Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » amberis » 2019 » Июнь » 7
amberis Кіноклуб «МІСЦЕВИЙ»: «БУДИНОК “СЛОВО”» Тараса Томенко

amberis


Оценка: 4.0/5 Голосов: 4

Кіноклуб «МІСЦЕВИЙ»: «БУДИНОК “СЛОВО”» Тараса Томенко

07.06.2019, 21:09:03 1890 4.0 0

Фільм «Будинок “Слово”» оповідає про один з найбільших злочинів радянської влади – знищення потужного мистецького руху, що виник в 20-30- х роках в Харкові. В 66-ти квартирах будинку з назвою «Слово» жили найвідоміші митці української культури – письменники, поети, художники, режисери. Це і Микола Хвильовий, і Майк Йогансен, і Павло Тичина, і Наталя Ужвій, і Володимир Сосюра, і Остап Вишня, і Олесь Курбас, і Михайло Яловий, і Іван Багряний, і Раїса Троян та інші. Спеціально зібрану в одному місці інтелігенцію протягом кількох наступних років репресовано, розстріляно чи перероблено у співців партії.

Авторами сценарію виступили Тарас Томенко та поетеса Любов Якимчук. Творці використовували лише документальні матеріали, фотографії та кінозйомку, яку витягли з архівів СБУ, інститутів та університетів, недоступну раніше для широкого глядача. Але «Будинок “Слово”» більше ніж документальний фільм: поєднання тисяч цитат самих письменників та поетів, НКВіСтів, партійних бонзів та тогочасних сексотів, утворили сильний емоційний і мистецький твір.

Світова прем'єра «Будинку “Слово”» пройшла в рамках 33-го Варшавського кінофестивалю, де стрічка була представлена в конкурсній програмі та претендувала на звання найкращого документального фільму.
У 2018 році документальний фільм «Будинок “Слово”» був удостоєний національної премії «Золота Дзиґа», отримавши приз за кращій документальний фільм року!


Фільм було створено компанією Fresh Production Group за підтримки Держкіно України.
 

В Житомирі фільм демонструватиметься
в Місцевому Навколокультурному Просторі
(пров. Скорульського, 5, 4 поверх, кіноклуб «Місцевий»):

10 червня 2019 о 19:00
11 червня 2019 о 15:30
12 червня 2019 о 19:00

Вартість перегляду: 30 грн.

Прикреплённые изображения:
amberis Кіноклуб «МІСЦЕВИЙ»: «БУДИНОК “СЛОВО”» Тараса Томенко
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо