Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » iravolot » 2019 » Сентябрь » 12
iravolot Плавання у дошкільних закладах (роздуми інструктора)

iravolot


Оценка: 5.0/5 Голосов: 4

Плавання у дошкільних закладах (роздуми інструктора)

12.09.2019, 16:52:21 2406 5.0 0

Дія плавальних занять на організм дитини досить різноманітна.

Перш за все, систематичні заняття на воді викликають у дітей позитивні емоції, які впливають на покращення сну, що сприяє зміцненню нервової системи, такої важливої для нормального розвитку дитини.

По-друге, стимулюючи процеси обміну, вода допомагає зміцнювати серцево-судинну та дихальну системи, а також опорно-руховий апарат, що рекомендується як сильний терапевтичний засіб при різного рівня патологіях.

По-третє, заняття плаванням є міцним загартовуючим засобом оздоровлення, погляди на який неодноразово кардинально змінювались впродовж останніх 30-40 років, що не завадило використовувати цей метод у роботі з дітьми на воді як стимулюючий та зміцнюючий імунітет або опірність організму в боротьбі з інфекційними захворюваннями.

Враховуючи вище сказане, напрошується висновок, що заняття плаванням є запорукою гармонійного розвитку дитини. Тому що зміцнення здоров’я, профілактика захворювань і загартування лише покращують якість життя.

Пропагуючи плавання, намагаюсь довести його користь для всебічного розвитку дитини (фізичного та психічного). Стосовно різних поглядів на проведення та впровадження методу оздоровлення водою, використовуючи її як засіб загартування, можу стверджувати, що тут необхідно керуватись виключно індивідуальним підходом, тому що кожен організм дає свою реакцію на перепади температур, і, безумовно, ця реакція не завжди позитивна. Тому у дитячих басейнах необхідно чітко виконувати санітарно-гігієнічні вимоги до температур води та повітря у приміщеннях басейну, щоб не зашкодити нашим вихованцям.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо