Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » mighty » 2016 » Ноябрь » 14
mighty У Ростовському районі Крим, вчителька донесла у ФСБ на ученицю за україномовний щоденнник

mighty


Оценка: 2.8/5 Голосов: 32

У Ростовському районі Крим, вчителька донесла у ФСБ на ученицю за україномовний щоденнник

14.11.2016, 21:41:18 2059 2.8 0

Крим стає територією, де вчителі доносять на учнів у ФСБ.
Жахливий випадок стався у школі № 45 міста Севастополя.
Зазвичай учням севастопольських шкіл роздавали спеціальні "дневники севастопольца" для записів домашніх завдань та проставлення оцінок.
Але цього року учням одинадцятого класу "дневников" не вистачило, тому кожен старшокласник мав дістати собі щоденник сам.
Одна дівчинка вдома мала щоденник, куплений ще за України, тому він був україномовним. Вона вирішила ходити до школи із ним.
До окупації у Севастополі ніхто не звертав уваги якою мовою у учнів щоденнники чи зошити.
Але тепер коли заступник директора школи дізналася, що у одинадцятикласниці не "дневник", а "щоденник", вона попросила її купити російськомовний "дневник". Дівчинка подумала, що у цьому нема сенсу, адже минуло вже два місяці навчального року - нащо міняти щоденник? Днями завуч увійшла до класу під час уроку та попросила школярку показати свій щоденник.
Коли вона побачила, що дівчинка досі використовує україномовний щоденник, заступник директора здійняла скандал. Завуч волала, що тепер у Севастполі Росія і що якщо це комусь не подобається, то нехай вони прибираються геть з міста.
Наступного дня до школи прийшов слідчий з ФСБ, який допитував дівчину та її однокласників на предмет зв'язків з українськими націоналстами. ФСБ переглядало аккаунти школярів ВК, шукало там проукраїнські погляди.
До речі, допитувати неповнолітніх без присутності їхніх батьків навіть у РФ заборонено, але у цьому випадку ФСБ пішло на порушення закону - настільки великий страх росіян перед школяркою із "щоденником".
Дівчинка ця поки що продовжує навчання у цій школі. Чи їй нададуть можливість нормально закінчити 11-ий клас - невідомо.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1360915083919922&id=100000043300266

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо