Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Июль » 20
antikorZt Як заробити на комунальному майні не сплативши за це ні копійки

antikorZt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 3

Як заробити на комунальному майні не сплативши за це ні копійки

20.07.2017, 09:43:30 3555 5.0 0

Житомиряни вже звикли до інформаційних дощок практично біля кожного під’їзду. Ми вирішили дізнатись, на яких засадах існує рекламний бізнес. В ході розслідування ГО «Антикорупційний рух Житомирщини» стало відомо, що власником дошок є підприємство ТОВ «Аляска груп». Засновником значиться Степанська Надія Вікторівна, а керівником – Гапоненко Ярослав Вікторович.

З ТОВ «Аляска груп» ще у 2015 році було укладено угоди з усіма житомирськими комунальними ВЖРЕПами. Згідно договорів підприємство за власний рахунок мало виготовити інформаційні дошки та надавати для замовника, тобто ВЖРЕПам, послуги по очищенню фасадів будинків від самовільно розміщеної реклами та «фіксувати порушників». Окрім того, підприємство зобов’язано утримувати дошки у належному стані та розміщати оголошення ВЖРЕПів. Натомість ТОВ «Аляска груп» має право розміщувати на дошках як соціальну, так і комерційну рекламу.

З усіх ВЖРЕПІВ, які надали нам інформацію, лише ПП ВЖРЕП №8 (приватний ВЖРЕП) від ТОВ «Аляска груп» за договором отримує кошти за розміщення дошок. Зокрема йдеться про 2 гривні на місяць за одну інформаційну дошку. За період з вересня 2015 року по червень 2017 згідно умов вищезазначеного договору ПП ВЖРЕП №8 отримало 17 257,20. Сума авжеж незначна, проте все одно це прибуток.

За нашою інформацією ТОВ «Аляска груп» має 2 770 інформаційні дошки. Розміщення комерційної реклами на тиждень форматом А-3 коштує 3 гривні та 30 копійок, А-4 – гривня та 90 копійок. За допомогою простих підрахунків маємо результат: з розміщення однієї рекламки ТОВ «Аляска груп» заробляє 9 тисяч 141 гривню за формат А-3 та 5 тисяч 263 гривні за формат А-4 на тиждень. Авжеж, підприємство робить певні знижки, проте сума чимала, особливо враховуючи те, що комунальним ВЖРЕПам офіційно вони не платять ні копійки, за виключенням ПП ВЖРЕП №8.

Приватне підприємство, використовуючи ресурс комунального, заробляє кошти собі в кишеню, а тим часом ВЖРЕПи жаліються на недостатність фінансування з бюджету для того, щоб зробити елементарний ремонт у під’їзді. І тут постає цілком логічне питання: чому влада міста дозволила монополісту ТОВ «Аляска груп» захопити цю сферу надання інформаційних послуг майже на 100%? Невже і тут є корупційна складова?

Варто нагадати, що в Житомирі існує комунальне дотаційне підприємство «Міський інформаційний центр», яке могло б не лише себе утримувати, але й приносити чималі кошти в бюджет за рахунок використання тих же комунальних ресурсів. 

Прикреплённые изображения:
antikorZt Як заробити на комунальному майні не сплативши за це ні копійки
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо