Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » cherednik » 2018 » Март » 21
cherednik Наше майбутнє залежить від нас

cherednik


Оценка: 3.0/5 Голосов: 4

Наше майбутнє залежить від нас

21.03.2018, 18:56:55 1624 3.0 0

Чи багато з нас задумуються про те, яким буде наше майбутнє, яким буде наше місто, країна через 10-15 років? Чи можемо ми говорити про якісь перспективи і чи віримо у краще життя?

Більша частина усіх розмов на цю тему починаються та закінчуються тим, що ми не такі, у нас все не так і нам ніколи не стати такими, як Польща або Німеччина. Останніми роками я спостерігаю, що більшість моїх знайомих не вірять у те, що Україна стане успішно країною, вони не вірять, що життя тут буде на рівні з західними країнами. Велика частина моїх одногрупників та однокласників за останні чотири роки виїхала працювати до інших країн зі сподіванням залишитися там на завжди. Більш старші люди з ностальгією кажуть, що коли у них був шанс виїхати, вони їм не скористалися. І це кажуть власники малого та середнього бізнесу.

Звісно, можна звинувачувати у всьому владу (до неї претензій найбільше), але проблема також у нас із вами.

Так, влада несе відповідальність за свою діяльність. Але жодна влада за весь час Незалежності по факту не понесла відповідальності. Хто в цьому винний? Хто обирає та переобирає одних і тих же політиків роками? Хто дозволяє розкрадати бюджети, державні підприємства та комунальну власність? Це відбувається через нашу байдужість і пасивність.

Ми завжди знаємо як краще. Ми знаємо, те, що відбувається, є неправильним, але ми не йдемо в політику, щоб робити краще та правильно. І ми знайдемо десятки причин та відмовок чому цього не робити і чому краще обрати старих політиків, ніж самим ставати політиками.

Слово "депутат" у суспільстві перетворилося у лайливе слово. Хоча 90 % людей навіть не розуміють різницю між народними депутатами та депутатами місцевого самоврядування. Чи розуміють люди різницю між міською радою та виконавчим комітетом, у кого які функції тощо? Рівень політичної освіти в суспільстві надзвичайно низький. І цим успішно користуються політики, які дурять людей красивими картинками та словами.

Ми звинувачуємо всіх у всьому, але самі не готові робити хоча б мінімальні зусилля для того, щоб змінити це. Ми ж самі дозволяємо дурити себе, і самі ж не можемо запропонувати альтернативу тому, що відбувається.

Саме тому вирішив ініціювати у Житомирі школу політичної освіти. Запрошую долучатися тих, хто дійсно готовий змінюватися та змінювати якість політики.

Реєстрація https://goo.gl/c7Sd18

Контакти: 0687307767, 0937924643, [email protected]

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо