Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Сашко » 2016 » Январь » 3
Сашко Круїзне (1.6). Везувій і Помпеї.

Сашко


Оценка: 3.7/5 Голосов: 3

Круїзне (1.6). Везувій і Помпеї.

03.01.2016, 02:08:01 2575 3.7 0

 Корабель прийшов в Неаполь, як завжди, вранці. Від порта Неаполя туравтобус до Везувія їхав хвилин сорок: двадцять по місту- причому по таких пригородах, як шаблонні уявлення про Неаполь: багато вивішеної білизни, тут і там прибудовані, надбудовані, перебудовані корпуси...і двадцять хвилин до вершини треба їхати по доволі вузькому і крутому серпантину (водії автобусів точно професіонали там вирулювати) до парковки, звідки годину можна йти тільки пішки.

Схили Везувію,  чим вище піднімаєшся, тим більше вкриті коричневатим вулканічним матеріалом, і з жерла вулкана постійно якісь клуби пара піднімаються. Хоча жерло велике- нема такого, щоб подивився вниз як в колодязь і лаву побачив. Тропа іде навколо вершини, і весь час зліва обрив, з затуманеної глибини якого виходять фіміами. А Неаполь з парковки видно- не знаю, мені було б психологічно напряжно жити поруч з таким вулканом, так що неаполітанцям-респект. 

Помпеї знаходяться  з іншої сторони гори, хвилин 40 на автобусі. Це невелике містечко, "заточене" на туристів, але доволі приємне. Біля входу на власне територію стародавніх Помпей-базарчик, площа з кількома ресторанами, магазинами, кафе, але все так цивільно зроблено. Ми взяли в одному з кафе каву й поїсти, і дівчина на касі ввічливо без подиву сказала: "Та вы садитесь за столик, вам принесут. Оксана! Шо ты там, свободна?")
Там же побачив як роблять Лімончеллу- з таких великих лимонів розміром з диню, їх очищають, чавлять і переганяють прямо за склом в магазині-майстерні. 

 А стародавні Помпеї так, вражають.Більше за розмірами, ніж я очікував.  Особливо декілька моментів:
-майже всі вулиці покриті бруківкою, будинки, площі, стадіони розташовані згідно плану- і це більше 2000 років потому!
-надмірна присутність...як би сказати...сексуального контенту. На одній з фоток можна розгледіти на вуличній бруківці зображення "чоловічого принаддя", який вказує напрямок на "дім розпусти", і таких закладів, як сказала екскурсовод, було десятки- відповідно, таки дороговкази трапляються дуже часто. 

 Чого не можу збагнути- як таке велике місто опинилося в  забутті? А ще є Геракліон, який знаходиться неподалеку, його теж засипало при виверженні, він був ще більший за Помпеї і там збереглося більше артефактів, тільки не дуже розкручений і не було часу його відвідати. Адже це відбулося в Італії, під час розквіту Римської Імперії, як так что місцезнаходження змогли визначити тільки в 18 сторіччі? 

П.С. Якраз те фото, де зображений член на бруківці, не завантажилось))). Якщо цікаво, то вона тут:

http://piccy.info/view3/9228075/4f6b3a15496e644bcc02fe5192c5b726/

Прикреплённые изображения:
Сашко Круїзне (1.6). Везувій і Помпеї. Сашко Круїзне (1.6). Везувій і Помпеї. Сашко Круїзне (1.6). Везувій і Помпеї. Сашко Круїзне (1.6). Везувій і Помпеї. Сашко Круїзне (1.6). Везувій і Помпеї. Сашко Круїзне (1.6). Везувій і Помпеї. Сашко Круїзне (1.6). Везувій і Помпеї. Сашко Круїзне (1.6). Везувій і Помпеї. Сашко Круїзне (1.6). Везувій і Помпеї.
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо