Живий Журнал
 
  • Страница 1 из 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
  • 7
  • »
Модератор форума: Admin, kefir  
Форум Житомира » Бизнес и политика » Политика и Общество » український патріотизм (чи вважається український патріотизм націоналізмом?)
український патріотизм
дядькоДата: Пт, 22.08.2008, 17:44:57 | Сообщение # 1
Рядовой
Сообщений: 19
Репутация: 2
Награды: 2

Украина, харьков
я - патріот України! часто це поняття ототожнюють з націоналізмом. хоча я нічого поганого в цьому не бачу, однак чи вважають поважні форумчани себе патріотами, чи націоналістами?
Offline (Великобритания)  
  Блог пользователя дядько   
DimaДата: Пт, 22.08.2008, 18:45:57 | Сообщение # 2
Генерал-майор
Сообщений: 346
Репутация: 13
Награды: 2

Украина, Житомир
вважаю!
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Dima   
ПравдаДата: Пт, 22.08.2008, 18:47:41 | Сообщение # 3
Рядовой
Сообщений: 14
Репутация: 2
Награды: 0

Украина, Житомир
патриотом - да. националистом - нет.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Правда   
ІванДата: Пт, 22.08.2008, 19:03:18 | Сообщение # 4
Генерал-лейтенант
Сообщений: 556
Репутация: 134
Награды: 8

Украина, Житомир
Quote (дядько)
я - патріот України! часто це поняття ототожнюють з націоналізмом.

Дійсно, дуже часто, особливо на побутовому рівні, націоналізм плутають із патріотизмом. В основі кожного з цих понять лежить категорія Нації, однак вони принципово відмінні між собою.
Патріотизм - це почуття любові до власного народу. Однак почуття любові патріота не обов'язково переростають у дію, коли виникає потреба захисту того, що він любить. На відміну від патріотизму, націоналізм є не тільки почуттям, але й вольовою дією на захист інтересів нації. Бо, за влучним висловом Степана Ленкавського, "інтереси нації - це не тільки краса, пісні і ноші, ...але найреальніші політичні і соціальні справи, від яких залежить буття народу". А тому патріот не обов'язково є націоналістом, але націоналіст є патріотом і націоналізм виростає з патріотизму.

Добавлено (22/08/2008, 19:01:01)
---------------------------------------------
Створена де-факто восени буремного 1991 року у Львові та офіційно зареєстрована в жовтні 1995 року, Соціал-національна партія України (СНПУ) своєю діяльністю та безкомпромісною позицією заклала еталонні основи ідеологічного обличчя, зовнішнього стилю та вулично-силового драйву українського націоналізму ХХІ століття. Ідеологічна доктрина СНПУ, визначена як соціал-націоналізм, залишається найперспективнішим шляхом виходу з безодні, куди Україну завели ліберальні екстремісти та відверті агенти впливу іноземних держав.

Поряд із офіційно зареєстрованою Мінюстом у 1995 році програмою партії, в СНПУ існувала й активно використовувалась оригінальна початкова програма зразка 1991 — 1992 років, що стала свого часу проривом соціал-націоналізму в перспективу боротьби у авангарді національної революції. Подаю її текст для ознайомлення (при читанні прошу мати на думці час написання програми та загальний дух епохи):

Соціал-Національна партія України (СНПУ) ставить собі за мету взяти політичну владу в Україні для побудови нової держави і нового суспільства.
У своїй діяльності СНПУ керується ідеологією соціал-націоналізму, в основі якої нація і її добробут, а також людина, якій повернуто почуття честі і особистої гідності, людина, яка культивує в собі дух боротьби і керується не поняттями добра і зла, а принципом справедливості.
В основу виховання соціал-націоналізм кладе розвиток патріотизму, релігійної свідомості незалежно від конфесійної приналежності, спорт і естетику.
СНПУ йде до створення масової політичної організації, основу якої буде творити молоде покоління.
СНПУ не буде вступати в блоки з іншими партіями. СНПУ черпає свої сили з себе і стає сильнішою не шляхом коаліцій, а збільшенням чисельності і ідейної твердості своїх рядів.
СНПУ вважає Російську державу причиною всіх бід на Україні.
Росія, яка є традиційно відсталою щодо Європи, насильно втягнувши Україну в сферу свого впливу, на декілька століть відрізала більшу частину України від здобутків європейської цивілізації в політиці, економіці, культурі, побуті.
Росія, яка є традиційно деспотичною і догматичною, принесла на Україну, яка мала багатовікову традицію існування громадських свобод і демократичного управління, чужі для українців способи взаємовідносин між людьми.
Для Росії чуже є поняття національної держави, яке є традиційне для країн Європи, в чому непримиримі робіжності в поглядах на державу між Україною і Росією.
На відміну від українців, психологія і традиції яких творилися протягом тисячоліть, росіяни ще не сформована нація, переважна більшість так званих росіян — вчорашні угро-фінські племена, народи Уралу і Сибіру, кочівники монголоїдного походження, тому для росіян так характерний національний нігілізм, який є деструктивним для народів з традиційною культурою.
Боротьба з промосковськими настроями і московським впливом на УКраїні — одне з першочергових завдань СНПУ.
Дати можливість українцеві бачити світ українскькими очима, повернути йому національний характер — одне з основних завдань СНПУ.

Добавлено (22/08/2008, 19:01:37)
---------------------------------------------

Добавлено (22/08/2008, 19:03:18)
---------------------------------------------
СНПУ непримиримий противник комуністичної ідеології і політичних партій та суспільних рухів які пропагують і проводять її в життя. СНПУ вважає, що через комуністичну ідеологію свідомо розкладається людина і суспільство шляхом підміни моральних і естетичних цінностей.
Всі інші політичні сили СНПУ відносить або до націонал-колаборантів — зрадників української революції, або до націонал-романтиків — пустоцвіт національної революції, які окрім голої “революційної” фрази ні на що не здатні.
Україна — геополітичний центр Євразії. В силу цього вона може існувати тільки як могутня держава, або як самостійна держава не існувати взагалі. Ми змінюємо застаріле гасло “Самостійна Україна” на гасло “Велика Україна”.
Тільки могутня Українська Держава буде гарантом миру і добробуту для всіх громадян України.
СНПУ бачить Україну як державу української нації, з республіканським устроєм, всі громадяни якої, незалежно від національної і релігійної приналежності, користуватися рівними правами і захистом держави.
Політичне життя в Україні буде побудоване на основі багатопартійності. Забороненими будуть тільки ті політичні партії та суспільні рухи, в програмах або характері діяльності яких буде стремління не до політичних змін, а до знищення Української Держави.
СНПУ, як правляча партія, буде боротись з опозиційними їй партіями і рухами не забороною, а пропагандою своїх ідей та силою особистого прикладу.
Деполітизована економіка з різноманітними формами власності — в основі господарства майбутньої держави. Багатоукладність економіки–один із здобутків сучасної цивілізації. Вплив з боку держави не економічні процеси — тільки через податкову систему.
Податкова система буде відрізнятись заохочуваністю і стабільністю. Український підприємець зможе без страху планувати свою діяльність на десятки років вперед.
Власна, вільноконвертована грошова одиниця, простимулює український бізнес наситити український ринок в першу чергу.
Коло заборонених видів економічної діяльності буде максимально звужене і протягом часу мінімально змінюватиметься.
Основа розвитку держави — розвиток нації, основа розвитку нації — її дух і добробут.
Право приватної власності визнається невід’ємним правом кожного громадянина і ніколи не може бути відмінене.
СНПУ гарантує ліквідацію безробіття, надійний соціальний захист усіх громадян України.
Громадяни України будуть користуватися повною політичною і релігійною свободою, можливістю вільно пересуватися як межах України, так і за її кордонами; вільно обирати місце проживаня.
Свободи громадян України не будуть обмежуватися в зв’язку з їх поглядами чи діяльністю, крім випадків, в яких вони будуть направлені на знищення Української Держави.
СНПУ для досягнення своїх тактичних завдань не сковує себе догмами, а керується можливостями моменту, постійно пам’ятаючи про стратегічні цілі.
СНПУ передбачає в недалекому майбутньому на Україні період ще небаченої політичної і економічної кризи, катастрофічне падіння рівня виробництва, масове безробіття, а тому для спасіння України, для добробуту її громадян і світової громадськості, очолює українську революцію.
СНПУ впевнена в своїй перемозі. Вона знає, що новий світ, нове суспільство, яких так чекає людство на порозі третього тисячоліття, вийдуть з України.



Сообщение отредактировал Іван - Пт, 22.08.2008, 19:03:01
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Іван   
MarshaLLДата: Пт, 22.08.2008, 19:44:01 | Сообщение # 5
Генерал-полковник
Сообщений: 1465
Репутация: 22
Награды: 4

Украина, Житомир
вот так темка для Ванька smile
есть где развернуться )))))))))
самое главное в любом вопросе - чётко разграничить где правда а где "сказка"
тогда и можно говорить

огласите пожайлуста чёткие граници того что вы называете

"патриотизм"
"национализм"

ведь националисты тоже являються патриотами, только более радикальны

как сказал один знакомый:

"... патриоты и умееют что говорить о любви к родине, а националисты показывают свою любовь действиями"

так что судите сами

Offline (Украина)  
  Блог пользователя MarshaLL   
КоськаДата: Пт, 22.08.2008, 20:20:08 | Сообщение # 6
Сержант
Сообщений: 37
Репутация: 7
Награды: 1

Украина, Харьков
Это не тема для Ванька. Это вопрос отождествления себя с государством, в котором ты живешь и отношения к родине, из которой ты вышел.
Понятие "национализма" достаточно широко, и в некоторых аспектах его можно поставить через знак = патриотизму.
Я - патриотка Украины, и я националистка, потому что знаю, что чувствую не только любовь к этой стране, в которой родилась, но и готовность любыми силами, средствами и способом защищать свою родину, вот такую, какая она есть, и поддерживать её. Для меня эти два понятия являются синонимами, впрочем, значие "национализм" соотносится с понятием "патриотизм".

Добавлено (22/08/2008, 20:20:08)
---------------------------------------------
А по поводу темы для Ванька, так это может сказать тот человек, который в принципе через себя не пропускает эти понятия по отношению к родине, а значит и понятие "родина" далеко для понимания и принятия, как впрочем и обсуждения.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Коська   
ІванДата: Пт, 22.08.2008, 21:27:26 | Сообщение # 7
Генерал-лейтенант
Сообщений: 556
Репутация: 134
Награды: 8

Украина, Житомир
Коська, чекаю ваших думок щодо програмових засад СНПУ.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Іван   
LasunyaДата: Пт, 22.08.2008, 21:54:22 | Сообщение # 8
Генерал-полковник
Сообщений: 1637
Репутация: 48
Награды: 14

Украина, Житомир
Quote (дядько)
я - патріот України! часто це поняття ототожнюють з націоналізмом. хоча я нічого поганого в цьому не бачу, однак чи вважають поважні форумчани себе патріотами, чи націоналістами?

я - патриотка и не отрицаю.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Lasunya   
abmДата: Пт, 22.08.2008, 22:27:16 | Сообщение # 9
Сержант
Сообщений: 24
Репутация: 2
Награды: 0

Российская Федерация, Москва
Вопрос к представителям ВО "Свобода" и поддерживающим данную полит. силу. Для вас патриотизм и "русофобия" вещи синонимы?
Offline (Российская Федерация)  
  Блог пользователя abm   
ІванДата: Пт, 22.08.2008, 22:28:49 | Сообщение # 10
Генерал-лейтенант
Сообщений: 556
Репутация: 134
Награды: 8

Украина, Житомир
Для українця поняття русофобії не існує, так само як і шовінізму. Читайте мої попередні пости.


Сообщение отредактировал Іван - Пт, 22.08.2008, 22:29:40
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Іван   
abmДата: Пт, 22.08.2008, 22:48:45 | Сообщение # 11
Сержант
Сообщений: 24
Репутация: 2
Награды: 0

Российская Федерация, Москва
Quote (Іван)
Для українця поняття русофобії не існує, так само як і шовінізму. Читайте мої попередні пости.

Иван! Такие понятия как : шовинизм, нацизм да и "русофобия" существуют вне зависимости от того есть украинцы или нет!
Скажите пожалуйста : не является ли инициатива г-на Тягнибока по переводу Укр. Тв полностью на державную мову проявлением "русофобии"? Заметим : как МИНИМУМ треть нас. Украины говорит на РУССКОМ языке! Это не дискриминация? ИМХО Тягнибоку надо пойти на следующие выборы Президента, народ Украины покажет ему да и вашей ВО "Свобода" какое к вам доверие. На выборах мэра Киева его показатели были "очень сильны".

Offline (Российская Федерация)  
  Блог пользователя abm   
ІванДата: Пт, 22.08.2008, 22:54:55 | Сообщение # 12
Генерал-лейтенант
Сообщений: 556
Репутация: 134
Награды: 8

Украина, Житомир
Quote (abm)
ИМХО Тягнибоку надо пойти на следующие выборы Президента, народ Украины покажет ему да и вашей ВО "Свобода" какое к вам доверие.

З нетерпінням чекаю наступних виборів, бо ми приречені на перемогу.
Quote (abm)
Скажите пожалуйста : не является ли инициатива г-на Тягнибока по переводу Укр. Тв полностью на державную мову проявлением "русофобии"?

Відколи то стали називати боротьбу за свої права русофобієй? Я українець і не бажаю дивитися ТБ іноземною мовою.
Quote (abm)
Заметим : как МИНИМУМ треть нас. Украины говорит на РУССКОМ языке!

Говорити можна будь-якою мовою, вам того ніхто не забороняв.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Іван   
PassionarДата: Пт, 22.08.2008, 22:57:04 | Сообщение # 13
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Quote (Іван)
Говорити можна будь-якою мовою, вам того ніхто не забороняв.

Говорить не запрещают ... пока.
А вот развивать и изучать запрещают УЖЕ.
Quote (Іван)
Я українець і не бажаю дивитися ТБ іноземною мовою.

Ну и не смотри кто ж тебе не дает не смотреть! Умнее от этого ты не станешь!
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
либертиДата: Пт, 22.08.2008, 23:00:30 | Сообщение # 14
Генерал-полковник
Сообщений: 1040
Репутация: 237
Награды: 39

Украина, житомир
Ух ты! Надо же: "єдина сила українців" активизировалась! Не погано! А то три недели каждый день приходилось читать на заборах: "Крым-Россия!" "Смерть бЕндерам" и т.д. Але,Іван, щось трохи з календарем не гаразд:поріг третього тисячоліття людство вже якось без вас потрохи перейшло. Треба переписати останнє речення.
Quote (Іван)
бо на голос бойових сурм зриваються та йдуть в ополчення тільки люди з лицарською психологією, раби цього голосу не чують.
Ну чем не красота!= "... И карающий революционный меч блеснет красным лучем!.." ( или не красным?...)
Offline (Украина)  
  Блог пользователя либерти   
PassionarДата: Пт, 22.08.2008, 23:01:19 | Сообщение # 15
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Quote (Іван)
Це все на шо ви спроможні зі своїм інтелектуальним рівнем?

Не вам оценивать мой уровень, милейший, хорошо?
У вас какое образование, какой опыт работы и в каких областях, что вы позволяетет разбрасываться тут оценками?

А по теме писать нечего, так как для РУССКОГО (читай по буквам) не существует такого понятия как "украинский национализм". Украинцы гораздо умнее, добрее и открыте, чем вас - кучка озабоченных маргиналов.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
abmДата: Пт, 22.08.2008, 23:01:21 | Сообщение # 16
Сержант
Сообщений: 24
Репутация: 2
Награды: 0

Российская Федерация, Москва
Quote (Іван)
Відколи то стали називати боротьбу за свої права русофобієй? Я українець і не бажаю дивитися ТБ іноземною мовою.

Скажите : а чем вам мешает тот факт, что часть передач ТВ идет русском языке? А как демократические принципы, открытость, защита нац.меньшинств? Ведь как МИНИМУМ треть говорит в большинстве своем на РУССКОМ языке. (ТРЕТЬ нас.!!!, а эфира 0%). Где подлинные ценности майдана?
Offline (Российская Федерация)  
  Блог пользователя abm   
PassionarДата: Пт, 22.08.2008, 23:02:44 | Сообщение # 17
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Нас гораздо больше abm и это их пугает и раздражает!
Что можно ожидать от мальца в неполные 18 лет!
Его бы в армию, так ведь откосит по болезни!
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
ІванДата: Пт, 22.08.2008, 23:04:31 | Сообщение # 18
Генерал-лейтенант
Сообщений: 556
Репутация: 134
Награды: 8

Украина, Житомир
Quote (abm)
Скажите : а чем вам мешает тот факт, что часть передач ТВ идет русском языке? А как демократические принципы, открытость, защита нац.меньшинств? Ведь как МИНИМУМ треть говорит в большинстве своем на РУССКОМ языке. (ТРЕТЬ нас.!!!, а эфира 0%). Где подлинные ценности майдана?

Шановний, а за які то права ви боретесь, знаходячись в Білорусії, і як ви можете оцінювати те шо відбувається тут? Про захист нацменшин у нашій країні годі й говорити, вони захищені як ніхто інший, титульна нація не має того чого мають вони.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Іван   
PassionarДата: Пт, 22.08.2008, 23:05:20 | Сообщение # 19
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Quote (Іван)
у нашій країні годі й говорити, вони захищені як ніхто інший, титульна нація не має того чого мають вони.

Типичное вранье!
Жду ответ по профессиональному опыту работы.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
abmДата: Пт, 22.08.2008, 23:06:23 | Сообщение # 20
Сержант
Сообщений: 24
Репутация: 2
Награды: 0

Российская Федерация, Москва
Quote (Passionar)
чем вас - кучка озабоченных маргиналов.

Полит.силы которые имеют при таком "комфортном" режиме такие электоральные показатели, едва ли могут называться иначе.

Offline (Российская Федерация)  
  Блог пользователя abm   
TataДата: Пт, 22.08.2008, 23:06:29 | Сообщение # 21
Генералиссимус
Сообщений: 7895
Репутация: 3320
Награды: 604

Украина, Житомир
Quote (либерти)
И карающий революционный меч блеснет красным лучем!.." ( или не красным?...

А шут его знает, им же все равно каким, лишь бы до власти дорваться.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Tata   
PassionarДата: Пт, 22.08.2008, 23:07:47 | Сообщение # 22
РЕАЛИСТ
Сообщений: 23188
Репутация: 3066
Награды: 801

Украина, Житомир
Quote (Tata)
А шут его знает, им же все равно каким, лишь бы до власти дорваться.

Не дорвутся. Первых двух-трех шлепнут, остальные разбегутся к мамкам и по школам ... доучиваться!
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Passionar   
abmДата: Пт, 22.08.2008, 23:21:34 | Сообщение # 23
Сержант
Сообщений: 24
Репутация: 2
Награды: 0

Российская Федерация, Москва
Quote (Іван)
Шановний, а за які то права ви боретесь, знаходячись в Білорусії, і як ви можете оцінювати те шо відбувається тут? Про захист нацменшин у нашій країні годі й говорити, вони захищені як ніхто інший, титульна нація не має того чого мають вони.

Я сейчас живу в России, сколько бываю в Белоруссии ни разу!!! там не слышал белорусской речи! Ну серьезно не слышал.
Да и в Житомире русская речь куда чаще звучит чем державная.
P.S. А у вас все мысли как эфир сделать с 0% русского языка

Добавлено (22/08/2008, 23:21:34)
---------------------------------------------
http://www.unian.net/rus/news/news-268716.html

Вот такой патриотизм Украйнский нынче понимаешь.

Offline (Российская Федерация)  
  Блог пользователя abm   
skomoroh58Дата: Сб, 23.08.2008, 00:23:12 | Сообщение # 24
Генерал-лейтенант
Сообщений: 546
Репутация: 3
Награды: 0

Российская Федерация, житомир-норильск
Quote (Passionar)
Спасибо Тата, доставила удовольствие!
да, да!
Offline (Российская Федерация)  
  Блог пользователя skomoroh58   
КоськаДата: Сб, 23.08.2008, 00:37:44 | Сообщение # 25
Сержант
Сообщений: 37
Репутация: 7
Награды: 1

Украина, Харьков
Прикольно. Вообще-то Иван не относится к маргиналам, так как у него четко выраженная социальная, националистическая и культурная направленность, своя четко выстроенная система ценностей.
Но вот читаю все посты и возникает вопрос - люди, вы где живете? в России или в Украине. Не тяжело ли Вам жить в Украине, не принимая и отрицая такие понятия как "украинский национализм", "украинский язык", "украинская культура", отрицая существование группы людей, готовых стоять за свою Украину? Не важно, что эта группа не настолько многочисленна - по своей идеологической, духовной и эмоциональной направленности она сильнее намного, чем вот позиции, которые отрицают идею украинского национализма.
А по поводу возраста Ивана, то это не показатель его отношения к Родине. В Великую отечественную и в 16, и в 18 лет за Родину насмерть шли.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Коська   
Форум Житомира » Бизнес и политика » Политика и Общество » український патріотизм (чи вважається український патріотизм націоналізмом?)
  • Страница 1 из 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
  • 7
  • »
Поиск: