Живий Журнал
 
Модератор форума: Admin  
Форум Житомира » Свободные темы » Юмор, приколы » Оливье-шоу или интересные рецепты
Оливье-шоу или интересные рецепты
HoakinaДата: Пн, 05.01.2015, 14:16:44 | Сообщение # 1126
Генералиссимус
Сообщений: 10974
Репутация: 6192
Награды: 666

Украина, Житомир
Цитата yulyayulya ()
Смело выливаем все и начинаем сначала
не треба виливати, а підмішати до нової порції, спочатку олію, а потім цю суміш. Якщо процес емульгації відбувся, то все вмішається на ура.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
VandaДата: Пн, 05.01.2015, 19:15:56 | Сообщение # 1127
Генералиссимус
Сообщений: 2084
Репутация: 1195
Награды: 137

Украина, Житомир
Цитата Панда ()
А можна майстер-клас по приготуванню? Особливо цікавить як ви робите маскарпоне
Маскарпоне робити простіше, ніж звичайний сир.. причому набагато простіше  smile
Вершки, не менше ніж 20% якщо магазинні. Якщо домашні, то потрібно наполовину розвести магазинним молоком (обовязково магазинним, бо воно гомогенізоване і змішується до однорідної суміші з вершками, тоді як домашнє - ні).
Домашні вершки мають жирність від 40 до 65%, а для маскарпоне жирність вершків не має перевищувати 25%. Отже, 30-33% жирності магазинні також не беріть.
Нагріваємо вершки до 80 градусів в посудині якійсь на плиті або водяній бані, але щоб не закипіли. Втім, у мене й закипали і все виходило (ну прогавила tongue ) Додаємо лимонного соку 10 мл - 20 мл, помішуємо вони одразу згортаються крупинками. Трішки хай собі позгораються, підохолонуть, відкидаємо (марля, друшляк) вершки як звичайний сир. І через 2 год. маскарпоне готовий (ще б  всі сири так легко готувалися, як він sad ) Ніколи ніяких проблем з ним не виникало у мене.

Крем Якщо брали маленький пакетик вершків 200 мл., то 1 яйце велике, якщо 500 мл, то 2-3 яйця залежно від розміру. Відділяємо білки від жовтків. До жовтків додаємо цукрову пудру 35 гр. на 1 яйце, ром - 10 мл. або той алкоголь, що вам смакує і збиваємо. Довго збиваємо міксером на середній або малій швидокості. Жовтки погано збиваються - має бути така світло-жовта піна в результаті. Акуратно, дуже акуратно і повільно перемішуємо (лопаткою, ні в якому разі не міксером - я один раз так зробила, отримала масло) збиті жовтки з маскарпоне. Потім збиваємо білки і трішки солі і теж акуратно перемішуємо з масою жовтків і маскарпоне. Крем готовий.
Савоярді або якесь бісквітне печиво (у мене були навіть звичайні сухарі) мочимо в каві+лікер і в креманку, робимо прошарки крему і печива, посипаємо шоколадом. На 4 год. в холодильник і смачного!

Я не розумію, чому цей десерт вважається складним, його готувати простіше, ніж будь-що, якщо не потрібно самому пекти савоярді  wacko

Добавлено (05 Январь 2015, 19:15:56)
---------------------------------------------
майонез завжди робила в блендері, дуже зручно, бо там є спеціальний отвір, в який можна повільно заливати олію, поки суміш збивається і густішає..


Сообщение отредактировал Vanda - Пн, 05.01.2015, 19:16:38
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Vanda   
TarasSДата: Пн, 05.01.2015, 19:53:30 | Сообщение # 1128
Генералиссимус
Сообщений: 3415
Репутация: 6773
Награды: 123

Украина, Житомир
Цитата Vanda ()
ТБ всі вуха продзвеніло про його шкоду, калорійність просто вбивча (сало, олія, будь-якої жирності сметана, горіхи на порядок менш калорійні), а смак дуже сумнівний.

Смак майонеза якраз безсумнівний: клей ПВА. tongue
Offline (Украина)  
  Блог пользователя TarasS   
VandaДата: Пн, 05.01.2015, 20:39:36 | Сообщение # 1129
Генералиссимус
Сообщений: 2084
Репутация: 1195
Награды: 137

Украина, Житомир
Цитата TarasS ()
клей ПВА
Я вже навіть не пам'ятаю, який він той смак  smile
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Vanda   
TarasSДата: Пн, 05.01.2015, 22:10:20 | Сообщение # 1130
Генералиссимус
Сообщений: 3415
Репутация: 6773
Награды: 123

Украина, Житомир
Цитата Vanda ()
Я вже навіть не пам'ятаю, який він той смак

Смак може трохи відрізнятися, але аромат - 1/1. wink
Offline (Украина)  
  Блог пользователя TarasS   
СalikusuДата: Вт, 06.01.2015, 19:19:16 | Сообщение # 1131
Припадочная
Сообщений: 1150
Репутация: 11041
Награды: 654

Украина, Житомир
Я нині здуріла: хліб, пиріг із шоколадним кремом, сметанне желе...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Сalikusu   
HoakinaДата: Ср, 07.01.2015, 08:48:58 | Сообщение # 1132
Генералиссимус
Сообщений: 10974
Репутация: 6192
Награды: 666

Украина, Житомир
Цитата Панда ()
Я нині здуріла: хліб, пиріг із шоколадним кремом, сметанне желе...
причому невиліковно здуріла - діагноз "мамулєчка"! tongue
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
СalikusuДата: Ср, 07.01.2015, 11:06:09 | Сообщение # 1133
Припадочная
Сообщений: 1150
Репутация: 11041
Награды: 654

Украина, Житомир
хліб класний.
Offline (Великобритания)  
  Блог пользователя Сalikusu   
HoakinaДата: Ср, 07.01.2015, 14:00:51 | Сообщение # 1134
Генералиссимус
Сообщений: 10974
Репутация: 6192
Награды: 666

Украина, Житомир
Цитата Панда ()
хліб класний.
у мене якраз печеться - білий з кукурузним борошном. А пирога пекти не буду, мої вже запаніли - не їдять. А от сметанне желе треба було б зварганить.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
СalikusuДата: Ср, 07.01.2015, 21:08:54 | Сообщение # 1135
Припадочная
Сообщений: 1150
Репутация: 11041
Награды: 654

Украина, Житомир
я тепер не дуже й бажаю купувати хліб.
треба було під ялинку 50 кіло борошна просити. ))))
сметана теж бомбезна вийшла.
Offline (Великобритания)  
  Блог пользователя Сalikusu   
HoakinaДата: Чт, 08.01.2015, 08:09:01 | Сообщение # 1136
Генералиссимус
Сообщений: 10974
Репутация: 6192
Награды: 666

Украина, Житомир
Цитата Панда ()
треба було під ялинку 50 кіло борошна просити. ))))
а я так і купляю - мішок, частіше в супермаркеті. Навіть, якщо за таксі заплатити, виходить дешевше, ніж на базарі.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
СalikusuДата: Чт, 08.01.2015, 11:55:48 | Сообщение # 1137
Припадочная
Сообщений: 1150
Репутация: 11041
Награды: 654

Украина, Житомир
Цитата Vanda ()
Вершки

щоб на мене срачка напала, але де є в нас в продажу вершки???
"Простоквашино" не враховую, бо по-перше їх там геть крапочка, по-друге, на продукцію "Данон" дивитися не можу.
колись бачила вершки у півлітрових пакетах, як молоко "Рудь".
коли бачила, вони не були мені потрібні, тепер як стали в нагоді, то крім цього дебльного "Простоквашина" немає нічого.
можливо я не там шукаю?

Добавлено (08 Январь 2015, 11:55:48)
---------------------------------------------

Цитата Hoakina ()
діагноз "мамулєчка"

та трохи зарано ))))
ми ще такого не їмо, а мені вже дах рве. biggrin
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Сalikusu   
VandaДата: Чт, 08.01.2015, 14:34:47 | Сообщение # 1138
Генералиссимус
Сообщений: 2084
Репутация: 1195
Награды: 137

Украина, Житомир
Цитата Панда ()
де є в нас в продажу вершки??
Море вершків у супермаркетах, будь-якої жирності і фасовки. Я для маскарпоне останній раз купувала такі, непогані. Є ще селянські 0,5 літра 21% жирність.

Зазвичай, я використовую домашні вершки для усього (приготування сметани, кремів, панна котти, замість маргарину у тісто). Влітку беремо молоко в селі, на кожній трилітровій банці 0,5 літра вершків, я їх заморожую і всю зиму ними користуюся. Розморожую, розвожу молоком для потрібної жирності. Тому мені немає потреби купувати вершків чи сметани.
Але браку цього продукту в магазинах не помічала..

Тепер про хліб, я останнім часом відмовилася від нього узагалі, підсівши на такі хлібці. Не знаю, наскільки можна вірити виробнику щодо пророщеності зерна і інгридієнтів, але принаймні дріжджів там немає.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Vanda   
СalikusuДата: Чт, 08.01.2015, 15:50:26 | Сообщение # 1139
Припадочная
Сообщений: 1150
Репутация: 11041
Награды: 654

Украина, Житомир
Цитата Vanda ()
Море вершків у супермаркетах, будь-якої жирності і фасовки

якби ж то... ((((
чи то я так погано шукаю, але ж НЕМА!
Пані Хоакіна! Ви все знаєте!
ДЕ ВЗЯТИ ВЕРШКИ????
Цитата Vanda ()
Є ще селянські 0,5 літра 21% жирність.

ДЕ????
Цитата Vanda ()
Не знаю, наскільки можна вірити виробнику щодо пророщеності зерна і інгридієнтів, але принаймні дріжджів там немає.

я ласувала хлібом цієї ТМ, лишилася дуже задоволена.
ми, був час, присіли на "Хлебцы-удальцы" виробництва м. Слов"янськ.

В Каравані їх було валом.
Але за певних обставин їх вже там давесенько немає.
Ото вже мням!
Їж хоч цілу пачку, вона важить лише 100 грамів. ))))
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Сalikusu   
HoakinaДата: Чт, 08.01.2015, 16:44:43 | Сообщение # 1140
Генералиссимус
Сообщений: 10974
Репутация: 6192
Награды: 666

Украина, Житомир
Цитата Панда ()
ДЕ ВЗЯТИ ВЕРШКИ????
у банці wink . Я купляю молочку в бабульок, в магазинній нічого не тямлю. Але при нагоді гляну у супермаркетах.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
СalikusuДата: Чт, 08.01.2015, 16:54:59 | Сообщение # 1141
Припадочная
Сообщений: 1150
Репутация: 11041
Награды: 654

Украина, Житомир
Цитата Hoakina ()
у банці

дуже смішно! biggrin
в мене горе величезне, вершків заприндилося, а Ви глузуєте з мене. biggrin
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Сalikusu   
VandaДата: Чт, 08.01.2015, 17:38:24 | Сообщение # 1142
Генералиссимус
Сообщений: 2084
Репутация: 1195
Награды: 137

Украина, Житомир
Панда, насправді я в Житомирі ніколи не купувала вершків, завжди були домашні.
А в Києві в Ашані там їх півряда на різний смак і гаманець.
В Житомирі в Сільпо мають бути у них простоквашино, преміалле і корівка точно є. Наскільки я помітила в Житомирі а Каравані найбільший вибір молочки, там навіть Яготинське є.
Невже там вершків немає?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Vanda   
СalikusuДата: Чт, 08.01.2015, 21:04:56 | Сообщение # 1143
Припадочная
Сообщений: 1150
Репутация: 11041
Награды: 654

Украина, Житомир
лише знайшла Простоквашино, якусь фігню та сухі.
а обійшла весь караван, навіть побутову хімію.
Offline (Великобритания)  
  Блог пользователя Сalikusu   
UkkaДата: Чт, 08.01.2015, 21:46:59 | Сообщение # 1144
Генерал-полковник
Сообщений: 1407
Репутация: 581
Награды: 122

Соединенные Штаты, LA
Панда, в караване сливки стоят не там, где молоко, а по стороне мяса, под стенкой стендик. премиале хорошие, смачно шеф неплохие, только там есть и с растительными добавками, нужно смотреть.в метро хороший выбор и цена радует
а я вчера киевский торт впервые пекла, оказалось просто очень. главное-белки для коржа состарить-пусть сутки побудут в холодильнике, а потом ещё их через ситопротереть. торт вкуснющий, крепя сердце раздала все, что осталось гостям с собой, чтоб и соблазна дома не было. а то и спорт и правильное питание насмарку, если в доме есть торт, илишоколад.. спасаюсь фруктами)))
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Ukka   
VandaДата: Чт, 08.01.2015, 22:01:25 | Сообщение # 1145
Генералиссимус
Сообщений: 2084
Репутация: 1195
Награды: 137

Украина, Житомир
Цитата Ukka ()
вчера киевский торт впервые пекла
А можна рецепт?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Vanda   
ЖенаГуськоваДата: Пт, 09.01.2015, 07:47:16 | Сообщение # 1146
Жена Гуськова
Сообщений: 309
Репутация: 421
Награды: 79

Украина, Житомир
Цитата Vanda ()
А можна рецепт?
Присоединяюсь к просьбе.


Сообщение отредактировал Согласись-ка - Пт, 09.01.2015, 07:49:06
Offline (Германия)  
  Блог пользователя ЖенаГуськова   
СalikusuДата: Пт, 09.01.2015, 08:33:56 | Сообщение # 1147
Припадочная
Сообщений: 1150
Репутация: 11041
Награды: 654

Украина, Житомир
Цитата Vanda ()
А можна рецепт?

а я воздержусь от просьбы.
77 кг - позорище!
Ukka, спасибо! заглянем еще в Метро.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Сalikusu   
yulyayulyaДата: Пт, 09.01.2015, 09:57:44 | Сообщение # 1148
тролль в законе
Сообщений: 3151
Репутация: 1359
Награды: 113

Украина, Житомир
Цитата Панда ()
77 кг - позорище!

Я так понимаю ты сейчас на стадии отрицания или гнева...я уже давно перешла на стадию принятия новой реальности. Хм...а теперь даже изящной себя ощущаю...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя yulyayulya   
СalikusuДата: Пт, 09.01.2015, 10:54:51 | Сообщение # 1149
Припадочная
Сообщений: 1150
Репутация: 11041
Награды: 654

Украина, Житомир
yulyayulya, когда мне будет интересно твое мнение, я тебя оповещу.

Добавлено (09 Январь 2015, 10:54:51)
---------------------------------------------
по теме:
сегодня буду ваять батон.
охренеть кулинарша.
и кстати, до жути хочу показать хлеб.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Сalikusu   
HoakinaДата: Пт, 09.01.2015, 11:15:05 | Сообщение # 1150
Генералиссимус
Сообщений: 10974
Репутация: 6192
Награды: 666

Украина, Житомир
Цитата Панда ()
77 кг - позорище!
ну-ну! а я тоді хто? прально - знойная женщіна мєчта поета!
Цитата yulyayulya ()
Хм...а теперь даже изящной себя ощущаю...
я вже писала і не раз, всі проблеми в голові. Я була всяка, і худа, і товста, і знов худа, і знов товста. Головне - відчути раз і назавжди свою жіночу суть і відмовитись від комплексів. Моїм домашнім подобається м*якенька мама, на якій можуть одночасно полежати доця і два котики. А от зла, голодна, але красива за стандартами мама (бо я красива, що гріха таїти wink , але не 90-60-90) - не дуже. Головне почуватися добре. А схуднуть ми завсігда встигнемо.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Hoakina   
Форум Житомира » Свободные темы » Юмор, приколы » Оливье-шоу или интересные рецепты
Поиск: