Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Авторская колонка » Александр Коцюбко

Схема, як мене та вас обкрадає газконтора.

Автор: , 11.12.2020, 18:03:33
Автор Александр Коцюбко

Александр Коцюбко

все статьи автора

Постачальник газу та ПАТ «Житомиргаз» на протязі 3-х років безпідставно здирають кошти з користувачів за якісь втрати газу. Це при тому, що власником газових мереж є ПАТ «Житомиргаз», та, чомусь, за це технічне обслуговування беруть чималі гроші з тих самих користувачів, при цьому відповідальність за справність газових мереж  несе їх власник – АТ «Житомиргаз». То чому користувачі мають сплачувати за втрати через недбалість цього власника до свого майна? Приклад. Невеличка фірма має опалювальний котел в окремому приміщенні, до точки обліку газу  якого(лічильника) підведена газова труба(гілка) від центральної магістралі. Обсяг цієї гілки 17 м.куб. ТОВ «Житомиргаз збут» та ПАТ «Житомиргаз»  ЩОМІСЯЦЯ  нараховують користувачу 17 м.куб. втрат газу, навіть при нульовому використанні – літом! Хоча дійсні втрати газу там понесені постачальником тільки один раз – при первинному заповнені газової труби. У подальшому ВЕСЬ використаний газ обліковується газовим лічильником. Ця практика обіймає усіх газокористувачів у Житомирі та області, а, можливо, і по Україні. Нас банально обкрадають. 
Як ви думаєте, чому слідчі прокуратури та поліції досі не порушили кримінальну справу? А ми неодноразово звертались до них з цього приводу.  Я рекомендує зараз усім підприємцям написати кожний від себе заяви про вчинення злочину до прокуратури та поліції.  
 ПАТ «Житомиргаз» під час карантину вигадав, як здерти кошти з усіх користувачів газу – в 10(ДЕСЯТЬ) разів збільшив плату за технічне обслуговування систем газопостачання та газового обладнання. В 2019 році за ту саму роботу брали за рік – за чотири квартали 300 гривень, а зараз беруть за один квартал 918,00 (тобто за 4 квартали  - 3672,00 грн) Різниця біль ніж в дванадцять разів.  Що входить у цю роботу -  працівник газконтори приходить раз у квартал, обмилює місця зєднання газових труб та  робить про це запис у журналі – вся робота  займає 10 хвилин.    І при таких цінах –ПАТ «Житомирагз» ще бере за автопослуги (у нас 72,00 грн! – центр Житомира), хоча працівники-виконувачі робіт приїздять до клієнта на громадському транспорті. 
Також у період карантину фактично була введена абонплата усім бізнес-газокористувачам.
Зараз хтось постійно спрямовує гнів народу на Центральну владу України  у Києві.  Насправді, депутати Верховної Ради України 30.03.2020 законом № 540 надали усі повноваження щодо захисту бізнесу під час карантину місцевій владі.  І багато рад міст та селищ України цим Законом скористалися – зменшили податкове на вантаження шляхом зменшення або відміни сплати місцевих податків та зборів. Як приклад, Ужгород під ноль відмінив місцеві податки
Згідно Законом України   № 540 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 30.03.2020 року місцевим органам влади  надано право зменшити/відмінити місцеві податки на період карантину – єдиний податок, податок на землю, податок на нерухоме майно, оренду плату за землю та інше.
Житомирська міська влада не зробила нічого, що б захистити місцевий бізнес, Так хто йде проте народу?  Зараз Верховна Рада України надала ФОП на загальній системі право не сплачувати ЄСВ за себе за грудень 2020, якщо в них не було доходу у цьому місяці. Відповідно до Закону № 540  про ФОПів – спрощенців повинна подбати місцева влада.
Витяг з закону № 540 від 30.03.2020 щодо повноважень місцевих органів влади
«доповнити пунктами 52-6, 52-7 та 52-8 такого змісту:
"52-6. Надати органам місцевого самоврядування у 2020 році право прийняти рішення про внесення змін до прийнятого рішення про встановлення місцевих податків та/або зборів щодо зменшення ставок єдиного податку.
52-7. Встановити, що у 2020 році на проекти рішень, рішення сільських, селищних, міських рад, рад об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, про внесення змін до прийнятого рішення про встановлення місцевих податків та/або зборів щодо зменшення ставок єдиного податку, прийняті відповідно до пункту 52-6 підрозділу 10 розділу XX цього Кодексу, не поширюється підпункт 4.1.9 пункту 4.1 та пункт 4.5 статті 4, підпункт 12.3.4 пункту 12.3, підпункт 12.4.3 пункту 12.4 (у частині строку прийняття та набрання чинності рішень) та пункт 12.5 (у частині строку набрання чинності рішеннями) статті 12 Податкового кодексу України, Закон України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", частина третя статті 15 Закону України "Про доступ до публічної інформації", Закон України "Про державну допомогу суб’єктам господарювання".(Текст Закону № 540 від 30.03.2020)
17 грудня о 9-00 відбудеться сесія міської ради міста Житомира . «Нові- старі» депутати   під номером один повинні прийняти рішення та скасувати місцеві податки та збори на період карантину, а самі піти у карантинну відпустку з 8 січня 2021. 
ФОПам потрібно прийти на сесію і захистити себе та свій бізнес, інакше ви поповните армію безробітних і голодних. Ніхто за вас цього не зробить.
Мені, як мандрівнику,  буде дуже цікаво знати – чи будуть ці «нові-старі» депутати над вами потішатися. Не чиясь,  доля, окрім вашої,  вас більш не повинна  цікавить. В іншому випадку це все закінчиться трагічно.


 

Александр Коцюбко | 11.12.2020 | Переглядів: 2919
Редакція сайту може не розділяти думку автора статті
та відповідальності за зміст матеріалу не несе.
Коментарів: 0