Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Авторская колонка » Александр Коцюбко

Депутати примушують нас платити за землю та нерухомість

Автор: , 01.04.2020, 14:57:57
Автор Александр Коцюбко

Александр Коцюбко

все статьи автора

Існує два Закони . Перший закон Закон від 17.03.2020 р. №533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), набрав чинності 18 березня 2020 року
Згідно даного Закону не нараховується та не сплачується за період з 1 березня року по 30 квітня 2020 року плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки, у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, та використовуються ними в господарській діяльності.
Але зявився другий Закон  нічний, демонічний -  30 березня 2020 року Верховна Рада прийняла  законопроект №3275 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)"
За новою редакцією п. 52-4 ПКУ підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ, звільнення від сплати податків на землю та на  нерухомість , а також на орендної плати за землі державної та комунальної власності, поширюється вже тільки на березень 2020 року. Отже, за квітень потрібно буде платити. А уточнення слід буде подавати лише щодо березня, і що б не було недоїмки по сплаті податків таке  уточнення необхідно зробити до  20 квітня 2020 року.
Але законотворець не надає пояснень де, в умовах повної зупинки бізнесу,  сумлінний платник податків буде брати кошти на таку сплату. Кожний підприємець розраховує ціну на свої товари, роботи , послуги, у яку і закладає усі ці податки. Але, якщо немає реалізації, немає доходу, то немає і коштів, якими треба платити дані податки.
Це ж саме стосується підприємців – спрощенців 2-ї групи, які мають найманих працівників та для яких немає «податкової відпустки» - можливості 1 раз на рік піди у відпустку та не платити єдиний податок.  Але усі ці працівники зараз не працюють, бо, згідно вимог карантинних заходів та надзвичайної ситуації в Україні, усі маленькі магазини, кафе, склади, спортивній заклади, майстерні, офіси, цехи  та інші, зараз закриті. Тобто підприємець-спрощенець 2-їгрупи взагалі не має ніякого доходу, але буде змушений (невідомо з яких коштів) сплатити єдиний податок.    
Громадський діяч                                                        Олександр Коцюбко
 

Александр Коцюбко | 01.04.2020 | Переглядів: 1059
Редакція сайту може не розділяти думку автора статті
та відповідальності за зміст матеріалу не несе.
Коментарів: 0