Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » viktorzt » 2017 » Январь » 15
viktorzt У Житомирі вшосте провели Благодійний вечір колядок

viktorzt


Оценка: 4.2/5 Голосов: 5

У Житомирі вшосте провели Благодійний вечір колядок

15.01.2017, 14:38:55 2454 4.2 0

З Божою поміччю вшосте провели Благодійний вечір колядок та вінчуваня. Захід традиційно відбувся на головній сцені області - в Житомирському академічному театрі ім. І. Кочерги. Кращі церковні та світські колективи, а також найвідоміші солісти нашого краю долучилися до свята. Кожного року під час концерту збираються кошти, цьогоріч для дітей-сиріт, батьки яких загинули у зоні проведення АТО.
 
Ще однією важливою метою є збереження і примноження різдвяних традицій. Приємно, що артисти зазделідь готуються до Різдвяного концерту, вивчають рідкісні колядки та навіть створюють авторські.
 
Коли Житомирську єпархію Української православної церкви очолив Владика Никодим, він ініціював проведення Благодійного вечора колядок та вінчування. Цей гарний приклад наслідують і представники інших конфесій, які вже кілька років також влаштовують вечори колядок. Сьогодні радісно відзначити, що Житомирська єпахія стимулювала й інші куточки України до популяризації різвяних пісень. Зокрема, нині заходи з колядками влаштовують православні громади Бердянська та Київщини.
 
З благословіння архієпископа Житомирського та Новоград-Волинського Никодима, шість років тому розпочинали Благодійний вечір колядок та вінчування на Житомирщині відомий автор-виконавець, режисер, педагог, заслужений працівник культури України Володимир Шинкарук та клірик єпархії і благочинний Житомирського району протоієрей Богдан Лядобрук. Справа, розпочата Володимиром Федоровичем, живе. Вже три роки маю щастя бути ведучим вечора колядок разом з отцем Богданом та заслуженою артисткою України Іриною Шинкарук.
 
Традиційно вечір колядок розпочала всесвітньо відома Академічна хорова капела "Орея" (Засновник, художній керівник та головний диригент - заслужений діяч мистецтв України Олександр Вацек). Цьогоріч на сцені Житомирського театру виступив ще один колектив під керівництвом Маестро Вацека - Дитячий хор недільної школи Спасо-Преображенського кафедрального собору міста Житомира.
 
Приємно відзначити активну діяльність недільних шкіл Житомирської єпархії. Тут дітей навчають різним видам мистецтва, поєднуючи таку творчу роботу зі Словом Божим. Глядачі вкотре в цьому переконалися під час виступу Дитячого хору недільної школи Свято-Покровського храму міста Житомира. 
 
Слухаючи Архієрейський хор Спасо-Преображенського кафедрального собору міста Житомира, відчуваєш особливе духовне піднесення. На цьому наголосила Ірина Шинкарук, запрошуючи хор на сцену.
 
Сльози глядачів викликала "Різдвяна історія" у виконанні Театрального колективу "Амплуа" із села Тетерівки.
 
Незмінно оваціями глядачі зустрічали талановитих діттей зі Зразкової хорової студії «Струмочок» (художній керівник – Олена Ващишина, керівник старшого складу хору Олена Малиновська).
 
Благодійний вечір колядок традиційно збирає не лише найяскравіших артистів, а й запалює нові імена. Цьогоріч відкриттям концерту стала володарка чудового голосу Лілія Смірнова, яка працює юристом, однак навіть імениті співаки підкреслюють її співочий талант.
 
Своє мистецтво присутнім у залі дарували популярні артисти - переможниця Міжнародного фестивалю "Пісенний Спас" ім. В. Шинкарука та фестивалю "Студентська ліра" Діана Морару; Анастасія Залуцька; тріо Сергій Амоленкан, Дмитро Пархомчук та Єлизавета Піхтерева; учасник "Х-Фактора" Дмитро Бондарчук; артист, якого називають "Золотим голосом Полісся", Артем Кондратюк; володарка звання "Відкриття року" Всеукраїнського фестивалю "Шлягер року" Лєна Дарк; засновник і художній керівник ансамблю “Древляни”, народний артист України Юрій Градовський.
 
Надзвичайно приємно, що до благодійних заходів, які проводить Житомирська єпархія УПЦ, завжди долучається поетеса, режисер, співачка, заслужена артистка України Ірина Шинкарук. Ірина є переможницею багатьох всеукраїнських та міжнародних фестивалів і сьогодні свій досвід передає артистам, які починають творчий шлях. На вечорі колядок, зокрема, виступили учасники та переможці Міжнародного фестивалю мистецтв "Пісенний Спас" ім. Володимира Шинкарука.
 
На завершення концерту до присутніх звернувся ініціатор заходу, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим. Владика привітав присутніх із Різдвом Христовим, побажав усім миру, добробуту, ласки від Небесного і земного Творця, достатку та веселого настрою. Керуючий архиєрей подякував організаторам та учасникам вечору колядок, особливу подяку висловив людям доброї волі, які у нелегкий для життя час долучились до благодійної справи і дали можливість діткам-сиротам відчути турботу, ласку та любов.
 
Традиційно разом із глядачами в залі Владика заспівав відому українську колядку "Нова радість стала". Житомиряни та гості міста завжди радо колядують разом з Архіпастирем. Тож Владика Никодим продовжив колядувати з громадою в холі театру.

Більше інформації ТУТ.








Прикреплённые изображения:
viktorzt У Житомирі вшосте провели Благодійний вечір колядок viktorzt У Житомирі вшосте провели Благодійний вечір колядок viktorzt У Житомирі вшосте провели Благодійний вечір колядок viktorzt У Житомирі вшосте провели Благодійний вечір колядок viktorzt У Житомирі вшосте провели Благодійний вечір колядок viktorzt У Житомирі вшосте провели Благодійний вечір колядок viktorzt У Житомирі вшосте провели Благодійний вечір колядок viktorzt У Житомирі вшосте провели Благодійний вечір колядок viktorzt У Житомирі вшосте провели Благодійний вечір колядок viktorzt У Житомирі вшосте провели Благодійний вечір колядок
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо