Украинский язык
|
|
kefir | Дата: Вт, 25.08.2015, 18:45:44 | Сообщение # 276 |
резонёр
Награды: 165
Украина, Житомир
|
Цитата Hoakina ( ) помітили, як в дорогих бутіках зразу переходять на українську, коли до продавців на ній звертаєшся?
это плюс в карму торговцам. клиент для которого это важно придет потом ещё.
Цитата Будикка ( ) я не мала на увазі заборонити взагалі розмовляти, між собою там хто хоче той хай так і розмовляє. А з відвідувачами має бути лише українська. а если покупатель не понимает украинского, а продавец знает язык на котором покупатель говорит?
|
(Украина)
|
|
|
VDm | Дата: Вт, 25.08.2015, 19:23:18 | Сообщение # 277 |
Генерал-полковник
Награды: 25
Украина, Житомир
|
Цитата Arina1985 ( ) Русский язык - это один из языков международного общения. Его знают миллионы людей. Это дело каждого, учить его или нет.
Угу, при советском союзе это еще в школах говорили. Хотя по факту на нем можно общаться только в рамках бывшего сссра.
|
(Украина)
|
|
|
Hoakina | Дата: Вт, 25.08.2015, 19:23:19 | Сообщение # 278 |
Генералиссимус
Награды: 666
Украина, Житомир
|
Цитата MasterX ( ) Впевнений, ви б їм спуску не дали, якщо б вони з вами російською заговорили б. та ні, я беру шармом але що цікаво, коли починаєш спілкуватися правильною українською, народ, особливо наділений якимись дрібними владними повноваженнями лякається і швиденько ті повноваження починає виконувать. От вона сила українського слова
|
(Украина)
|
|
|
mermaid | Дата: Вт, 25.08.2015, 20:09:40 | Сообщение # 279 |
Генерал-лейтенант
Награды: 40
Украина, Житомир
|
Цитата Будикка ( ) Я українка живу в Україні, де мої україномовні права захищає Конституція і Гарант. Але до сих пір мої права грубо порушувались. Мене і мого сина примусили вивчити чужу для мене російську мову і до сих пір примушують нею користуватись. Я хочу щоб мої права громадянина України були захищені. І тому я ЗА те, що російську мову заборонити в державних закладах, а працівники сфери обслуговування людей мають вільно володіти українською. Я живу в Украине, где мои права (как украиноязычные так русскоязычные) защищает Конституция Украины! И меня никто никогда не заставлял изучать русский язык, как никто никогда не заставлял говорить на нем, тоже могу написать и про украинский.
далее.... кроме того я могу с вами говорить на французском, вот который меня действительно заставили выучить)) и еще зачем вам это? пох.. на каком языке мы говорим, тут главное другое...... или ты человек или нет?!
про себя,... говорю на русском в жизни, на роботе по необходимости на укр/рус (зависит от языка общения собеседника).
Сообщение отредактировал mermaid - Вт, 25.08.2015, 20:10:37 |
(Украина)
|
|
|
Будикка | Дата: Ср, 26.08.2015, 10:23:18 | Сообщение # 280 |
Майор
Награды: 2
Украина, Житомир
|
Цитата mermaid ( ) Я живу в Украине, где мои права (как украиноязычные так русскоязычные) защищает Конституция Украины! smile И меня никто никогда не заставлял изучать русский язык, как никто никогда не заставлял говорить на нем, тоже могу написать и про украинский. Вас не примушували, а мене примушували. Коли ти працюєш і тобі твоя робота подобається і ти за неї тримаєшся, а твій начальник російськомовний з Донецька, то мусиш переходити на російську. Відразу скажу, щоб упередити "що вас ніхто не примушував", ситуація вибору коли ти або ідеш на вулицю, або переходиш на російську і є примус. Цитата mermaid ( ) зачем вам это?пох.. на каком языке мы говорим, тут главное другое...... или ты человек или нет?! зачєм мені що? Якою мовою розмовляти скажіть це Рузгому міру і жителям сходу. Яка їм різниця якою мовою розмовляти, головне що б людина була гарна.
|
(Украина)
|
|
|
БандЕрос | Дата: Ср, 26.08.2015, 10:33:36 | Сообщение # 281 |
Граф Чортоліський
Награды: 104
Украина, Житомир
|
Цитата Hoakina ( ) але що цікаво, коли починаєш спілкуватися правильною українською, народ, особливо наділений якимись дрібними владними повноваженнями лякається і швиденько ті повноваження починає виконувать. От вона сила українського слова гадаю, в даному випадку головну роль відіграє грамотність побудови речень, а не "икання" та "екання" в поєднанні з галицько-овруцькими діалектизмами
|
(Украина)
|
|
|
Будикка | Дата: Ср, 26.08.2015, 12:23:12 | Сообщение # 282 |
Майор
Награды: 2
Украина, Житомир
|
Цитата kefir ( ) а если покупатель не понимает украинского, а продавец знает язык на котором покупатель говорит? Якщо знає, то все гаразд.
|
(Украина)
|
|
|
KuzyaPavlova | Дата: Ср, 04.11.2015, 17:08:23 | Сообщение # 283 |
Генерал-лейтенант
Награды: 8
Украина, Zhitomir
|
чем больше языков, тем лучшеДобавлено (16.10.2015, 19:34:59) --------------------------------------------- я могу с вами говорить на другом языке, но свой знать!!! Добавлено (04.11.2015, 17:08:23) ---------------------------------------------
Цитата Passionar ( ) доживем до цифрового ТВ и будем каждый выбирать себе язык как ни странно - ДОЖИЛИ!
|
(Украина)
|
|
|