Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Paritet » 2016 » Ноябрь » 4
Paritet Українська громадська організація, очолювана дівчатами, отримує міжнародну нагороду за видатну роботу

Paritet


Оценка: 3.0/5 Голосов: 2

Українська громадська організація, очолювана дівчатами, отримує міжнародну нагороду за видатну роботу

04.11.2016, 12:14:13 1909 3.0 0

Українська місцева громадська молодіжна організація Житомирської області «Паритет» (ЖОМГО «Паритет») є однією всього з 20 організацій з різних країн світу, які отримали в цьому році Грант від суспільства «З дівчатками і для дівчаток».
У складі пакету Гранта ЖОМГО «Паритет» отримає 15 000 доларів США з гнучкими можливостями використання даної суми, а також додаткову допомогу в підвищенні ефективності роботи організації.
Грант від суспільства «З дівчатками і для дівчаток» є глобальною ініціативою, спрямованою на виявлення і підтримку активних місцевих організацій, що працюють з дівчатками і для дівчаток.
Дана благодійна організація, що базується в Житомирі (Україна), відзначена нагородою за свою роботу по відстоюванню прав місцевих жінок з метою встановлення рівноправності. Вона залучає до своєї роботи органи влади, засоби масової інформації, а також громадських діячів для забезпечення підтримки в боротьбі з нерівністю.
Гендерна дискримінація вже давно є проблемою в Україні. Широко поширене домашнє і сексуальне насильство проти дівчаток і жінок. Від дівчаток і жінок очікується відповідність застарілим гендерним стереотипам, і багато хто з них мають слабке уявлення про свої сексуальні і репродуктивні права.
З точки зору зарплат і працевлаштування місто Житомир займає одне з найнижчих місць по країні за даними Організації з безпеки і співпраці в Європі. Економічна криза в країні і безперервна війна в східній Україні посилюють економічні труднощі в регіоні. В даному контексті жінки стикаються з подвійною загрозою: гендерної дискримінації та економічної нестабільності.
ЖОМГО «Паритет» була заснована в 2012 році чотирма дівчатами-активістками, переможницями Програми «Перший крок до успіху» Українського жіночого фонду, з метою розвитку лідерських навичок у дівчат в Україні. Організація бореться за усунення гендерних стереотипів за допомогою залучення органів влади, засобів масової інформації та громадських діячів.
ЖОМГО «Паритет» проводить регулярні практичні семінари для дівчат в Житомирі, на яких вони можуть обговорювати свої потреби і своє бачення соціального розвитку в регіоні. Організація займається освітою дівчат в галузі планування сім'ї та репродуктивного здоров'я, а також підвищенням обізнаності про права жінок. Фінансова грамотність та розвиток підприємницьких навичок дівчат також є важливими компонентами роботи організації.
ЖОМГО «Паритет» працює в тісній співпраці з освітніми установами в місті Житомир та Житомирській області. Крім того, організація встановила партнерські відносини з державними та громадськими інституціями. За час активної діяльності ЖОМГО «Паритет» допомогла 4 200 людям, частина яких зараз працює в організації.
Муна Вехбі, генеральний директор «Stars Foundation» -
«Ці 20 видатних організацій демонструють силу організацій місцевого рівня і лідерства дівчаток, які впливають на зміни як в місцевих громадах, так і в світі в цілому. Суспільство пишається тим, що підтримує переможців Гранту «With Girls and for Girls» за допомогою фінансування з гнучкими можливостями витрачання коштів, що до цих пір є рідкісним внеском для більшості первинних організацій. Ми прагнемо залучати більше спонсорів, які будуть довіряти і інвестувати кошти в роботу дівчат з метою вирішення проблем у їх повсякденному житті. Таким чином вони змінюють майбутнє мільйонів дівчат у всьому світі, які стикаються з дискримінацією просто тому, що вони ідентифікуються як «дівчата».  
 
● Суспільство «With Girls and for Girls» - це група з семи організацій, яка розділяє віру в те, що дівчатка є дуже важливими місіонерами змін.
● У 2016 році Товариство виділило 1 мільйон доларів США на глобальний процес присудження грантів, націлений на виявлення і підтримку активних місцевих організацій, що працюють з дівчатками і для дівчаток.
● Суспільство «With Girls and for Girls» складається з наступних організацій: EMpower, Mama Cash, Nike Foundation, NoVo Foundation, Plan UK, The Global Fund for Children і Stars Foundation - керуючого партнера Товариства.
● Гранти товариства «With Girls and for Girls» не фокусуються на певній темі, а навпаки, відкриті для організацій з широким діапазоном діяльності в галузі розвитку - від здоров'я і освіти до боротьби з негативним ставленням до дівчаток в школах, родинах та громадах.
● Організації-одержувачі, з поточним річним бюджетом організації від 10 000 до 200 000 доларів США, отримають 15 000 доларів США з гнучкими можливостями використання даної суми. У складі пакету Гранту переможці також отримають допомогу в підвищенні ефективності роботи організацій.
● організації-одержувачі, з поточним річним бюджетом організації від 100 000 до 500 000 доларів США, отримають 50 000 доларів США з гнучкими можливостями використання даної суми. У складі пакету Гранту переможці також отримають допомогу в підвищенні ефективності роботи організацій.
● У цьому році місцеві організації із загального числа 161 місцевих організацій були номіновані на отримання Гранту з боку 61 рекомендувачів по всьому світу.
● Двадцять організацій-переможців ведуть роботу з понад 30 690 людьми в 17 країнах світу.
● Гранти від суспільства «With Girls and for Girls»  були присуджені організаціям в п'яти регіонах - в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, в Європі і Центральній Азії, в субекваторіальній Африці, Північній і Південній Америках, в країнах Карибського басейну, на Близькому Сході і в Північній Африці.
● «Stars Foundation» відзначає нагородою видатні місцеві неурядові організації (НУО), які ведуть діяльність по поліпшенню добробуту і життєвих шансів дітей.
 
Детальніша інформація за посиланням:
http://www.starsfoundation.org.uk/blog/announcing-winners-2016-and-girls-awards

Прикреплённые изображения:
Paritet Українська громадська організація, очолювана дівчатами, отримує міжнародну нагороду за видатну роботу Paritet Українська громадська організація, очолювана дівчатами, отримує міжнародну нагороду за видатну роботу Paritet Українська громадська організація, очолювана дівчатами, отримує міжнародну нагороду за видатну роботу Paritet Українська громадська організація, очолювана дівчатами, отримує міжнародну нагороду за видатну роботу Paritet Українська громадська організація, очолювана дівчатами, отримує міжнародну нагороду за видатну роботу Paritet Українська громадська організація, очолювана дівчатами, отримує міжнародну нагороду за видатну роботу Paritet Українська громадська організація, очолювана дівчатами, отримує міжнародну нагороду за видатну роботу
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо