Оливье-шоу или интересные рецепты
|
|
Hoakina | Дата: Пн, 05.01.2015, 14:16:44 | Сообщение # 1126 |
Генералиссимус
Репутация:
6192
Награды: 666
Украина, Житомир
|
Цитата yulyayulya ( ) Смело выливаем все и начинаем сначала не треба виливати, а підмішати до нової порції, спочатку олію, а потім цю суміш. Якщо процес емульгації відбувся, то все вмішається на ура.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Пн, 05.01.2015, 19:15:56 | Сообщение # 1127 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата Панда ( ) А можна майстер-клас по приготуванню? Особливо цікавить як ви робите маскарпоне Маскарпоне робити простіше, ніж звичайний сир.. причому набагато простіше Вершки, не менше ніж 20% якщо магазинні. Якщо домашні, то потрібно наполовину розвести магазинним молоком (обовязково магазинним, бо воно гомогенізоване і змішується до однорідної суміші з вершками, тоді як домашнє - ні). Домашні вершки мають жирність від 40 до 65%, а для маскарпоне жирність вершків не має перевищувати 25%. Отже, 30-33% жирності магазинні також не беріть. Нагріваємо вершки до 80 градусів в посудині якійсь на плиті або водяній бані, але щоб не закипіли. Втім, у мене й закипали і все виходило (ну прогавила ) Додаємо лимонного соку 10 мл - 20 мл, помішуємо вони одразу згортаються крупинками. Трішки хай собі позгораються, підохолонуть, відкидаємо (марля, друшляк) вершки як звичайний сир. І через 2 год. маскарпоне готовий (ще б всі сири так легко готувалися, як він ) Ніколи ніяких проблем з ним не виникало у мене.
Крем Якщо брали маленький пакетик вершків 200 мл., то 1 яйце велике, якщо 500 мл, то 2-3 яйця залежно від розміру. Відділяємо білки від жовтків. До жовтків додаємо цукрову пудру 35 гр. на 1 яйце, ром - 10 мл. або той алкоголь, що вам смакує і збиваємо. Довго збиваємо міксером на середній або малій швидокості. Жовтки погано збиваються - має бути така світло-жовта піна в результаті. Акуратно, дуже акуратно і повільно перемішуємо (лопаткою, ні в якому разі не міксером - я один раз так зробила, отримала масло) збиті жовтки з маскарпоне. Потім збиваємо білки і трішки солі і теж акуратно перемішуємо з масою жовтків і маскарпоне. Крем готовий. Савоярді або якесь бісквітне печиво (у мене були навіть звичайні сухарі) мочимо в каві+лікер і в креманку, робимо прошарки крему і печива, посипаємо шоколадом. На 4 год. в холодильник і смачного!
Я не розумію, чому цей десерт вважається складним, його готувати простіше, ніж будь-що, якщо не потрібно самому пекти савоярді
Добавлено (05 Январь 2015, 19:15:56) --------------------------------------------- майонез завжди робила в блендері, дуже зручно, бо там є спеціальний отвір, в який можна повільно заливати олію, поки суміш збивається і густішає..
Сообщение отредактировал Vanda - Пн, 05.01.2015, 19:16:38 |
Offline
(Украина)
|
|
|
TarasS | Дата: Пн, 05.01.2015, 19:53:30 | Сообщение # 1128 |
Генералиссимус
Репутация:
6773
Награды: 123
Украина, Житомир
|
Цитата Vanda ( ) ТБ всі вуха продзвеніло про його шкоду, калорійність просто вбивча (сало, олія, будь-якої жирності сметана, горіхи на порядок менш калорійні), а смак дуже сумнівний. Смак майонеза якраз безсумнівний: клей ПВА.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Пн, 05.01.2015, 20:39:36 | Сообщение # 1129 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата TarasS ( ) клей ПВА Я вже навіть не пам'ятаю, який він той смак
|
Offline
(Украина)
|
|
|
TarasS | Дата: Пн, 05.01.2015, 22:10:20 | Сообщение # 1130 |
Генералиссимус
Репутация:
6773
Награды: 123
Украина, Житомир
|
Цитата Vanda ( ) Я вже навіть не пам'ятаю, який він той смак Смак може трохи відрізнятися, але аромат - 1/1.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Сalikusu | Дата: Вт, 06.01.2015, 19:19:16 | Сообщение # 1131 |
Припадочная
Репутация:
11041
Награды: 654
Украина, Житомир
|
Я нині здуріла: хліб, пиріг із шоколадним кремом, сметанне желе...
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Hoakina | Дата: Ср, 07.01.2015, 08:48:58 | Сообщение # 1132 |
Генералиссимус
Репутация:
6192
Награды: 666
Украина, Житомир
|
Цитата Панда ( ) Я нині здуріла: хліб, пиріг із шоколадним кремом, сметанне желе... причому невиліковно здуріла - діагноз "мамулєчка"!
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Сalikusu | Дата: Ср, 07.01.2015, 11:06:09 | Сообщение # 1133 |
Припадочная
Репутация:
11041
Награды: 654
Украина, Житомир
|
хліб класний.
|
Offline
(Нидерланды)
|
|
|
Hoakina | Дата: Ср, 07.01.2015, 14:00:51 | Сообщение # 1134 |
Генералиссимус
Репутация:
6192
Награды: 666
Украина, Житомир
|
Цитата Панда ( ) хліб класний. у мене якраз печеться - білий з кукурузним борошном. А пирога пекти не буду, мої вже запаніли - не їдять. А от сметанне желе треба було б зварганить.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Сalikusu | Дата: Ср, 07.01.2015, 21:08:54 | Сообщение # 1135 |
Припадочная
Репутация:
11041
Награды: 654
Украина, Житомир
|
я тепер не дуже й бажаю купувати хліб. треба було під ялинку 50 кіло борошна просити. )))) сметана теж бомбезна вийшла.
|
Offline
(Нидерланды)
|
|
|
Hoakina | Дата: Чт, 08.01.2015, 08:09:01 | Сообщение # 1136 |
Генералиссимус
Репутация:
6192
Награды: 666
Украина, Житомир
|
Цитата Панда ( ) треба було під ялинку 50 кіло борошна просити. )))) а я так і купляю - мішок, частіше в супермаркеті. Навіть, якщо за таксі заплатити, виходить дешевше, ніж на базарі.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Сalikusu | Дата: Чт, 08.01.2015, 11:55:48 | Сообщение # 1137 |
Припадочная
Репутация:
11041
Награды: 654
Украина, Житомир
|
Цитата Vanda ( ) Вершки щоб на мене срачка напала, але де є в нас в продажу вершки??? "Простоквашино" не враховую, бо по-перше їх там геть крапочка, по-друге, на продукцію "Данон" дивитися не можу. колись бачила вершки у півлітрових пакетах, як молоко "Рудь". коли бачила, вони не були мені потрібні, тепер як стали в нагоді, то крім цього дебльного "Простоквашина" немає нічого. можливо я не там шукаю?Добавлено (08 Январь 2015, 11:55:48) ---------------------------------------------
Цитата Hoakina ( ) діагноз "мамулєчка" та трохи зарано )))) ми ще такого не їмо, а мені вже дах рве.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Чт, 08.01.2015, 14:34:47 | Сообщение # 1138 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата Панда ( ) де є в нас в продажу вершки?? Море вершків у супермаркетах, будь-якої жирності і фасовки. Я для маскарпоне останній раз купувала такі, непогані. Є ще селянські 0,5 літра 21% жирність. Зазвичай, я використовую домашні вершки для усього (приготування сметани, кремів, панна котти, замість маргарину у тісто). Влітку беремо молоко в селі, на кожній трилітровій банці 0,5 літра вершків, я їх заморожую і всю зиму ними користуюся. Розморожую, розвожу молоком для потрібної жирності. Тому мені немає потреби купувати вершків чи сметани. Але браку цього продукту в магазинах не помічала..
Тепер про хліб, я останнім часом відмовилася від нього узагалі, підсівши на такі хлібці. Не знаю, наскільки можна вірити виробнику щодо пророщеності зерна і інгридієнтів, але принаймні дріжджів там немає.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Сalikusu | Дата: Чт, 08.01.2015, 15:50:26 | Сообщение # 1139 |
Припадочная
Репутация:
11041
Награды: 654
Украина, Житомир
|
Цитата Vanda ( ) Море вершків у супермаркетах, будь-якої жирності і фасовки якби ж то... (((( чи то я так погано шукаю, але ж НЕМА! Пані Хоакіна! Ви все знаєте! ДЕ ВЗЯТИ ВЕРШКИ???? Цитата Vanda ( ) Є ще селянські 0,5 літра 21% жирність. ДЕ???? Цитата Vanda ( ) Не знаю, наскільки можна вірити виробнику щодо пророщеності зерна і інгридієнтів, але принаймні дріжджів там немає. я ласувала хлібом цієї ТМ, лишилася дуже задоволена. ми, був час, присіли на "Хлебцы-удальцы" виробництва м. Слов"янськ. В Каравані їх було валом. Але за певних обставин їх вже там давесенько немає. Ото вже мням! Їж хоч цілу пачку, вона важить лише 100 грамів. ))))
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Hoakina | Дата: Чт, 08.01.2015, 16:44:43 | Сообщение # 1140 |
Генералиссимус
Репутация:
6192
Награды: 666
Украина, Житомир
|
Цитата Панда ( ) ДЕ ВЗЯТИ ВЕРШКИ???? у банці . Я купляю молочку в бабульок, в магазинній нічого не тямлю. Але при нагоді гляну у супермаркетах.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Сalikusu | Дата: Чт, 08.01.2015, 16:54:59 | Сообщение # 1141 |
Припадочная
Репутация:
11041
Награды: 654
Украина, Житомир
|
Цитата Hoakina ( ) у банці дуже смішно! в мене горе величезне, вершків заприндилося, а Ви глузуєте з мене.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Чт, 08.01.2015, 17:38:24 | Сообщение # 1142 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Панда, насправді я в Житомирі ніколи не купувала вершків, завжди були домашні. А в Києві в Ашані там їх півряда на різний смак і гаманець. В Житомирі в Сільпо мають бути у них простоквашино, преміалле і корівка точно є. Наскільки я помітила в Житомирі а Каравані найбільший вибір молочки, там навіть Яготинське є. Невже там вершків немає?
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Сalikusu | Дата: Чт, 08.01.2015, 21:04:56 | Сообщение # 1143 |
Припадочная
Репутация:
11041
Награды: 654
Украина, Житомир
|
лише знайшла Простоквашино, якусь фігню та сухі. а обійшла весь караван, навіть побутову хімію.
|
Offline
(Нидерланды)
|
|
|
Ukka | Дата: Чт, 08.01.2015, 21:46:59 | Сообщение # 1144 |
Генерал-полковник
Репутация:
581
Награды: 122
Соединенные Штаты, LA
|
Панда, в караване сливки стоят не там, где молоко, а по стороне мяса, под стенкой стендик. премиале хорошие, смачно шеф неплохие, только там есть и с растительными добавками, нужно смотреть.в метро хороший выбор и цена радует а я вчера киевский торт впервые пекла, оказалось просто очень. главное-белки для коржа состарить-пусть сутки побудут в холодильнике, а потом ещё их через ситопротереть. торт вкуснющий, крепя сердце раздала все, что осталось гостям с собой, чтоб и соблазна дома не было. а то и спорт и правильное питание насмарку, если в доме есть торт, илишоколад.. спасаюсь фруктами)))
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Vanda | Дата: Чт, 08.01.2015, 22:01:25 | Сообщение # 1145 |
Генералиссимус
Репутация:
1195
Награды: 137
Украина, Житомир
|
Цитата Ukka ( ) вчера киевский торт впервые пекла А можна рецепт?
|
Offline
(Украина)
|
|
|
ЖенаГуськова | Дата: Пт, 09.01.2015, 07:47:16 | Сообщение # 1146 |
Жена Гуськова
Репутация:
421
Награды: 79
Украина, Житомир
|
Цитата Vanda ( ) А можна рецепт? Присоединяюсь к просьбе.
Сообщение отредактировал Согласись-ка - Пт, 09.01.2015, 07:49:06 |
Offline
(Германия)
|
|
|
Сalikusu | Дата: Пт, 09.01.2015, 08:33:56 | Сообщение # 1147 |
Припадочная
Репутация:
11041
Награды: 654
Украина, Житомир
|
Цитата Vanda ( ) А можна рецепт? а я воздержусь от просьбы. 77 кг - позорище! Ukka, спасибо! заглянем еще в Метро.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
yulyayulya | Дата: Пт, 09.01.2015, 09:57:44 | Сообщение # 1148 |
тролль в законе
Репутация:
1359
Награды: 113
Украина, Житомир
|
Цитата Панда ( ) 77 кг - позорище! Я так понимаю ты сейчас на стадии отрицания или гнева...я уже давно перешла на стадию принятия новой реальности. Хм...а теперь даже изящной себя ощущаю...
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Сalikusu | Дата: Пт, 09.01.2015, 10:54:51 | Сообщение # 1149 |
Припадочная
Репутация:
11041
Награды: 654
Украина, Житомир
|
yulyayulya, когда мне будет интересно твое мнение, я тебя оповещу.Добавлено (09 Январь 2015, 10:54:51) --------------------------------------------- по теме: сегодня буду ваять батон. охренеть кулинарша. и кстати, до жути хочу показать хлеб.
|
Offline
(Украина)
|
|
|
Hoakina | Дата: Пт, 09.01.2015, 11:15:05 | Сообщение # 1150 |
Генералиссимус
Репутация:
6192
Награды: 666
Украина, Житомир
|
Цитата Панда ( ) 77 кг - позорище! ну-ну! а я тоді хто? прально - знойная женщіна мєчта поета!Цитата yulyayulya ( ) Хм...а теперь даже изящной себя ощущаю... я вже писала і не раз, всі проблеми в голові. Я була всяка, і худа, і товста, і знов худа, і знов товста. Головне - відчути раз і назавжди свою жіночу суть і відмовитись від комплексів. Моїм домашнім подобається м*якенька мама, на якій можуть одночасно полежати доця і два котики. А от зла, голодна, але красива за стандартами мама (бо я красива, що гріха таїти , але не 90-60-90) - не дуже. Головне почуватися добре. А схуднуть ми завсігда встигнемо.
|
Offline
(Украина)
|
|
|