Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » amberis » 2019 » Апрель » 13
amberis Кіноклуб «КультуРА»: «МАЛЕВИЧ» Володимира Луцького

amberis


Оценка: 4.0/5 Голосов: 4

Кіноклуб «КультуРА»: «МАЛЕВИЧ» Володимира Луцького

13.04.2019, 14:57:30 1468 4.0 0

«МАЛЕВИЧ»
Дата: 17 квітня о 18:30
Хронометраж: 90 хвилин
Країна: Україна, Італія
Виробник: Fresh Production Group, Pilgrim Film
Автор ідеї: Ольга Захарова
Автор сценарію: Ігор Малахов
Сценарист: Тетяна Філевська
Режисер: Володимир Луцький, Ігор Малахов
Оператор-постановник: Роман Єленський
Композитор: Володимир Сивицький
Звукорежисер: Дмитро Грабко
Звукорежисер (майданчик): Юрій Береговий
Креативний продюсер: Тетяна Філевська
Продюсери: Чернявська Юлія, Щербина Олег, Ольга Захарова, Євген Захаров, Андреа Маньяні, Джанпаоло Сміралья, Стефано Бассо, Кіара Барбо
Рік виробництва: 2019
Тип: повнометражний документальний фільм
Обмеження: 12+
Місце показу: Кінотеатр ім. Івана Франка (м. Житомир, вул. Михайлывська, 10-А)
Квитки: 35 грн (в касі кінотеатру, відкрито попередній продаж)

 
 
 
Фільм приурочений до 140 років з дня народження Казимира Малевича. За визначенням багатьох спеціалістів він є одним з десяти найбільш важливих художників сучасності, чия творчість початку XX сторіччя визначила розвиток мистецтва на 100 років наперед. Стрічка режисера Володимира Луцького концентрує увагу глядача на українській частині його творчості, до цього мало вивченій. І головна мета творців полягала саме у показі та дослідженні українського походження художника. Характерно, що під час зйомок відбулося кілька відкриттів – зокрема, було точно встановлене місце його народження в Києві. А в Лос-Анджелесі, в інституті Гетті Центр, куди приїхала сценарист фільму, історик і дослідник творчості Малевича, Тетяна Філевська, продемонстрували кольорові оригінали розкадровок сценарію, який художник планував екранізувати разом зі своїм колегою режисером-авангардистом Гансом Ріхтером. За останні роки були спроби зробити на основі цього фільм, але вони маловідомі. Новітня стрічка є першою спробою познайомити з фільмом Малевича широкий загал, а також максимально втілити задум Малевича з допомогою комп'ютерних технологій.
 

 
У фільмі беруть участь чисельні експерти з України, Нідерландів, Франції, Польщі, Білорусі, кожний з яких розказує про певну частину життя і творчості художника.
«Малевич» створювався у міжнародній копродукції між українською компанією Fresh Production Group (продюсери Олег Щербина, Юлія Чернявська, Євген та Ольга Захарови) та італійською Pilgrim Film (продюсери Андреа Маньяні, Джанпаоло Сміралья, Стефано Бассо і Кіара Барбо), і за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури Італії.
 

Анотація фільму:
Малевич. Усі знають його як художника. Хтось знає його як філософа, теоретика мистецтва і педагога. Але майже невідомий Малевич як кіносценарист. Він написав сценарій «супрематичної фільми» у 1927 році, але за його життя фільм не був знятий. Під час подорожі в Європу Малевич познайомився з німецьким режисером-авангардистом, автором абстрактних фільмів «Ритми» Гансом Ріхтером і запропонував йому стати режисером свого фільму. Малевич і Ріхтер працювали над ідеєю до несподіваного вимушеного повернення Малевича в СРСР. Сценарій фільму разом з картинками, текстами та теоретичними таблицями залишились у Німеччині.
 

 
За кілька років у 1932 Ріхтер був у Радянському Союзі на зйомках іншого фільму і знову зустрівся з Малевичем. Проте художник уже був хворий на рак і не мав сил та часу продовжити роботу над фільмом за своїм сценарієм. Після смерті Казимира Малевича у 1935 році залишені в Німеччині речі дивом пережили часи нацизму та Другої світової війни і в 1957 році потрапили до музеїв. Саме тоді Ганс Ріхтер повернувся до ідеї знати фільм за сценарієм Малевича, а заразом відновити власний втрачений фільм «Ритм 25».
 

 
Робота над відновленням фільму тривала дуже багато років. Ганс Ріхтер та його учень Арнольд Ігл працювали аж до 1970-х років. Зрештою, так і не завершивши фільм, Ріхтер помер.
 

 
Знімальна група фільму «Малевич» вирушила слідом за Малевичем у Західну Європу, а потім за Ріхтером – на інший бік земної кулі до Лос-Анджелесу – в пошуках матеріалів про невідомий фільм за сценарієм Малевича.

Прикреплённые изображения:
amberis Кіноклуб «КультуРА»: «МАЛЕВИЧ» Володимира Луцького
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо