Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » ViktorK » 2016 » Апрель » 3
ViktorK Любіть Україну, козацькі сини!

ViktorK


Оценка: 2.8/5 Голосов: 5

Любіть Україну, козацькі сини!

03.04.2016, 21:19:37 2778 2.8 0

30 березня 2016 року у Центрі професійно — технічної освіти м. Житомира пройшли спортивні змагання «Козацькому роду нема переводу»

  Сьогодні ми все частіше звертаємось до минулого рідної України, щоб краще розуміти сучасне. В часи становлення української держави її незалежність — це наслідок вікового прагнення українців бачити свій край вільним.
На сторожі незалежності України стояли запорізькі козаки — це були відважні, сміливі і волелюбні люди. В українців здавна ведеться називати гарного хлопця козаком. Коли ми так кажемо, то уявляємо собі сильну, розумну і, головне, шляхетну людину. Звичайно ж, стати такою людиною за один день неможливо, для цього потрібні щоденні наполегливі тренування.

На святі «Козацькому роду нема переводу», яке традиційно проводиться у Центрі професійно — технічної освіти м. Житомира майже два десятиріччя, хлопці отримали нагоду показати, чи притаманні їм козацькі вдача та наснага, чи справді можемо називати їх козаками. Саме тому свято «Козацькому роду нема переводу» стало одним з найулюбленіших серед молоді. Цей захід є традиційним, відбувається у навчальному закладі щорічно і спрямований на патріотичне виховання молоді.

Участь у змаганнях приймали дві команди, кожна по 10 учасників, це майбутні водії, слюсарі, трактористи — машиністи. Вони об'єднались заради спільної мети — перемоги! Це свято започаткувала Лілія Олексіївна Зубрицька, викладачка фізичного виховання, яка з самого початку надала заходу провідних ознак патріотизму, національної самобутності та здорового способу життя. Лілія Олексіївна підготувала для учасників змагань багато цікавих естафет і конкурсів. Під час змагань учні показали свою спритність, витривалість, силу і інтелект. Учасники танцювального і драматичного гуртків продемонстрували гарні хореографічні та акторські здібності.

За підсумками проведення змагань перемогу отримала група №29 майбутніх трактористів — машиністів. Козацька старшина прийняла рішення всім учасникам змагань присвоїти звання «Козак».

 

























http://sbu.in.ua/novosti/lyubit-ukra%D1%97nu-kozacki-sini.html

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо