Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » tt2015 » 2017 » Январь » 17
tt2015 ВРУ ухвалила закон щодо запровадження е-квитка у міському пасажирському транспорті

tt2015


Оценка: 3.0/5 Голосов: 2

ВРУ ухвалила закон щодо запровадження е-квитка у міському пасажирському транспорті

17.01.2017, 11:52:36 1690 3.0 0

За закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті» у вівторок проголосували 265 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Закон ухвалено у зв'язку з тим, що на сьогодні діючими нормативно-правовими актами не врегульовані питання щодо можливості впровадження світового досвіду використання сучасних ефективних електронних автоматизованих методів обліку пасажироперевезень в міському пасажирському транспорті.

В пояснювальній записці до документа зазначено, що існуюча система оплати та контролю проїзду в міському пасажирському транспорті є застарілою та має багато недоліків: саме по собі використання паперових квитків (які часто взагалі відсутні) не дає можливості проконтролювати реальний пасажиропотік на маршрутах громадського транспорту і відповідно - обіг готівкових коштів; призводить до погіршення рівня безпеки перевезення пасажирів громадським транспортом.

Очікується, що впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду забезпечить багато економічних переваг. Електронний облік пасажиропотоку на маршрутах громадського транспорту дозволить оцінити реальний обіг коштів, а відповідно - оцінити обгрунтованість тарифів на перевезення та можливості оновлення автопарку перевізника. Окрім того, система забезпечить можливість зручної, швидкої оплати і контролю проїзду, а також зменшиться час затримки громадського транспорту на зупинках. Це також дозволить впроваджувати різноманітні гнучкі тарифні системи.

Законом встановлено і обов'язкове забезпечення пільгових категорій населення, де запроваджено автоматизовану систему, відповідними електронними квитками.

Закон надає повноваження органам місцевого самоврядування впроваджувати автоматизовані системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті незалежно від форм власності та самостійно визначати порядок їх функціонування, а також затверджувати правила користування міським пасажирським транспортом.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо