Живий Журнал
 
Модератор форума: Admin, Sandra  
Форум Житомира » город Житомир » Справочник » Юридична Підтримка та Захист на ЖЖ
Юридична Підтримка та Захист на ЖЖ
ZicДата: Вт, 06.09.2011, 09:51:16 | Сообщение # 101
Лейтенант
Сообщений: 77
Репутация: 39
Награды: 7

Украина, Житомир
TestPage, ви тут не зовсім вірно міркуєте з точки зору понять права власності.

З точки зору продукції - вона не є обєктом права інтелектуальної власності. Це товар, який продавець придбав у постачальника і в повній мірі розпоряджається та користується ним на свій власний роздум. Тому, фотографуючи ЙОГО власну продукцію, яку він продає, ви порушуєте не авторське право виробника, так би мовити, а право власності продавця.

Ви порушуватимете авторське право, використовуючи зображення, запатентовані винаходи, моделі і т.д. Тільки в такому випадку мова йтиметься про авторське право.

Щоб зафіксувати порушення в магазані (порушення Ваших споживчий прав і тільки), ви маєте право звернутися до суду, а доказом будуть чеки та ін. Якщо у Вас є претензії з приводу товару продавця, який Ви не придбали, Ви можете написати про це в книзі скарг або звернутися із відповідною заявою до уповноважених органів.

Ви можете собі уявити, що до Вас прийшли гості на свято. Відносно велика кількість добре і не дуже знайомих людей. Ви власник квартири і Ви їх запросили на свято. І от малознайома дівчина Вашого друга починає фотографувати в Ваші квартирі речі: прикраси, побутову техніку і т.д. Ви ж з повною впевненістю забороните їй це зробити, знаючи, що все це - Ваша власність і Ви вирішуєте хто може на неї дивитися і т.д. Навіть якщо ці речі ви збираєтесь комусь продавати...
Тим не менш Ви зберігаєте за собою право запрошувати будь-кого в свій власний будинок і заборонити Вам цього ніхто не може. І навіть якщо Вас обкрадуть Ваші ж друзі (а не незнайомі особи), Вам міліція не скаже "а чого Ви їх впустили в квартир?" і Ваші друзі нестимуть повну кримінальну відповідальність за вчинене.

Добавлено (06 Сентябрь 2011, 09:51:16)
---------------------------------------------
Inggis, якщо на кафе немає таблички, що "Адміністрація кафе може на свій власний розсуд відмовити у відвідуванні закладу без повідомлення причини", то дії були неправомірними, оскільки інших споживачів пускають, а Вас - ні. В цьому можна вбачати дискримінацію у будь-якому її прояві, а це заборонено не тільки Законом України "Про права споживачів", а й Конституцією. В Києві всі нічні клуби та елітні заклади давно мають такі таблички.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Zic   
TestPageДата: Вт, 06.09.2011, 11:30:19 | Сообщение # 102
Полковник
Сообщений: 174
Репутация: 11
Награды: 5

Украина, Житомир
Якось у нас все мутно у законодавстві.
Право власності, я так розумію, це якби я виніс цей товар, або його пошкодив. А фотографія з товаром нічого не робить. (я розумію художника, або фотографа який забороняє фотографувати свої роботи, бо вони є предметом його авторського права, але продавця, який продає "штамповку", або речі, що не є об'єктом авторського права (ковбасу там чи хліб, не можна по фотографії хліба визначити склад та технологію виготовлення))

А якшо я фотографую іншу людину (свого знайомого, який дав згоду на те, щоб я його фотографував) у цьому магазині, а не окремо товар чи ще шось, що є об'єктом власності продавця?
Записи в книзі скарг нічого не дають, так сталось історично. Ну я то можу звернутись до уповноважених органів, вони навіть прийдуть з перевіркою в магазин, але не знайдуть підтвердження того шо я їм повідомив у своїй заявці. От якось бачив в екомаркеті, як по поличках із фруктами бігали таргани, один виліз на яблуко зверху і сидів вусами ворушив, можна було б фоткати я б зафіксував, а так залишив фотік у сумці і здав.

ТЕпер щодо друзів, звісно коли будуть фоткати щось конкретне окремо, то тоді ... але якщо робитимуться фотки загального плану, то я навіть нічого не помічу. А якщо ще до того будуть люди в кадрі... Скільки таких фоток у кожного з нас є...?

+зараз розполодилася купа фотографів, які весь час намагаються із засідки тебе сфотографувати. Як у такому випадку діяти? Підходиш, кажеш, що я не хочу шоб ви мене фотоґрафували, видаліть знімки, а тобі відповідають: я тебе не знаю іди звідси. Чим ситуація відрізняється від магазину? Чого я не можу власника магазина теж послати куди подалі? Фотік мій, все шо на нього знято теж моє. Мало того є об'єктом мого авторського права!!!

Добавлено (06 Сентябрь 2011, 11:30:19)
---------------------------------------------
Іще одна весела штука в догонку.
У тому ж магазині ведеться відео спостереження, і у мене ніхто не бере згоду, на зйомку мене. (може у мене посеред магазину штані впадуть, а вони то відео на ютуб викладуть) Чого у такому випадку я маю питати дозволу на зйомку в магазині?



Сообщение отредактировал TestPage - Вт, 06.09.2011, 11:23:43
Offline (Норвегия)  
  Блог пользователя TestPage   
InggisДата: Вт, 06.09.2011, 12:17:23 | Сообщение # 103
Генерал-полковник
Сообщений: 1486
Репутация: 322
Награды: 63

Украина, Черняхів
Zic, cпасибо за уточнение, буду иметь ввиду. Я другое хотел спросить, но в связи с негодованием, коряво выразился. Уточню: меня не пускали милицейские работники "відділу по боротьбі з економічними злочинами" или что то в этом роде. Тоесть они зашли в кафе, сделали там какую то контрольную закупку, выгнали всех посетителей, загнали в какую то каптерку девушку, которая там работала барменом, забрали у нее мобильный телефон, поковырялись в личных вещах, и начали дознание с пристрастием. (это я уже сегодня узнал). Я не знал этих ньюансов, просто хотел зайти в кафе, меня оттуда эти работники милиции (в гражданской одежде), просто выгнали, помахав перед носом каким то удостоверением.
Имели они право так со мной поступить, тоесть фактически закрыв кафе? Где можно почитать про полномочия этих работников милиции, кроме закона о милиции?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Inggis   
ZicДата: Вт, 06.09.2011, 12:58:36 | Сообщение # 104
Лейтенант
Сообщений: 77
Репутация: 39
Награды: 7

Украина, Житомир
TestPage, по-перше, про відеоспостереження в магазині людей попереджають таблички. Якщо Вам особисто це не подобається - Ви можете не заходити в цей магазин от і все. По-друге, якщо фото-відео матеріали будуть використані без Вашої згоди для отримання прибутку чи в ЗМІ Ви маєте право звернутись до суду і захистити свої права.

От і ми Вам повідомляємо, що Ви як власник кваритири, маєте право самостійно встановлювати правила поведінки в вашій квартирі. Захочете - дозволите фотографувати, не захочете - не дозволите. Так і власник магазину. Він може Вам це дозволити або заборонити. Якщо Вам дуже кортить пофотографуватись саме в магазині - Ви маєте знайти такого власника, який би Вам дозволив себе так поводити в межах його власності. І в даному випадку мова йде не тільки про товар, а й про приміщення.

Щодо тарганів, то Ви можете звернутись із заяву в Санепідемстанцію і, якщо їм еко не дасть хабаря, а таргани у них є, то їх знайдуть.

Добавлено (06 Сентябрь 2011, 12:43:13)
---------------------------------------------
Inggis, Ви являєтесь прстим споживачем, чи якось причетні до кафе (власник, керівник, працівник тощо).

Добавлено (06 Сентябрь 2011, 12:58:36)
---------------------------------------------
Шановні користувачі форуму ЖЖ!

Від керівництва Юридичної компанії "Підтримка та Захист" (Legal Defence and Support Company) в нагоду Дня нашого міста Житомира 10 вересня 2011 року пропонуємо Вам день БЕЗКОШТОВНОЇ консультації!

Так, перші 8 чоловік, які запишуться на прийом, зможуть безкоштовно у приміщенні нашого офісу отримати повну і детальну консультацію з питання, яке його цікавить із вивченням документів, які він має при собі.

Ви абсолютно безкоштовно отримаєте поради від юристів!

Ви можете залишити тут повідомлення, написати мені особисто про бажання записатись на прийом або по телефону 55-38-71.

Поки що можна записатись на 9.00, 9.30, 10.00, 10.30, 11.00, 11.30, 12.00, 12.30.

Будемо раді з Вами познайомитись особисто та допомогти Вам у вирішенні Ваших питань!

Зі святом, шановні Житомиряни! smile

З повагою, керівництво Юридчиної компанії "Підтримка та Захист".


Сообщение отредактировал Zic - Вт, 06.09.2011, 13:00:31
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Zic   
TestPageДата: Вт, 06.09.2011, 14:34:55 | Сообщение # 105
Полковник
Сообщений: 174
Репутация: 11
Награды: 5

Украина, Житомир
Мені ці попереджаючі таблички і різні правила забароняючі не подобаються зовсім, бо вони часом можуть суперечити чинному законодавству. А на ці суперечності такі правила ніхто не перевіряє, пишуть там що хочуть.
За Вашою ж аналогією з квартирою, я можу у себе на дверях повісити попереджаючу табличку, "не заходити, уб'ю!", до мене прийде сусід по сіль, чи хтось із ЖЕКу в якійсь справі, і я його пристрелю, і, виходить, все буде законно?
І ще, все ж квартира і магазин це різні типи приміщень по купі параметрів, тому Ваші аналогії з квартирою не досить вдалі.
Offline (Норвегия)  
  Блог пользователя TestPage   
ZicДата: Вт, 06.09.2011, 15:15:04 | Сообщение # 106
Лейтенант
Сообщений: 77
Репутация: 39
Награды: 7

Украина, Житомир
TestPage, по-перше, таблички не суперечать законодавству, якщо Вам буде необхідно, Ви можете звернутись до нас за юридичною консультацією і ми в письмовому вигляді підготуємо для Вас всю можливу інформацію з посиланнями на нормативно-правові акти України. Можливо це дозволить Вам орієнтуватись у законодавстві відповідної галузі та правильно захищати свої права.

З приводу аналогій, то вони, звичайно, не відповідають одна одній на 100%. Її ми використали для того, щоб пояснити Вам природу та теорію інституту права власності коротко та ясно. Щоб відповісти на Ваші питання повністю, з урахуванням усіх нюансів, необхідно приділити цьому досить багато часу, та надати Вам у підтвердження широкий спект законодавчих норм. Для того, щоб орієнтуватись чітко в таких питаннях люди отримують вищу юридичну освіту. А якщо їх цікавить конкретна ситуація або проблема - звертаються до юристів та оплачують їх робочий час.

Питання, які ви задаєте вимагають з Вашого та нашого боку час та підготовку. Ми з радістю задовольним Ваш попит в юридичній сфері, якщо Вам це необхідно і з радістю допоможемо розібратись у всіх питаннях цього та іншого характеру. Будемо раді співпрацювати з Вами! smile
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Zic   
InggisДата: Вт, 06.09.2011, 16:14:13 | Сообщение # 107
Генерал-полковник
Сообщений: 1486
Репутация: 322
Награды: 63

Украина, Черняхів
Zic, посетитель. Но если честно, хотелось бы увидеть все варианты ответов smile Тоесть:
а) посетитель;
б) работник;
в)руководитель;
г)владелец.

Думаю, все эти категории рано или поздно могут столкнуться с таким беспределом.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Inggis   
ZicДата: Вт, 06.09.2011, 16:31:14 | Сообщение # 108
Лейтенант
Сообщений: 77
Репутация: 39
Награды: 7

Украина, Житомир
Inggis, як простий відвідувач кафе Ви маєте найменше прав в даній ситуації. Якщо працівники міліції проводять певні слідчі дії, вони мають всі права недопускати до місця їх проведення простих громадян. Я думаю досить зрозуміло чому.

Однак вони повинні пояснити причини цього. Відповідно до ч. 4 ст. 5 ЗУ "Про міліцію" міліція тимчасово, в межах чинного законодавства, обмежує права і свободи громадян, якщо без цього не можуть бути виконані покладені на неї обов'язки, й зобов'язана дати їм пояснення з цього приводу.

Що стоується статусу інших, названих Вами, категорій осіб, то все залежить саме від суті справи та, що саме перевіряють працівники міліції.
Наприклад, власника кафе не можуть не пускати в будь-якому випадку. Якщо ж справа стосується саме власника кафе та його незаконних дій, то працівників та керівника (адміністратора) можуть не пускати до приміщення, а затримувати тільки як свідків, наприклад, тощо.

Якщо Ви бажаєте отримати консультацію по якійсь конкретній ситуації, будемо раді допомогти.


Сообщение отредактировал Zic - Вт, 06.09.2011, 16:32:13
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Zic   
sirenaДата: Вт, 06.09.2011, 16:33:21 | Сообщение # 109
Генерал-лейтенант
Сообщений: 687
Репутация: 239
Награды: 25

Украина, Житомир
Zic, подскажите, как действовать. Человек был уволен с работы по инициативе работодателя, что в народе называется "по статье". Пострадавший подал в суд и, скорее всего, решением суда будет восстановлен на работе. Но! За это время должность, с которой человек был уволен, сокращена и более в штатном расписании не существует.
Что делать после вынесения приговора суда?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя sirena   
InggisДата: Вт, 06.09.2011, 16:55:16 | Сообщение # 110
Генерал-полковник
Сообщений: 1486
Репутация: 322
Награды: 63

Украина, Черняхів
Zic, понятно, спасибо за ответ. Просто обидно, когда перед твоим носом зарывает дверь какое то мурло. smile
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Inggis   
ZicДата: Вт, 06.09.2011, 18:59:12 | Сообщение # 111
Лейтенант
Сообщений: 77
Репутация: 39
Награды: 7

Украина, Житомир
sirena, скорее всего предприятие должно будет предложить другую должность с той же зарплатой.
Но я бы Вам советовал поднять данный вопрос на суде, дабы точно его решить.

Inggis, не за что)
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Zic   
sirenaДата: Ср, 07.09.2011, 09:36:50 | Сообщение # 112
Генерал-лейтенант
Сообщений: 687
Репутация: 239
Награды: 25

Украина, Житомир
Zic, т.е., для того чтобы не было волокиты и кадровик и директор не "морозились", я могу в суде ходатайствовать о том, чтобы по решению суда предприятие обязали внести в ШР эту должность или равноценную ей и приказом восстановили на ней работника?


Сообщение отредактировал sirena - Ср, 07.09.2011, 09:47:03
Offline (Украина)  
  Блог пользователя sirena   
ІванДата: Ср, 07.09.2011, 10:08:08 | Сообщение # 113
Генерал-лейтенант
Сообщений: 556
Репутация: 134
Награды: 8

Украина, Житомир
Чи можливо записатися 10 числа на прийом об 11 год. Якщо так, то відпишіть будь ласка.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Іван   
ZicДата: Ср, 07.09.2011, 10:25:56 | Сообщение # 114
Лейтенант
Сообщений: 77
Репутация: 39
Награды: 7

Украина, Житомир
Іван, так, Ви можете записатися на 11.00 у суботу, 10 вересня.

Будемо раді Вас бачити!

Для всіх інших залишаються вільні години: 9.00, 9.30, 10.00, 10.30, 11.30, 12.00, 12.30


Сообщение отредактировал Zic - Ср, 07.09.2011, 10:45:39
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Zic   
yulyayulyaДата: Чт, 08.09.2011, 09:32:23 | Сообщение # 115
тролль в законе
Сообщений: 3151
Репутация: 1359
Награды: 113

Украина, Житомир
Вчера ниши бухгалтера рассказли интересную весчь. В общем то что с 01.01.2011 г. отпуск по уходу за ребенком идет только в стаж для начисления пенсии, но не идет в стаж для получения больничного я знаю. А правда ли, что с 01.01.2012 для того, чтоб отпуск по уходу за ребенком шел в стаж для пенсии, необходимо самому платить начисления и удержания ЕСВ, начисляемые на минимальную з/п? А если не платить, то этот отпуск не будет входить в стаж для пенсии? Хотелось бы номер закона и статью, то чтото ничего такого в нете я не нашла.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя yulyayulya   
ZicДата: Чт, 08.09.2011, 16:31:54 | Сообщение # 116
Лейтенант
Сообщений: 77
Репутация: 39
Награды: 7

Украина, Житомир
yulyayulya, в проекті закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" подібних змін у законодавстві не передбачається.

Можна дізнатися з відки Ви отримали подібну інформацю?

Добавлено (08 Сентябрь 2011, 16:31:54)
---------------------------------------------
Залишаються вільні години на суботу: 9.00, 9.30, 10.00, 10.30, 11.30, 12.30

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Zic   
aliunyaДата: Пт, 09.09.2011, 11:14:56 | Сообщение # 117
подскажите пожалуйста, бывший собственник квартиры набрал кредитов на себя и на жену... теперь на мой почтовый ящик приходят письма от разных коллекторов (скоро уже все названия коллекторов на память буду знать) с "убедительной просьбой" погасить долг и разными угрозами-санкциями... пару раз звонил им с объяснениями, что данный человек по адресу не проживает, у меня нет его контактов и нового его адреса не знаю и все их письма автоматически направляются в мусорку - бесполезно... один раз даже на звонок жены сказали: узнаете их адрес, скажете нам - тогда и перестанем присылать вам письма... я просто игнорю новые письма, а жена немного беспокоится: а вдруг придут и будут в двери надоедать, а если еще попадется какой-то неадекватный, так еще и двери повредит... что можете посоветовать в данной ситуации, как отбиться от коллекторов?


Сообщение отредактировал aliunya - Пт, 09.09.2011, 11:15:13
(Украина)  
  Блог пользователя aliunya   
ZicДата: Пт, 09.09.2011, 12:32:40 | Сообщение # 118
Лейтенант
Сообщений: 77
Репутация: 39
Награды: 7

Украина, Житомир
aliunya, они Вам ничего сделать не смогут. Если начнут в двери стучаться или как-то по другому угрожать - смело вызывайте милицию!

Если Вы сможете достать его новый адрес - очень хорошо, они отстанут, но в противном случае они продолжат присылать письма. Но кроме этого они ничего не смогут сделать.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Zic   
aliunyaДата: Пт, 09.09.2011, 13:51:05 | Сообщение # 119
спасибо, это и сам знаю... думал может как-то юридически можно дать им отпор
(Украина)  
  Блог пользователя aliunya   
ZicДата: Пт, 09.09.2011, 15:34:01 | Сообщение # 120
Лейтенант
Сообщений: 77
Репутация: 39
Награды: 7

Украина, Житомир
aliunya, к сожалению пока они не нарушат закон ничего сделать не можно будет.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Zic   
aliunyaДата: Пт, 09.09.2011, 16:30:11 | Сообщение # 121
они нарушают мое моральное спокойствие
(Украина)  
  Блог пользователя aliunya   
ZicДата: Сб, 10.09.2011, 16:07:15 | Сообщение # 122
Лейтенант
Сообщений: 77
Репутация: 39
Награды: 7

Украина, Житомир
aliunya, если речь идёт о моральном спокойствии - то можно оповестить органы внутренних дел (милицию) о таких правонарушительных действиях против Вашего спокойствия и, скажем личной, жизни. Если, конечно, дело только в этом.=)
Таким образом это будет гораздо быстрее, чем через суд. Предварительно у оператора возьмите распечатку входящих звонков на Ваш телефон начиная с периода, как они начали звонить, и копии писем.

Добавлено (10 Сентябрь 2011, 12:23:57)
---------------------------------------------
Дякуємо всім, хто звернувся до нас за консультацією сьогодні. Були раді допомогти, та допомогати в мабйтньому.

Зповагою, Юридична компанія "Підтримка та захист"!

Добавлено (10 Сентябрь 2011, 16:07:15)
---------------------------------------------
sirena, извините, пропустил Ваш вопрос.
Я не думаю, что вернут эту должность.
Но, если у предприятия есть должность с тем же уровнем зарплаты, по той же специальности - суд может обязать ответчика предложить её, а если нету - другую должность.


Сообщение отредактировал Zic - Сб, 10.09.2011, 21:03:47
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Zic   
ІванДата: Сб, 10.09.2011, 16:32:24 | Сообщение # 123
Генерал-лейтенант
Сообщений: 556
Репутация: 134
Награды: 8

Украина, Житомир
Також хочу висловити подяку даній юридичній кампанії. Звертався із своїм питанням до них сьогодні.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Іван   
telefonДата: Сб, 10.09.2011, 20:17:55 | Сообщение # 124
Генералиссимус
Сообщений: 6142
Репутация: 2161
Награды: 407

Украина, Житомир
Мы с женой благодарны ребятам из «Підтримка та Захист» за сегодняшнюю очную бесплатную консультацию.
Теперь знаем, что нам делать.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя telefon   
SandraДата: Вс, 11.09.2011, 15:09:33 | Сообщение # 125
Генералиссимус
Сообщений: 2831
Репутация: 1220
Награды: 166

Украина, місто-герой ЖИТОМИР
Zic, мой товарищ попал вот в какую ситуацию. Он уже 5 лет не живет с женой в браке и 3года как разведен. Он регулярно пересылает сыну через банк деньги (все квитанции есть). Теперь жена надумалась и подала на алименты, решение было принять без него. Присуждено оплатить около 13 тыс грн. Официально он безработный. Имеет кое-какой доход от каких-то халтур. Сказали если не оплотит эти деньги, то загремит на 3 года в тюрьму. Он сейчас второй раз женился, сыну около года. Насколько правомерно это решение и можно его обжаловать или как-то всчитать в сумму алиментов те деньги, которые он сыну пересылал
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Sandra   
Форум Житомира » город Житомир » Справочник » Юридична Підтримка та Захист на ЖЖ
Поиск: