Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Drobovik » 2017 » Сентябрь » 21
Drobovik Російський слід у розповсюдженні сепаратизму

Drobovik


Оценка: 4.0/5 Голосов: 4

Російський слід у розповсюдженні сепаратизму

21.09.2017, 13:45:27 1296 4.0 0

Сьогодні наша держава переживає складні часи, що зумовлені насамперед масовими сепаратистськими проявами, які нахлинули на Україну протягом останніх трьох років. Так у результаті довготривалої та цілеспрямованої діяльності спецслужб РФ утворились так звані «ЛНР» та «ДНР». Росія продовжує сприяти розповсюдженню сепаратизму та тероризму на Донбасі, засилаючи найманців та озброєння, обстрілюючи нашу територію, фінансуючи війну, прямо беручи в ній участь.

Російській владі після анексії Криму та розв’язання війни на Донбасі дуже хочеться показати своїм громадянам, що й інші регіони прагнуть до відокремлення від України. Спецслужби РФ не залишають ідею федералізації України, а для поширення автономічних настроїв намагаються використати етнічні фактори на заході та південному заході України.
Яскравим прикладом цьому є намагається Кремля дестабілізувати ситуацію шляхом вирощування сепаратизму на Закарпатті. Росія за допомогою «п’ятої колони» в Україні намагається довести, що на Закарпатті живе окремий «русинський народ», який послуговується окремою «русинською мовою». Також, були невдалі спроби створення Придністровської народної республіки (Одеська область), Бурштинової народної республіки (Рівненська область) та інші.

Однак, проблема полягає не тільки в агресії Москви а й в розшаруванні суспільства в пострадянський період. Значна кількість населення, де мали місце створення «народних республік», вважали що виступають проти соціальної, політичної, майнової нерівності. Але виявилося, що наївність людей була використана для досягнення зовсім іншої мети – руйнування нашої держави.

Велика кількість людей, які були причетними до створення незаконних автономних республік зараз знаходяться у місцях позбавлення волі на строк від п’яти до п’ятнадцяти років за вчинення дій, кваліфікованих за статтями 109 (дії, спрямовані на зміну насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), та 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо