Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » amberis » 2017 » Ноябрь » 21
amberis Клуб Елітарного Кіно: Прем’єра «БУДИНОК “СЛОВО”», Тараса Томенко

amberis


Оценка: 5.0/5 Голосов: 2

Клуб Елітарного Кіно: Прем’єра «БУДИНОК “СЛОВО”», Тараса Томенко

21.11.2017, 16:36:49 1851 5.0 0

24 листопада о 19:00 у житомирському кінотеатрі «Україна» відбудеться прем’єрний показ документальної стрічки Тараса Томенко «Будинок “Слово”», яка присвячена долі покоління «розстріляного відродження».

О 18:00 у приміщенні кінотеатру «Україна» відбудеться прес-конференція за участі знімальної групи та партнерів, які представлять фільм, а після показу відповідатимуть на запитання глядачів.

Світова прем’єра фільму «Будинок “Слово”» пройшла в рамках 33-го Варшавського кінофестивалю, де стрічка була представлена в конкурсній програмі та претендувала на звання найкращого документального фільму. Всеукраїнська прем’єра відбулася у Харкові, в якому сталися описувані події.

Фільм оповідає про один з найбільших злочинів радянської влади – знищення потужного мистецького руху, що виник в 20-30- х роках в Харкові. В 66-ти квартирах будинку з назвою «Слово» жили найвідоміші митці української культури – письменники, поети, художники, режисери. Це і Микола Хвильовий, і Майк Йогансен, і Павло Тичина, і Наталя Ужвій, і Володимир Сосюра, і Остап Вишня, і Олесь Курбас, і Михайло Яловий, і Іван Багряний, і Раїса Троян та інші. Спеціально зібрану в одному місці інтелігенцію протягом кількох наступних років репресовано, розстріляно чи перероблено у співців партії.

Авторами сценарію виступили Тарас Томенко та поетеса Любов Якимчук. Творці використовували лише документальні матеріали, фотографії та кінозйомку, яку витягли з архівів СБУ, інститутів та університетів, недоступну раніше для широкого глядача. Але «Будинок “Слово”» більше ніж документальний фільм: поєднання тисяч цитат самих письменників та поетів, НКВіСтів, партійних бонзів та тогочасних сексотів, утворили сильний емоційний і мистецький твір.

В український прокат «Будинок “Слово”» вийшов 9 листопада. Після початку показів знімальна група картини вирушила у тур регіонами України, де будуть організовані спеціальні покази, дискусії та прес-конференції з творцями фільму. Згодом картина буде доступна в рамках просвітницьких показів в школах, бібліотеках та кіноклубах.

http://proslovo.com/story

Фільм було створено компанією Fresh Production Group за підтримки Держкіно України.

Дистриб’ютором в Україні стала компанія «Артхаус Трафік».

За підтримки: Міністерства інформаційної політики України, Комітета з питань свободи слова та інформаційної політики, Міністерства культури України та Міністерства освіти і науки України.

Генеральний медіапартнер – телеканал «Україна». 

Прикреплённые изображения:
amberis Клуб Елітарного Кіно: Прем’єра «БУДИНОК “СЛОВО”», Тараса Томенко
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо