Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » » Matvey » 2017 » Ноябрь » 2
Matvey ІНВЕСТИЦІЯ У ВЛАСНЕ ЗДОРОВ’Я - НАЙВИГІДНІША

Matvey


Оценка: 1.0/5 Голосов: 1

ІНВЕСТИЦІЯ У ВЛАСНЕ ЗДОРОВ’Я - НАЙВИГІДНІША

02.11.2017, 22:35:47 1441 1.0 0

Сьогодні я хотів би торкнутися однієї з головних проблем у сфері здоров’я – високої смертності жінок від року молочної залози. Це при тому, що цей вид раку найкраще піддається лікуванню – 95 % життів вдається врятувати при вчасній діагностиці.

Статистика в Україні сумна – з 39 жінок, яким щодня ставлять діагноз «рак молочної залози» 18 помирає. Тільки у місті Житомир щорічно помирає від 50 до 60 жінок середнього віку від раку молочної залози! Це жахливі цифри!

Така ситуація спричинена пізньою діагностикою хвороби, коли жінка приходить до лікаря уже на пізніх стадіях. В Європі, завдяки ранні діагностиці, високому коефіцієнту людей, які піклуються про своє здоров’я та високому рівню обізнаності, це показник набагато менший.

Щоб зменшити кількість жіночих смертей від раку молочної залози управління охорони здоров’я міської ради започаткувало масштабний проект, що покликаний закликати жінок пройти обстеження, стати більш поінформованими про загрози і перші симптоми раку молочної залози задля продовження років життя й забезпечення належної якості життя.

Головна мета цього проекту - надати максимально повну інформацію жінкам про рак шийки матки та рак молочної залози, засоби його профілактики: самообстеження, клінічні та діагностичні обстеження. Підвищити розуміння та свідоме ставлення до свого здоров’я. Мотивувати проходити регулярні медичні огляди, підтримувати постійний зв’язок зі своїм лікарем. В першу чергу, це сімейний лікар, гінеколог, хірург. Створено маршрут пацієнтки, проводиться робота з лікарями.

Всі ці заходи будуть ефективні при активній позиції громадськості та самих жінок. Свідомість деяких людей може змінити соціальна реклама необхідності обстеження та високого рівня загрози онкології.

Збереження здоров’я жінки, підвищення її мотивації підтримувати власне здоров’я – це пріоритетний напрямок у роботі лікувальних закладів.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо