Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » viktorzt » 2017 » Октябрь » 11
viktorzt Монастир у Кип'ячому відзначив Престольне свято

viktorzt


Оценка: 4.7/5 Голосов: 3

Монастир у Кип'ячому відзначив Престольне свято

11.10.2017, 11:46:04 1597 4.7 0

7 жовтня жіночий монастир в урочищі Кип'яче поблизу села Чоповичі на Малинщині відзначив Престольне свято.

Саме цього дня в 2007 році був освячений храм жіночого монастиря Афонської ікони Божої матері. За традицією в цей день ось вже 11 років до жіночого монастиря прибуває хресний хід з Києва. Розповідає засновник цієї обителі отець Роман Барановський:

"Хресний хід для того, щоб піднести дух оточуючих сіл – тих, що знаходяться обабіч дороги, яка йде на Коростень. Крім того, це можливість очищення серця, тому що ті люди, які йдуть хресним ходом, вони постійно моляться Богу – вони кинули себе в такі екстремальні молитовні умови, щоб кращими стати. У цьому хресному ході брало участь 170 чоловік – і не тільки кияни, а й Бородянки, Українки – і в кожному селі дуже гарно зустрічали – з хлібом і сіллю".

Учасники ходи цього року пробули в дорозі п’ять днів, зупиняючись на ночівлю в храмах:

Людмила Андріївна з Хмельниччини: "Я вже 15 років ходжу хресний хід. А ось цей хресний хід перший раз у мене – дуже хотіла побувати на цій землі святій. Душа відпочиває і зцілюється, хоча фізично було важко – негода, дощі – ледве не босоніж йшли, бо все на мені було мокре. Але слава Богу за все".

Максим з Києва, 11 років: "Саме в цьому хресному ході я вже, мабуть, вп'яте. Раніше ходив з дідом, але він почав хворіти і не може вже ходити, то я ходжу з мамою".

Сестра милосердя Анна: "Моя місія в ході – це, по-перше, підтримка кожного, тому що у всіх багато спокус. Хтось хоче покинути і піти додому раніше від часу, тож, треба сказати добре слово, щоб людина не зневірилася. А по-друге, медична допомога. Хоча ми не медсестри, але під час кожного хресного ходу, як мінімум, багато мозолів, їх потрібно обробити".

На честь Престольного свята в монастирському храмі пройшло святкове богослужіння, яке очолили Архієпископ Макарівський Іларій, Архієпископ Городницький Олександр та Митрополит Житомирський та Новоград-Волинський Нікодим:

"Сьогодні торжествує вся поліська земля. Цей день особливий для святої обителі – в цей день паломники звідусіль збираються у цьому храмі, щоб піднести свої подячні молитви. Хотілось би привітати паломників; тих, хто тут проживає; всю нашу Житомирщину із цим світлим, прекрасним днем, із пам’яттю освячення цього храму".

І вже цієї неділі в обителі знову чекають на гостей. 15 жовтня відбудеться Престольне свято монастиря на честь святих мучеників Кіпріана та Іустини.

 

Прикреплённые изображения:
viktorzt Монастир у Кип'ячому відзначив Престольне свято viktorzt Монастир у Кип'ячому відзначив Престольне свято viktorzt Монастир у Кип'ячому відзначив Престольне свято viktorzt Монастир у Кип'ячому відзначив Престольне свято viktorzt Монастир у Кип'ячому відзначив Престольне свято viktorzt Монастир у Кип'ячому відзначив Престольне свято viktorzt Монастир у Кип'ячому відзначив Престольне свято
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо