Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2019 » Май » 6
antikorZt Нова маршрутна мережа Житомира, якої годі чекати

antikorZt


Оценка: 4.5/5 Голосов: 8

Нова маршрутна мережа Житомира, якої годі чекати

06.05.2019, 12:57:09 1950 4.5 0

Наприкінці 2018 року наша громадська організація «Антикорупційний рух Житомирщини» відправила на ім’я міського голови запит про надання інформації щодо розробки нової автобусної мережі міста.

Відповідь ми чекали довго. Заступнику міського голови з транспортних питань Дмитру Ткачуку знадобилося понад 20 днів, щоб створити чергову бюрократичну відписку. Але воно того було варте.
Враховуючи, що на носі підвищення вартості проїзду у громадському транспорті, саме час розповісти житомирянам на якій стадії знаходиться розробка міської автобусної мережі  (від якої в тому числі може залежати вартість проїзду) і чи взагалі варто її чекати.

У відповіді на наш інформаційний запит чиновник міської ради Дмитро Ткачук вдається у роздуми ледь не про сенс життя. Він розповідає нам про те, система пасажирського транспорту є динамічною та здатною до саморозвитку, а також зазначає фактори, які впливають на її функціонування. Декілька слів сказано про результати вивчення пасажиропотоку, за допомогою яких можна більш достовірно встановити засоби їх регулювання, вибрати кількість та раціональні форми руху автобусів.

Далі у листі розповідається про те, що система міських пасажирських перевезень спрямовується на те, щоб скоротити соціальні, економічні та екологічні витрати, задовольняти існуючі пасажиропотоки у просторі і часі. Зазначається також про пріоритетність комунального екологічно чистого транспорту.

Весь лист пронизаний фразами, які не несуть конкретики, а загальне враження від відповіді розмите. Згадався одразу радянський фільм і фраза про «космічні кораблі, які бороздять простори всесвіту». Завершує твір на тему «Транспортна мережа міста» Дмитро Ткачук обіцянкою про те, що найближчим часом очікується підвищення якості та комфортності перевезень пасажирів у місті, а проект нової автобусної мережі буде винесений на громадські обговорення. Між іншим, пройшло вже понад 4 місяці з дня отримання відповіді, і більше 3-х років з часу, коли нам обіцяли її представити, а віз і нині там – проекту нової транспортної мережі житомирянам не показали. Можливо, заступнику міського голови Дмитру Ткачуку краще йти в письменники?


 

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо