Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » viktorzt » 2021 » Сентябрь » 24
viktorzt Учні побували в обителі, яку допомагали будувати їхні старші друзі

viktorzt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 1

Учні побували в обителі, яку допомагали будувати їхні старші друзі

24.09.2021, 18:55:28 4521 5.0 0

24 вересня - День пам'яті преподобного Силуана Афонського чудотворця. Багато років тому учні Троковицького ліцею (Оліївська громада) зробили свій внесок у будівництво храму в скину на честь преподобного Силуана Афонського (с. Загребля Малинського р-ну). Цього літа їхні молодші друзі - сучасні ліцеїсти - з батьками та рідними побували у цій унікальній обителі.
 
Колишній директор Троковицької школи Віктор Рудик уже три десятиліття організовує паломницькі поїздки святими місцями, а також мандрівки до музеїв, театрів, філармоній. Сьогодні дану роботу підтримує керівництво та депутатський корпус Оліївської сільської ради. 

Під час однієї з таких поїздок багато років тому діти мали змогу потрудитися во Славу Божу на будівництві храму в скиту. Зокрема, носили цеглу для мабутнього храму. Господь дарував радість і мені бути серед тих дітей. Важко переоцінити той виховний момент, який дає така корисна праця. Сьогодні усі бажаючі можуть помилуватися красивим храмом, збудованим у грецькому стилі. А троковицькі юнаки та дівчата знають, що в ньому - і частинка їх трудів. 

Храм ще не завершений, однак його зовнішня краса дійсно захоплює. Як розповіли мандрівникам у скиту, в стіни вмонтовані камені, привезені зі Святої Гори Афон, а нижні шари стіни викладені цеглою з Успенського собору Києво-Печерської Лаври, який був підірваний комуністами.

Діти та дорослі мали змогу окунутися в купальні з унікальною водою, яка за смаком нагадує березовий сік. Також паломників почастували смачним чаєм зі смаколиками - точно так, як і багато років тому, коли закладався скит. Помолилися віряни і біля списку (копії) чудотворної ікони Божої Матері "Скоропослушниця". Це ікона, яка має унікальну історію. Не злічити зцілень і допомоги від Божої Матері по молитвах біля цієї ікони, яка знаходиться на Афоні, в монастирі Дохіар. 

Крім того, віряни відвідали жіночий та чоловічий монастирі в урочищі Кип'яче, які мають унікальну історію та унікальні святині.

Прикреплённые изображения:
viktorzt Учні побували в обителі, яку допомагали будувати їхні старші друзі viktorzt Учні побували в обителі, яку допомагали будувати їхні старші друзі
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо