Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » amberis » 2017 » Октябрь » 26
amberis Клуб Елітарного Кіно: МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ АНІМАЦІЇ

amberis


Оценка: 5.0/5 Голосов: 1

Клуб Елітарного Кіно: МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ АНІМАЦІЇ

26.10.2017, 16:58:45 1891 5.0 0

Міжнародний день анімації (International Animation Day) був заснований за ініціативою французького відділення Міжнародної асоціації анімаційного кіно (The International Animated Film Association, ASIFA) в 2002 році на честь 110-річчя публічного представлення першою анімаційною технології. 

У цей знаменний день — 28 жовтня 1892 року — в Парижі художник і винахідник Еміль Рейно (Emile Reynaud) скликав глядачів на нове, досі ніким не бачене видовище — «оптичний театр» (theatre optique). Талановитий винахідник вперше публічно продемонстрував свій апарат праксиноскоп, який показував рухомі картинки. Зараз ми б назвали цю подію народженням прообразу сучасних мультфільмів, і саме ця дата тепер і вважається початком епохи анімаційного кіно. 

Цього року ми відзначаємо 90 річницю української анімації. Перший український анімаційний фільм створив В’ячеслав Левандовський 1927 року. Левандовський, митець з кола аванґарду 1920-х, зародив зерня, яке попри всі перепони за декілька десятиліть розквітнуло самобутньою національною школою анімації.

Цього дня в Житомирі відділ «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво» Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка та анімаційний гурток [a]ANIMATION запрошує всіх шанувальників цього мистецтва на ретроспективу «90 років української анімації» від Національного центру Олександра Довженка та студії «Укранімафільм»!

 

По закінченню перегляду ретроспективи на глядачів чекає цікавий експеримент. Хоча, на превеликий жаль, перший український анімаційний фільм «Казка про солом’яного бичка» роботи Левандовського не зберігся до нашого часу, але спеціально для цьогорічного ювілею двадцятеро аніматорів з різних куточків України, в тому числі і з Житомира, оживили першого персонажа нашої анімації, аби оприявнити ниточку зв’язку з попередніми поколіннями майстрів мистецтва оживлення!

 
Також на шанувальників вітчизняної анімації очікує прем’ра - анімаційний фільм «Чудове Чудовисько» режисера анімаційної студії «Червоний собака» Сергія Мельниченко.




 
А на завершення вечора на глядачів старшого віку чекає неймовірна цьогорічна програма міжнародного кінофестивалю екстремально короткого метру - «100 фільмів за 100 хвилин»!
 


Прикреплённые изображения:
amberis Клуб Елітарного Кіно: МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ АНІМАЦІЇ amberis Клуб Елітарного Кіно: МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ АНІМАЦІЇ amberis Клуб Елітарного Кіно: МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ АНІМАЦІЇ amberis Клуб Елітарного Кіно: МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ АНІМАЦІЇ
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо