклали між собою якийсь неформальний «пакт про взаємне нападі», щоб під шумок війни відвернути народи від простої людської боротьби за соціальну рівність, за цивілізоване життя без тиранії і зайвих принижень.
Адже соціальна нерівність, прірва між багатими і бідними, є головною і спільною проблемою для України та Росії.
Це не тільки українська чи російська проблема. Зараз у всьому світі сформувалися еліти правових нігілістів, які не визнають за кожною людиною природних прав і гідності, будучи глибоко переконані, що фундаментом правової системи нації повинні бути привілеї і вседозволеність еліти. Таке бачення, на жаль, можна подавати мало не як загальноприйняте, якщо ви контролюєте силові структури, засоби масової інформації, культурні та освітні інституції, економіку і фінансову систему. Але людська свобода волі незнищенне і завжди дає про себе знати. Тому власникам несправедливих привілеїв доводиться йти на такі самогубні заходи, як розпалювання війни, в безуспішному прагненні позбавити волі прозрівати людство, засліпити його дурною ворожнечею і змусити знову обслуговувати забаганки еліти.
Елітарні пропагандисти твердять, ніби головна проблема в «корупції». Невже вони настільки низької думки про наших розумових здібностях? «Боротьба з корупцією» за визначенням не може вирішити проблему соціальної нерівності, бо це «чистка рядів» еліти, тобто імітація «справедливості» нерівності.
Таких імітацій історія знає багато. Всі вони рано чи пізно відкидалися мислячими людьми. Давно немає віри в елітарні піраміди матріархату, патріархату, рабовласництва, аристократії, лицарства, хунти, теократії, демократії, феодалізму, імперіалізму, меритократії, соціалізму, комунізму, націоналізму і капіталізму. Розвалюється і «піраміда потреб» Маслоу, чергова фальшива схема нерівності соціальних статусів в суспільстві споживання, про яку Лаплас б сказав, живи він в наші дні: «Я не потребував в цій гіпотезі!».
Всі люди рівні перед законами природи або, якщо хочете, перед Богом, що втілює ці закони. Людське рівність не скасують жодні поправки у вигляді елітарістскіх соціальних пірамід.
Такі діячі, як Путін, Лукашенко, Янукович, Порошенко і багато інших, чиї імена чомусь асоціюються з корупцією, очолили свої нації якраз на хвилі боротьби з корупцією. Обвинуваченим жестами показували жебраком виборцям палаци своїх супротивників, пропонували стежити за грошима. Їх обирали, не думаючи, в сліпому гніві і безпідставною надії. Чи треба дивуватися, що після їх приходу до влади здивовані виборці виявляли, що улюблений борець з корупцією теж вирішив оселитися в палаці ?!
Якщо ви заздрите корупціонерам, стежте за грошима. Якщо ж ви хочете запобігти корупції, стежте, щоб не було привілеїв. Треба пам'ятати про це, слухаючи, що говорять політики.
Ось я слухаю Порошенко і дивуюся, до чого явною брехнею просякнуті його заяви.
Перевиконується обіцяне (за прикладом Путіна) подвоєння ВВП за 5 років, враховуючи інфляцію 142%, але чого хорошого в такій інфляції, що представляє собою неприкритий грабіж елітою кожного українця?
«Податкова реформа» душить всіх новими податками і встановлює нові податкові пільги для «своїх». «Реформа правосуддя» ставить на коліна і суддів, і юристів, яких заганяють в пов'язану жорсткої корпоративної дисципліною «адвокатську монополію». При цьому суми судового збору напружені в 5-10 разів. Захист та представництво в суді при «монополії адвокатури» теж подорожчає, стане доступною тільки дуже забезпеченим людям. Їх-то влада притискати не буде, за «реформи» змусять платити новими приниженнями безправне злиденне більшість українців. Чого доброго в таких «реформах», коли у людини відбирають останню копійку і намагаються відібрати ще й людські права?
Смішно чути від Порошенка про «деолігархізації» і «декомунізації», під якими мається на увазі розкуркулення олігархом Порошенко олігарха Коломойського Зміна цих персоналій супроводжується посиленням соціальної нерівності.
Новий рік почався з брехні. Я не сумніваюся, що брехня політиків буде звучати весь наступний рік і ще не один рік.
Питання в тому, чи довго ще ми будемо слухати подібну брехню? Чи скоро прислухаємося до внутрішнього голосу совісті? Адже цей голос справедливо вимагає від нас побороти страх, жадібність, зарозумілість по відношенню до інших, шкідливі прихильності, лінь здійснювати свої фантазії своїми силами і нести відповідальність за наслідки своїх вчинків. Внутрішній голос совісті вимагає від нас довіряти один одному без посередництва еліти і самостійно вибудовувати навколо себе коло чесних людей, від малого до великого. Будувати свою особисту справедливе суспільство, засноване на розумному згоді і прагненні до необмеженого самовдосконалення, в якій захищені права кожної людини і немає привілейованих еліт.
Кожна людина будує навколо себе таке суспільство товаришів. Воно сильніше за будь еліт. Сила громади чесних людей в його відкритості, у прагненні до спілкування і в дієвості добрих намірів.
Що стосується наших знахабнілих і зажерливих еліт, то їм хотілося б нагадати, що сказано в преамбулі Загальної декларації прав людини, прийнятої, в тому числі, Україною і Росією як членами-засновниками Організації Об'єднаних Націй. Цитую дослівно ці правильні й грізні слова: необхідно, щоб права людини охоронялися силою закону з метою забезпечення того, щоб людина не була змушена вдаватися як до останнього засобу до повстання проти тиранії і гноблення!
 
Фото Igor Pirozhok.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо